TANAP’TAN 6 PROJEYE 14 MİLYON LİRALIK DESTEK

TANAP’TAN SOSYAL VE ÇEVRESEL YATIRIM PROGRAMLARI KAPSAMINDA 6 PROJEYE 14 MİLYON LİRALIK DESTEK

TANAP’TAN  6 PROJEYE 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
 TANAP’TAN  6 PROJEYE 14 MİLYON LİRALIK DESTEK

 TANAP’TAN SOSYAL VE ÇEVRESEL YATIRIM PROGRAMLARI KAPSAMINDA 6 PROJEYE 14 MİLYON LİRALIK DESTEK
Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah üzerinde yürütülen Sosyal ve Çevresel Yatırım amaçlı 6 projeye 14 milyon TL fon desteği sağlayacak. Bu amaçla, Karadeniz Bölgesi’nde gelir getirici girişimlerden, otizmli çocukların eğitimine kadar çeşitli projeleri yürüten kurum ve kuruluşlarla TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. arasında sözleşmeler imzalandı.

Azerbaycan’ın Şahdeniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde bulunan yerleşimlere olumlu bir katkı sağlamak amacıyla planladığı ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nı uygulamaya başladı. 1850 km’lik uzunluğuyla Türkiye’de 20 il, 67 ilçe ve yaklaşık 600 köyden geçen TANAP, doğrudan yatırım yapmak istediği ve programın öncelik alanları arasında yer alan 6 projeye 14 milyon lira kaynakla destek olacak.

TANAP Doğalgaz İletişim A.Ş. ile tüm değerlendirme süreçlerini başarıyla geçerek programdan fon desteği almaya hak kazanan 6 projeyi uygulayacak kurumlar arasında sözleşmeler imzalandı.
Sözleşmeler kapsamında, 2019 yılında tamamlanması planlanan projeler ve uygulayıcı kurum ile kuruluşlar şöyle sıralandı:

Habitat Derneği - HABİTAT Sosyo - Ekonomik Kalkınma Programı,
Öğretmen Akademisi Vakfı - Öğretmenin İzinde,
Eskişehir Seyitgazi Belediyesi - Eski Köy Okulları Hayat Buluyor, Frig Vadisi Canlanıyor,
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı - Eğitime Uzanan Yol Projesi,
Türkiye Kalkınma Vakfı - Karadeniz Bölgesi’nde Arıcılığın Kırsal Dezavantajlı Nüfus İçin Gelir Getirici Ekonomik Bir Faaliyet Olarak Geliştirilmesi ve Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında destek almak isteyen diğer kurum ve kuruluşlar için uygulanacak Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması kapsamında Hibe Duyuruları Şubat 2017 itibariyle yayınlanacak. Bu kapsamda belirlenen kurallar çerçevesinde alınan başvurular değerlendirilerek başarılı bulunan projelere TANAP tarafından fon desteği sağlanacak.

Her yönüyle Türkiye'ye katma değer sağlayan TANAP Projesi’nin Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları Hibe Duyurularını takip etmek ve bilgi almak için //www.tanap.com/tanap-projesi/yatirim-programlari adresini takip edebilirsiniz.


TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde uygulanan bir yatırım ve kalkınma projeleri destek programıdır. 2015 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın temel amacı TANAP Boru Hattı boyunca ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaktır.
2015 yılında TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri ve masaüstü çalışmaları sonrasında bir İhtiyaç Analizi Raporu ortaya çıkmış ve bu rapor temel alınarak TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının öncelik alanlarını ve finansal sınırlarını belirleyen Planlama ve Strateji Dokümanları oluşturulmuştur. Öncelik alanları Sosyal ve Çevresel olmak üzere iki temel bileşenden oluşmaktadır:
• Sosyal bileşen; turizm hizmetlerini çeşitlendiren yatırımları, okulların, kütüphanelerin, spor alanlarının ve ortak sosyal alanların ekipman ihtiyaçlarının karşılanmasını, kırsal alanda sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasını, mesleki eğitim merkezlerinin kapasitelerini artırılmasını, tarımda çeşitliliğin, katma değerin ve verimliliğin artırılmasını, yerel ve geleneksel ürünlerin üretimini ve sosyal sermaye yatırımlarını desteklemektedir.
• Çevresel bileşen; doğal kaynakların, toprak ve suyun sürdürülebilir yönetimini, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını ve geliştirilmesini, çevresel altyapının yönetimini ve çevre bilincinin artırılmasını, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinin ve ekonomik kullanımının desteklenmesini, biyo-çeşitlilik ve eko-sistemlerin korunmasını ve geliştirilmesini desteklemektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER