Mısır’da şehit olan Esma Biltacı, Büşra’nın ilk kitabının kahramanı oldu
Annesinin okuma yazma bilmemesinden etkilenen lise öğrencisi 14 yaşındaki Büşra Karayıl, ilk kitabını yazdı. Genç yazarın Mısır’da şehit olan Esma Biltacı’nın hayatından esinlenerek yazdığı Esma’nın Günlüğü, hayallerden neden vazgeçilmemesi gerektiğinin yanıtını arıyor.
Esenler Şehit Türkmen Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Karayıl’ın henüz 14 yaşında yazarlığa adım atmasında annesinin okuma yazma bilmemesi etkili oldu. Büşra’nın okul hayatında yaşadığı zorluklar ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını anlattığı günlüğü, zamanla Esma’nın Günlüğü adlı kitaba dönüştü.
Ortaokuldaki bir öğretmeninden ve ailesinden aldığı destekle kitap yazmaya karar verdiğini belirten Büşra Karayıl, "İlkokul üçüncü sınıftan beri yazılar yazıyorum. Özgüven ve cesaret eksikliğim vardı. Ortaokulda öğretmenimin beni cesaretlendirmesi ve annemin okuma yazma eksikliğini bir nebze olsun kapatmak isteğim beni kitap yazma konusunda şevklendirdi" dedi.
“Esenler Belediyesi elimi tuttu”
Arkadaşlarından gelen "Başaramazsın!" tepkilerine rağmen gece gündüz yazmayı sürdürdüğümü söyleyen Büşra Karayıl, kitabın sancılı geçen okuyucuya ulaşma aşamasını şu sözlerle anlattı: “Kitabı bitirdikten sonra çok fazla yayınevlerini dolaştım. Olumlu yanıt alamadım. En sonunda Esenler Belediyesi'nin kapısını çaldım. Belediye Başkanı sayın M. Tevfik Göksu ve ekibi bana elini uzattı. Beni P Kitap'a yönlendirdiler. Onların destekleri sayesinde kitabım okuyucularla buluştu.”
“Tek isteğim, seri olarak devam etmesi”
Kitabın kahramanı olan Esma’nın bir sabır abidesi olduğunu belirten Büşra Karayıl, “Kitabı yazmaya başladığımda Mısır’da Esma Biltaci şehit olmuştu ve O'nun hayatı beni çok etkilemişti. Ben de sabır abidesi Esma Biltaci’yi, Esma’nın Günlüğü kitabımdaki karaktere yansıtmaya karar verdim. Bir yazar olarak yaşananlara tavır almak istiyor Esma, ülkeye yazarak katkıda bulunmak istiyor. Şimdi tek isteğim, Esma'nın Günlüğü'nün seri olarak devam etmesi…”