“Okutan Adalar” Projesi ile Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor

Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı, “Okutan Adalar” Projesi ile Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor

“Okutan Adalar” Projesi ile Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor

“Okutan Adalar” Projesi ile Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor 
Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı, “Okutan Adalar” Projesi ile Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor .

Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) gençlerin eğitimlerine destek olmak için hayata geçirdikleri "Okutan Adalar" projesi ile üniversite öğrencilerinin eğitim yolculuklarına ışık tutmaya devam ediyor. 

Türk Eğitim Vakfı (TEV), “Okutan Adalar” projesiyle 57 yıllık eğitimde fırsat eşitliği misyonunu, Adalar Belediyesi ile birlikte İstanbul’un Adalar ilçesindeki gençler için sürdürüyor. Adalar’da yaşayan ve imkânları sınırlı olan üniversite öğrencilerine burs desteği verilmesi amacıyla iki yıl önce başlatılan projenin protokolü yenilenerek projeye devam edilmesine karar verildi. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ve Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende yenilenen protokolle birlikte, Okutan Adalar Projesi Büyükada, Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada’da yaşayan pek çok gence umut olmaya devam edecek.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat projenin devam etmesiyle birlikte daha çok gencin hayatına dokunacak olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek;
 “Bu proje ile sadece burs desteği vermiyoruz. Fikri hür, vicdanı hür nesillerimize ‘Yalnız değilsiniz, biz sizin yanındayız’ diyoruz. Bir gencin hayatını değiştirmek, bir toplumun geleceğini değiştirmek demektir. Gelin Okutan Adalar ile gençlerimizin hayallerine ışık olalım” dedi.

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise şu sözleri dile getirdi:

“Eğitim, toplumların geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Adalar Belediyesi ile iş birliği içerisinde gençlerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bu projeyi hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. 'Okutan Adalar Projesi' ile Adalar'da yaşayan ve imkânsızlıklar nedeniyle desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimizin yanında olacağız. Sayın Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat’a, Adalar Belediyesi’ne ve projeye katkıda bulunan tüm gönüllülere en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Türk Eğitim Vakfı, eğitimin toplumsal kalkınmadaki kritik rolüne inanarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde uyguladığı “Okutan Belediyeler” projeleri ile gençlere eşit eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor.

Büyükada Yarı Maratonu’nda koşacaklar

TEV Eğitim Dostları, 20 Ekim Decathlon Büyükada Yarı Maratonu’nda Eğitimde Dur Durak Yok çağrısıyla koşacak. Gerçekleştirilen yardımseverlik koşusuna eğitim dostu kurumlardan gönüllü koşu takımları ile bireysel destekçiler katılım sağlayacak. Aynı zamanda Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat da maraton koşusuna katılım sağlayarak, üniversiteli gençlerin eğitimine destek olacak.   

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

 Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 280 bini aşkın yurt içi ve 2 binden fazla yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 33 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER