Vartaş, Yenisahra'da toplu imza aldı.

Vartaş Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Taahhüt Tic. A. Ş. Yenisahra Mahallesi Kentsel Dönüşüm proje alanında görüşmeler yaptığı hak sahiplerinden toplu imza aldı.

Vartaş, Yenisahra'da toplu imza aldı.
Vartaş, Yenisahra'da toplu imza aldı.

Vartaş Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Taahhüt Tic. A. Ş. Yenisahra Mahallesi Kentsel Dönüşüm proje alanında görüşmeler yaptığı hak sahiplerinden toplu imza aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2003 yılında gayrimenkul sektörüne giren, bugüne kadar; Sarissa, Güven Konakları, Nezih Konakları, Nezih Towers gibi projelere imza atan Vartaş Yapı Sanayi, Vartaş İnşaat adını almış ve Nisan 2011’de Vartaş Grup Konut Proje San. ve Tic. A.Ş. çatısı altında toplanmış, 2013 yılında Alman Stern Immobilien AG ile %50 ortaklığa imza atarak sektörün önemli bir aktörü haline gelmiştir.

 “Kentsel Dönüşüm” felsefesini özümsemiş, Türkiye’nin lider proje geliştirme kuruluşu olmak vizyonu ile doğru proje alanlarında, doğayı koruma anlayışıyla, değer kazanan projeler geliştirmeyi misyon edinen Vartaş Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat Taahhüt Tic. A. Ş.; 5 yıl sonunda sektörde ilk 10 firma arsına girmeyi hedefliyor.

Yenisahra “Güzel Sahra”


“Yenisahra’ya güzel sahra dediklerini ve Yenisahralıların daha güzel şeylere layık olduğu vurgusunu yapan Ömer Faruk Barata, vartas _ Omer Faruk Baratavbasın mensuplarına yaptığı açıklamalarda; “Biz burada İstanbul’un örnek projelerinden birini gerçekleştireceğiz. Yenisahra’nın incisini, pırlantasını çıkaracağız. El sıkıştığımız herkes bizim ortağımız. Kader birliği yapıyoruz biz onlarla. Yenisahralı ortaklarımızla birlikte yürüyeceğiz. Hep birlikte göreceğiz. İstanbul’a yeni projeler katacağız. Katma değerine, katma değer katacağız. Kentsel dönüşümde de öncü firmalardan birisiyiz. Bunu daha ileriye taşımanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

İstanbul’un daha çok Anadolu Yakası’nda proje yapmak istediklerini söyleyen Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Avrupa Yakası’nda da projeler gerçekleştirmek için incelemeler yaptıklarını, ilerleyen zamanlarda oralarda da projeler gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Birkaç şirketleri olduğunun altını çizen Barata; çelik, profil, elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin hepsini 01 Nisan 2011’de bir çatı altına topladıklarını, sağlam temeller üzerine oturmuş bir firma kurduklarının altını çizdi.

Yenisahra’da çalışmaların 1- 1,5 yıl gibi bir süre içerisinde başlamasının ön görüldüğünü ifade eden Ömer Faruk Barata, “Önce arazilerin geliştirme işini bitireceğiz. Burada Alman ortaklarımız var. Kartal’daki projemizde de varlar. Şirketimizin yapısı güçlüdür. Halkla uzun süreli müzakereler yaptık. Halkımızın ciddi bir teveccüh var. Bu da bizim sorumluluğumuzu daha çok arttırıyor. Sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Yenisahra’da 100 dönüm gibi bir alanda proje geliştirmek istiyoruz. Yani 300 bin m2 satılabilir alan hedefimiz var” diye konuştu.

Fikirtepe’de 1 Aya Kadar Ruhsat Alırız


Fikirtepe projesinin Alman ortaklarına ve medyaya ön tanıtımını yaptıklarını hatırlatan Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, tanıtımın ciddi bir ses getirdiğinin altını çizerek; “Yabancı ortaklar ile yabancı kaynak getiriyoruz. Suudi Arabistan, Almanya ve Türki Cumhuriyetlerden. Bu tür faaliyetleri yapmak zorundayız. Ruhsata bağlı kalamayız. Görüşmeler yaptık. Fikirtepe’deki projenin ruhsatını 1 ay içerisinde alırız. Zaten görürsünüz 1 ay sürmez” diyerek Fikirtepe’de 1 aya kadar ruhsat alarak inşaata başlayacaklarının işaretini verdi.

Yenisahra Projesi 1 – 1,5 Yıl İçinde Başlar

Yenisahra projesinin çok yeni olduğunu işaret eden Ömer Faruk Barata, Yenisahra projesine başlamanın 1 – 1,5 yıl gibi bir zaman süreceğini, emsal artışı beklentisi olsa da vatandaşa bu konuda taahhütte bulunamayacağını, gerçekçi konuşmak zorunda olduklarını ifade etti.

Hedefimiz 100 Bin Metrekare Arazide Proje Geliştirmek

Yalnız başladıklarını, sonradan Alman ortak aldıklarını, şirketlerinin yapısının güçlü olduğunu ve Yenisahra halkı ile uzun süren görüşmeler yaptıklarını söyleyen Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Yenisahra projesini sağlam temeller üzerine oturttuklarını söyledikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü; “Sözleşmeyi gereğinden çok uzattık. Uzun süren sözleşeme görüşmelerini bu gün nikahla sonuçlandırdık. Sözleşme yapacakların tam sayısını bilmiyoruz. Gördüğünüz gibi ciddi bir teveccüh var.  Bu da bizim sorumluluğumuzu daha çok artırıyor. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hedefimiz 100 bin metrekare arazide proje geliştirmek. Yani 300 bin m2 satılabilir alan hedefimiz var. Aynı alanda başka firmaların çalışıyor olması bizim için hiçbir sorun yaratmaz. Herkes nasibini yer. Rızkı, nasibi ne kadarsa; o kadar yer alır. Burada vatandaşla da sorun olmaz. Dileyen bizim firmamıza verir. Başka firmaları tercih eder. Ben hiç kimseyi rakip olarak görmüyorum. Bir birimize katma değer katarız” 

Paylaşımda Hak Sahiplerine Yüzde 51

Vartaş Yenisahra Ofisi Müdürü Ufuk Ayyıldız imza töreni öncesi yapılan çalışmalar hakkında basına yaptığı açıklamalarda; “Arsa sahiplerinin teveccühleriyle projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. 110 dönüm proje alanındaki 30 dönümlük 1. Etap alanındaki hak sahiplerinin imzalarını alacağız. Hak sahiplerine paylaşımda yüzde 51 öneriyoruz. Emsalden kazanımlar ve yönetmeliklerin verdiği hak olan yüzde 20 artırımdan sonraki yüzde 51’i hak sahipleriyle paylaşıyoruz. Normalde arsa sahibi herhangi bir inşaat firmasında yüzde 51 aldığı zaman emsal hakkından alır. 100 m2’si vardır, emsal 2,5’tur. Toplam inşaat hakkı 250 m2 yapar. Bunun yüzde 51’i 153 m2 yapar.  250 m2’nin üzerine yönetmeliklerin getirdiği yüzde 20 inşaat hakkını da onlara veriyoruz. 250 m2, 300 m2 oluyor. Bunun yüzde 51’ini hak sahiplerine veriyoruz. Arsa sahipleri Vartaş’a imza atmakla, gerçek anlamda satılabilir alan dediğimiz alandan m2’sinin hakkını alıyor. Hiçbir şekilde hak kaybına sebebiyet vermiyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER