Erdoğan'ın bu sözleri dünyayı şok etti! "Gerekirse onu da yaparız"

Erdoğan İsrail'in saldırganlığına göz yuman dünya kamuoyuna sitem etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li gazeteci Charlie Rose'un ''İsrail'in saldırısını savaş sebebi olarak görüyorsunuz değil mi?" sorusuna, "Gerekirse onu da yaparız" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın bu sözleri dünyayı şok etti!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsrail'in saldırganlığına göz yuman dünya kamuoyuna sitem etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li gazeteci Charlie Rose'un ''İsrail'in saldırısını savaş sebebi olarak görüyorsunuz değil mi?" sorusuna, "Gerekirse onu da yaparız" yanıtını verdi.

Erdoğanın bu sözleri dünyayı şok etti!

Erdoğan, Amerikan PBS televizyonunda ünlü sunucu Charlie Rose'un sorularını yanıtladı. Filistin'deki insanlık dramına dikkat çeken Erdoğan, bu duruma ses çıkarmayan dünya kamuoyuna eleştirel sorularla böyle sitem etti:

DOMATES İÇİN İZİN GEREKİYOR

"Filistin'e bir sandık domates onların izni olmadan sokamazsınız. Böyle bir kuşatma altındalar. Şimdi böyle bir kuşatma altında olan bu insanlar İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin neresine sıkıştırılıyor? Nerede insanlık? Nerede dünya? Niçin bu insanlara gereken ilgi ve destek gösterilmiyor?"
 

''ÜÇ MADDE YERİNE GETİRİLMEDEN İLİŞKİLER NORMALLEŞMEZ''

Başbakan Erdoğan, ''İsrail ile normal ilişki kurmak kesinlikle mümkün değil mi'' sorusunu, ''Bu şekilde giderse, özür dilemezse, tazminat ödemezse, Gazze'ye ambargoyu kaldırmazsa bu normalleşme mümkün değil. Üç maddenin olması lazım'' diye yanıtladı.

BATI'NIN ŞIMARIK ÇOCUĞU

Sunucu Rose'un, ''İsrail'e şımarık çocuk dediniz, saldırgan dediniz, bu tür bir dil kullanmanın bir faydası var mı'' sorusuna da ''Evet'' yanıtını veren Erdoğan, bunun nedeninin sorulması üzerine şunları söyledi:

''Şu anda ben tabii, olan gerçekler üzerinden gidiyorum. Yani İsrail Batı'nın şımarık çocuğudur. Hala aynı şeyi söylüyorum. Örneğin İsrail ile ilgili BM Güvenlik Konseyinin, BM Genel Kurulunun vermiş olduğu bunca kararlar vardır. Bunca kararlara rağmen Batı hiçbir zaman -buna Amerika da dahil- yaptırım uygulamamıştır. Ama bu yaptırım başka yerlere uygulanmıştır. Örneğin bir Sudan'ın Güney-Kuzey ayrılmasında Kuzey Sudan'a bu yaptırım uygulanmıştır, baskı uygulanmıştır. Bu aynı durum, İsrail için söz konusu değildir. İsrail Filistin münasebetlerinde böyle bir şey maalesef olmamıştır. Halbuki biliyorsunuz İsrail'in, Filistin'in devlet olarak tanınması ta 1947'ye dayanıyor. 181 No'lu kararla daha o zaman bu adım atıldı. Ama o günden bugüne hala Filistin'in devlet olarak tanınması sürecine yardımcı olunmuyor. O adımı artık atmak lazım."   (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER