Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İşbirliği ile Sosyal Mühendislik Sertifika Programına Katıldılar
Limak Şirketler Grubu’nun kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi’ne seçtiği öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi İşbirliği ile gerçekleştirilen Sosyal Mühendislik Sertifika Programına katılarak sertifikalarını aldılar.
TMK’da yer alan 40 öğrenci içinden üniversitelerin 2, 3 ve 4. sınıflarında eğitimini sürdüren 16 öğrenci, İstanbul’a gelerek Sosyal Mühendislik Sertifika Programına katıldılar. Toplam 2 hafta süren kampta, öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde eğitim aldılar ve Kilyos kampüsünde konakladılar.
78 saatli eğitimde öğrenciler; İnovasyon ve Yaratıcılık, İş Geliştirme ve Yönetim, İletişim, Pazarlama, Liderlik ve Yönetim, Sürdürülebilirlik, Finansçı olmayanlar için Finans, Sosyal İnovasyon, Philanthropy, Sosyal Medya Yönetimi ve Dijital Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Yönetimi dersleri aldılar.
Program sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan öğrenciler ‘Sosyal Mühendislik Sertifikası’ almaya hak kazandılar.
Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Mühendislik değer yaratan bir meslek. Limak Grubu olarak enerji, çimento, inşaat, turizm sektörlerinde varız. Havalimanı ve liman işletmeciliği yapıyoruz. İş yaptığımız sektörler itibari ile mühendislere daha çok fırsat sunuyoruz. Karar verici alanlarda kadın sayısı artmalı. Mühendislik eğitimi alan kadınların bunu daha iyi yapacağına inanıyorum. Sosyal Mühendislik sertifika programı sayesinde öğrencilerimiz toplum bilincine sahip, sosyal ve donanımlı bireyler olarak mesleklerinde fark yaratacaklar” dedi.
Limak Şirketler Grubu tarafından 2015 yılında başlatılan Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi iki ayaktan oluşuyor.
Projenin birinci ayağında halihazırda devlet üniversitelerinin elektrik-elektronik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan 40 kız öğrenciye burs desteğinin yanı sıra mentorluk, Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda staj imkanı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile sosyal mühendislik eğitimi, mezun olduktan sonra ihtiyaçlar çerçevesinde Limak ve sektördeki diğer kuruluşlarda istihdam imkanı da sağlanacak.
Projede şu anda Türkiye’nin 18 farklı ilinde, 26 devlet üniversitesinde mühendislik eğitimi alan 40 kız öğrenci yer alıyor.
İkinci ayakta ise özellikle liselerde okuyan kızların mühendislik tercih etmeleri için özendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak.