FESHANE - ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

27 - 30 Eylül tarihleri arasında Çankırı Valiliğimiz- Federasyonumuz ve Vakfımız tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan FESHANE - ÇANKIRI TANITIM GUNLERİ programı hakkında İstanbul'daki tüm ilçe ve köy dernek yöneticilerimiz ile federasyon ve vakfımızın yetkili kurullarını bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak ve basılı materyalları dağıtmak üzere 09 EYLÜL PAZAR gunu Zeytinburnu Sur Restaurant'ta Vakfımızla birlikte kahvaltılı istişare toplantısı düzenledik.

FESHANE - ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.
İstişare toplantısına katılım beklenenden fazla oldu. Güzel bir İstanbul pazarında güzel bir mekanda açık havada gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda açılış konuşmasını yapan Federasyon Genel Sekreterimiz Zekeriya AÇIKGÖZ, Feshane tanıtım günleri fikrinin nasıl ortaya çıktığını, bugüne kadar gelinen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu tanıtım günlerinin Çankırı ve Çankırılı hemşehrilerimizin özellikle İstanbul'daki gücünün ve kapasitesinin gösterilmesi, örf, adet, gelenek ve görenek, tarihi ve turistik mekanların tanıtılması, yöresel ürünlerimizin hemşehrilerimizle buluşturulması adına çok önemli bir araç olduğunu belirtti. Genel Sekreterimiz ayrıca, İstanbul'daki ilçe ve köy derneklerimizin bu programa gerekli ilgi ve alakayı göstermelerini, Feshane'deki program günlerinde yoğun bir katılımın sağlanması amacıyla İlçe ve Köy Dernek Yöneticilerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımızda resmi görevi olmasa dahi tüm hemşehrilerimizin bu organızasyonu başta Çankırılı Hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İstanbullular'a duyurma konusunda destek ve katkılarını istedi. Basılı afiş ve broşürlerden istedikleri kadar almalarını ve araç, işyeri ve dernek merkezlerine asmalarını istedi. Ayrıca Feshane bahçesine özellikle gıda sektöründe faaliyet gösteren hemşehrilerimizden stand kurmak isteyenlerin Federasyon ve Vakfımızın Genel Merkezine en geç 14 Eylül Cuma gününe kadar müracaat etmelerinin gerektiğini söyledi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

 
Federasyon Genel Başkanımız Vahap YARTAŞ da konuşmasında, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kaza sebebiyle bizzat ziyaret eden, arayan, mesaj gönderen, dua eden, geçmiş olsun dileklerinde bulunan, bulunamayan tüm hemşehrilerimize teşekkürlerini ifade ederek, Feshane'de gerçekleştirilecek tanıtım günlerinin Çankırı ve Çankırılı hemşehrilerimiz için son derece önemli olduğunu, Valilik, Federasyon ve Vakıf olarak yapılması gerekenlerin hemen hemen tamamını gerçekleştirdiklerini, şimdi ise sözün İstanbul'da yaşayan Çankırılı hemşehrilerimizde olduğunu, (4) gün süre boyunca Feshane'yi katılımları ile hınca hınç doldurmaları gerektiğini, bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
 
Vakıf Başkanımız Eşref HARMANDAR da yaptığı konuşmada, son günlerde Vakfımız ve Federasyonumuz olarak birlikte ortak projelere imza attıklarını, bunun en güzel örneği olarak da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen BÜYÜK ÇANKIRI İFTARI olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik içinde Feshane Tanıtım Günleri organizasyonumuzun da Çankırılı hemşehrilerimizin yoğun katılımları ile başarılı geçeceğine inancının tam olduğunu, bu organizasyonun en iyi şekilde tüm İstanbulllular'a duyurulmasının gerektiğini, Çankırı'yı en iyi şekilde tanıtım için bu günlerin oldukça önemli olduğunu ve yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizi komşularıyla birlikte Feshane Tanıtım Günleri etkinliklerimize beklediğini, ifade etti.
 
Kahvaltılı istişare toplantısında ayrıca, Başakşehir ve Kocaeli-Dilovası Kaymakamları Hemşehrimiz Cevdet CAN ile Hasan GÖÇ, İstanbul Kuruyemişçiler Odası Başkanı İsmail TAŞKIN ve Çankırı Spor Kulübü Başkanı Sevda KARAALİ de birer konuşma yaparak, düzenlenen bu etkinliğin önemini vurgulayarak, amacına ulaşması için Çankırılı ve İstanbullular'ın yoğun katılımlarının sağlanması için herkese önemli görevler düştüğünü, herbir hemşehrimizin bu konuda katkı sağlaması gerektiğini, ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER