AB’DEN KAÇUV’A HİBE DESTEĞİ

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen “Sivil Toplum Destek Programı II”kapsamında hibe almaya hak kazandı.

AB’DEN KAÇUV’A HİBE DESTEĞİ
 AB’DEN KAÇUV’A HİBE DESTEĞİ

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen “Sivil Toplum Destek Programı II”kapsamında hibe almaya hak kazandı.
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), “Sürdürülebilir Fon Yönetimi ve Sistemleri” projesiyle Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen “Sivil Toplum Destek Programı II”kapsamında hibe almaya hak kazandı.

2000 yılından bu yana çoğunluğu şehir dışından gelen ve ekonomik nedenlerle tedavileri aksama riski taşıyan çocuklara uygun tedavi ortamının yaratılmasını sağlamak için faaliyet gösteren Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), AB Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen, Sivil Toplum Destek Programı-II kapsamında, “Sürdürülebilir Fon Yönetimi ve Sistemleri” projesiyle hibe almaya hak kazandı.

KAÇUV, 11 ay sürecek bu Proje ile;

  • Mali kapasitesini güçlendirmek için yeni nesil bireysel destekçi sistemleri geliştirecek,
  • Yüz yüze ve tele-marketing gibi yeni nesil bireysel destekçi sistemleri sayesinde düzenli bireysel bağışçılar kazanılacak, bağışçı süreçleri daha şeffaf ve izlenebilir hale gelecek, bu sayede destekçilerin KAÇUV için güvenilirlik algısı pekişecek,
  • Bireysel destekçi sistemleri bünyesinde geliştirilecek sistem analiz ve raporlamaları neticesinde uzun vadeli kaynak geliştirme stratejileri hazırlamak daha kolay hale gelecek,
  • Proje kapsamında gerçekleştirilecek “Yardımseverlik Maratonu” ile Türkiye’de çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık oluşturulacak,
  • KAÇUV hem kendi çalışanları hem de farklı STK’lar için kaynak geliştirme eğitim modülleri gerçekleştirecek. Böylece farklı STK çalışanlarının alana yönelik donanım ve analiz becerileri güçlendirilecektir.

Proje faaliyetleri neticesinde düzenli ve sürdürülebilir bir kaynak geliştirme yapısına kavuşan KAÇUV, tedavi gören çocuklar için hedef odaklı çalışmalar yürütüp daha fazla çocuğa umut olacak.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

Bu duyurunun içeriğinden sadece <Kanserli Çocuklara Umut Vakfı> sorumludur ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Başkanlığı’nın görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.


Bilgi İçin: Fatma ÇETİN YİĞİT Proje Koordinatörü / Gözde KOCA Kurumsal İletişim Koordinatörü

T +90 212 291 31 10 F +90 212 267 21 44 M 0 542 722 71 89 E [email protected]

Sivil Toplum Destek Programı – II

2018 yılında hayata geçirilen Sivil Toplum Destek Programı, ikinci dönem projeleri Avrupa Birliği finansal desteğiyle 1 Nisan 2019 itibarıyla 31 proje ile başladı. Kısa adı ile CSSP-II Hibe Programı toplam 3.000.000 avroluk bütçesiyle, STK'ların politika ve karar alma süreçlerine katılımını ve etkinlilerini artırabilmek üzere gelişme girişimlerini destekleyen bir programdır.

Hibe programı daha iyi bir sivil diyalog, katılım ve itibar için STK’ların kapasitelerinin artırılması özel hedefiyle politika ve karar alma süreçlerine daha aktif demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişiminin desteklenmesi genel hedefine hizmet etmektedir.

Bu kapsamda projeler,

- STK’ların idari ve finansal sürdürülebilirliğini artırmak;

- STK’ların iletişim ve savunuculuk becerilerini artırmak;

- Aktif yurttaşlığı ve/veya STK’ların yerel, ulusal veya uluslararası düzeyde karar alma süreçlerine katılımını teşvik etmek;

- STK’ların şeffaflığını ve hesap verebilirliğini güçlendirmek.

gibi öncelik alanlarına yönelik uygulamaların gerçekleştirmesine olana sağlamaktadır.

Sivil Toplum Destek Programı II'nin teknik uygulamasından Avrupa Birliği Başkanlığı sorumlu olup, Merkezi Finans ve İhale Birimi Programın ihale makamıdır.

Bu duyurunun içeriğinden sadece <Kanserli Çocuklara Umut Vakfı> sorumludur ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği Başkanlığı’nın görüşlerini yansıttığı şeklinde yorumlanamaz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER