İmplantta Lazer Teknolojisi

İmplantta Lazer Teknolojisi Son zamanlarda İmplantta lazer teknolojisi fazlası ile artmaktadır.

İmplantta Lazer Teknolojisi
İmplantta Lazer Teknolojisi

Son zamanlarda İmplantta lazer teknolojisi fazlası ile artmaktadır. Bunun en önemli avantajı lazer ile yapılan implantta kemik doku kaybı en aza indirgenmektedir. Fiyatı normal yöntemlerden biraz yüksek olsada artık çok daha fazla tercih edilmektedir.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, yaptığı açıklamada, son bir yıldır dünyada daha yaygın hale gelen, lazer teknolojisiyle üretilen implantlarla çok iyi sonuçlar alındığını kaydetti.

Lazer-lock teknolojisiyle üretilen bu implantların en üst kısmındaki 0.3 milimetrelik bölümde nano ve mikro düzeltmeler yapılarak epitel hücrenin kontrol altına alındığını anlatan Özzeybek, bu teknolojinin ilk olarak ABD’de uygulanmaya başlandığını, son bir yıldır başka ülkelerde de yaygınlaştığını belirtti.


Özzeybek, şunları kaydetti: “Eski teknolojiyle üretilen implantların uygulandığı tedavide birinci yılın sonunda çenedeki kemik kaybı bir milimetreyken lazerle üretilenlerde sadece 0.20 milimetre oluyor. Eski yöntemle üretilen implantların kemiğe kaynadığı yerde oluşan oyuğa zamanla bakterilerin yerleşmesi sonucu oluşan kemik kaybı, implantın ömrünü kısaltıyor. Oysa lazerle üretilen implantta epitel hücre kontrol altına alındığı için yok denecek kadar az bir oyuk oluşması sebebiyle bakteri oluşumu engelleniyor. Bu da implantın ömrünü uzatıyor.”

Lazerle üretilen implanttaki kemik kaybının, bugüne kadar bu tedavide ortaya çıkan en düşük oran olduğunu bildiren Özzeybek, yeni geliştirilen bu teknolojinin Lazer Lock Amerikan Osseointegrasyon Derneği’nin ‘en iyi buluş’ ödülünü aldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER