Çarşamba günü başlayan ‘Sektörün en ağır fuarı’ olarak nitelendirilen Bursa 5. Uluslararası Blok Mermer Fuarı gerek ihracata katkısı gerekse sergilenen ürünleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Çin, Hindistan başta olmak üzere Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden ziyaretçileri ağırlayan fuar, 26 Ekim Cumartesi akşamına kadar ziyaret edilebilecek.Mermer sektöründe güçlü ülkelerin başında gelen Türkiye, fuarda gerçekleşen ticari faaliyetler ile ihracatına olumlu katkılar sağlayacak. Manisa, Muğla, Sivas, Denizli, Kırşehir gibi Türkiye’nin birçok şehrinden çıkan 2.200 mermerin yüzde 90’nına yakını satıldı.
Kırşehir’den Çıkan Picasso
Dünya’da sadece Kırşehir'deki mermer ocaklarından çıkan siyah, sarı renkleriyle tabloyu andıran "Nero Picasso’ taşı fuarın en dikkat çeken stantları arasında yerini aldı. Dünya’da egzotik mermerlerin tasarımlarda daha çok tercih edilmesi ile büyük ilgi gören, adeta tabloyu andıran canlı renklere ve desenlere sahip mermer, dünyadaki önemli projelerin vazgeçilmezi oluyor.
Sivas’ın Onixy’i Türk Dizilerinin Yeni Gözdesi
Sivas Yıldızeli’nde bulunan ocaktan çıkarılan ‘Sivas Onixy’i Türkiye’de çıkarılan diğer onixy’lerden daha farklı. Gerek kalitesi gerekse dokusu ile büyük ilgi gören doğal taş, türk dizilerinin de yeni gözdesi oldu. Estetik ve zarif yüzeyleri amaçlayanlarının tercihi, son zamanlarda birkaç dizide yer alarak popülerleşen Sivas Onixy’i, Türkiye’de ve Dünya’daki önemli projelerde de kullanılıyor.
Kristalden Oluşan Mermer
Sadece Türkiye ve İtalya’da olan mermer çeşidi, işlerini ince kristal dokunuş yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Fuarda sergilenen mermer, ince kristalden oluşurken, iyi cila alması ve daha uzun ömürlü olması sebebiyle ön plana çıkıyor.
Türkiye’nin En Pahalı BEJ’i
Türkiye’nin en pahalı Bej’i ‘Ottoman’ isimli mermer taşı üzerindeki farklı çiçek desenleri ve diğer bej taşlara göre daha sıkı ve dayanıklı olması özellikleri ile dikkatleri üzerine çekti. Özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği taş, görselliği ile de ilgi odağı oluyor.
Yeni Havalimanı’nın Dış Cephesi Kastamonu’dan
Kastamonu maden ocaklarından çıkan ‘Maroon Marinace’ ve ‘Olive Avantgarde’ taşlarıözellikle çinliler tarafından büyük ilgi görüyor. Aynı ocaktan çıkmasına rağmen iki farklı yapıda olan mermerler, İstanbul Yeni Havalimanı’nın dış cephesini süslüyor. Uzun ömürlü olması sebebiyle ön plana çıkan doğal taş, başta Türkiye olmak üzere önemli yapılarda kullanılıyor.
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 17:18