TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri’ne DAVETLİSİNİZ!

TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi’nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri’nin ikinci oturup Göbeklitepe Kültürü üzerine yapılacak.

TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri’ne DAVETLİSİNİZ!
 TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri’ne DAVETLİSİNİZ!

TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi’nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri’nin ikinci oturup Göbeklitepe Kültürü üzerine yapılacak.

FEST Travel Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye’de kültür turizminin öncü ismi Faruk Pekin’in başkanlığında faaliyet gösteren TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Komitesi’nin yürüttüğü TÜRSAB Kültür Sohbetleri’nin ikinci oturup Göbeklitepe Kültürü üzerine yapılacak.


Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin ikincisi Göbeklitepe Kültürü - Çayönü’nden Göbeklitepe’ye başlığıyla 9 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek. 17.00 - 19.00 saatleri arasındaki bu söyleşide değerli akademisyen Emeritus Prof. DR. Mehmet Özdoğan kültür meraklılarıyla buluşacak.

Yapılan araştırmalar sonucu insanlık tarihini değiştirecek sonuçların çıkmasıyla dünyanın ilgisini çeken ve 2019'un da Türkiye'de Göbeklitepe Yılı ilan edilmesiyle popülerliğini artıran önemli arkeolojik alan, Göbeklitepe Kültürü – Çayönü’nden Göbeklitepe’ye söyleşisiyle masaya yatırılacak.

Sizleri bu söyleşiyle tüm dünyanın dikkatini cezbeden, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yerli ve yabancı gezginler için en önemli rotalardan olan Göbeklitepe’nin her yönüyle keşfe çıkmaya, Dünya tarihinin değişimine etki eden bir yolculuğa davet ediyoruz.

Katılımın ücretsiz olduğu söyleşiye rezervasyon yaptırmanız gereklidir. Rezervasyon içinburaya tıklayarak çıkan formu doldurmanız yeterlidir.

Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan Kimdir: 1943 İstanbul doğumlu; Halet Çambel’in öğrencisi olarak başladığı akademik yaşamını İstanbul Üniversitesi Prehistorya Anabilim Dalı’nda sürdüren Emeritus Prof. Dr. Özdoğan halen İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisidir. 1964 yılından bu yana aralarında Çayönü, Yarımburgaz ve Aşağı Pınar’ın olduğu Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 25 kazı çalışması ve yüzey araştırması yürütmüştür. Halen Doğu Trakya’da Açık Hava Müzeleri ve Kültürel Miras projelerini sürdürmektedir. Esas uzmanlık alanı olan “Neolitik” dışında diğer ilgi alanları arasında arkeoloji tarihi, arkeoloji politikaları ve çevresel arkeoloji bulunmaktadır.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER