MESS Bursu mesleki eğitime destek veriyor

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, üye işyeri çalışanlarının metal sektörüne yönelik lise düzeyinde eğitim alan çocuklarına 10 ay boyunca ayda 200 TL mesleki eğitim bursu veriyor.

MESS Bursu mesleki eğitime destek veriyor
 MESS Bursu mesleki eğitime destek veriyor
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, üye işyeri çalışanlarının metal sektörüne yönelik lise düzeyinde eğitim alan çocuklarına 10 ay boyunca ayda 200 TL mesleki eğitim bursu veriyor.

Belirlenen 9 bölümde eğitim gören 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri MESS Bursu’ndan yararlanıyor. Üye işyeri çalışanlarının halen 9. sınıfta öğrenim gören çocukları, ilgili bölümleri seçmeleri halinde 10. sınıfa başlarken bursa hak kazanabilecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 201 üye işyerindeki çalışanların lise çağındaki çocuklarını eğitim bursuyla destekliyor. MESS Bursu’ndan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ve METEM’lerde metal sektörüne yönelik mesleki eğitim veren toplam 9 bölümde eğitim gören 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yararlanıyor. Söz konusu bölümler ise şunlar: “Elektrik-elektronik, endüstriyel otomasyon, makine, metal, metalürji, motorlu araçlar, plastik, tasarım teknolojisi ile tesisat teknolojisi ve iklimlendirme.”

Burs programı için belirlenen kriterlere uygun öğrenciler, her eğitim yılının Eylül-Haziran dönemini kapsayan 10 ay boyunca, aylık 200 TL bursa hak kazanıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında başlayan burs programı MESS Eğitim Vakfı aracılığıyla yürütülüyor. Üye işyeri çalışanlarının halen 9. sınıfta öğrenim gören çocukları, ilgili bölümleri seçmeleri halinde 10. sınıfa başlarken bursa hak kazanabilecek. 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için başvurular yine çalışılan işyerlerine yapılabilecek.

MESS Hakkında
Türkiye’nin metal işkolunda faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcisi ve ilk işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 1959 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Çalışma yaşamına ve endüstri ilişkilerine yön veren MESS’in temel amacı; üyelerinin ve üye işyerlerinde çalışanların ortak yararları doğrultusunda iş barışını ve huzurunu sürekli kılmak ve yaygınlaştırmak, ülkemiz ekonomisinin ve sanayisinin kalkınmasına katkıda bulunmak, güven ve diyaloga dayalı hizmet üretmektir.

Otomotiv ana sanayi, otomotiv yan sanayi, demir-çelik-döküm, beyaz eşya ve diğer metal sektörlerinde faaliyet gösteren lider şirketlerin üye olduğu MESS, 201 üyesinin 164 binin üzerinde çalışanının doğrudan istihdam edildiği işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmelerini akdetmektedir. MESS üyesi şirketler; Türkiye ihracatının yüzde 19’unu, imalat sanayinde toplam cironun yüzde 11’ini, metal sanayi sektörü istihdamının yüzde 11’ini ve Türkiye’deki toplam sanayi istihdamının yüzde 3’ünü gerçekleştirerek ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunmaktadır. MESS çalışmaları, projeleri ve yayınları hakkında detaylı bilgilere www.mess.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

MESS Eğitim Vakfı Hakkında
MESS Eğitim Vakfı (MEV), 1986 yılında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın öncülüğünde insan kaynaklarının gelişimi, verimliliğin artırılması ve etkinliğinin sağlanması amacıyla kurulmuştur. Bugüne kadar yaklaşık 645 bin kişiye eğitim ve danışmanlık hizmeti veren MEV, başta işçi ve işveren kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına, sanayi ile hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. MEV, halen talep üzerine 150 ayrı başlıkta eğitim programı düzenleyebilmektedir. Eğitim programlarının 52’si mavi yakalı çalışanların kişisel gelişimini hedeflemektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER