ÇÜVAK İşadamları ile İftarda Buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Vakfı (ÇÜVAK) düzenlediği iftar programıyla Vakıf Mütevelli Heyet Üyeleri ve Çankırılı Hayırsever İşadamları ile bir araya geldi.

ÇÜVAK İşadamları ile İftarda Buluştu
 ÇÜVAK İşadamları ile İftarda Buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Vakfı (ÇÜVAK) düzenlediği iftar programıyla Vakıf Mütevelli Heyet Üyeleri ve Çankırılı Hayırsever İşadamları ile bir araya geldi
Hacı Ali Dinlenme tesislerinde gerçekleştirilen program, iftar yemeğinin ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Tanıtım Videosunun izlenmesi ile devam etti.
Daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü ve ÇÜVAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ayrancı bir konuşma yaptı. 
Rektör Ayrancı, konuşmasına davetlerini kırmayarak programa katılan üyelere teşekkür ederek ve Ramazan-ı şeriflerini tebrik ederek başladı.
Konuşmasının devamında Ayrancı “Biliyorsunuz biz bir vakıf medeniyetiyiz. Ayağı kırılan leylekler için bile vakıf kurmuş insan odaklı ve yaratılan odaklı, yaratılanı yaratandan ötürü seven, o nedenle her türlü can taşıyan hatta cansızlara bile hak ettiği gibi hakkını veren bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz bu geleneği aynen devam ettiriyoruz ve ettirmeye kararlıyız. Biz deriz ki bir adamın yedi nesil ileride dedesinin gördüğü rüya torunundan çıkar. Bu büyük bir sosyal genetiktir. Bu genetiği çok şükür taşımaktayız. Bütün arkadaşlarımızla, basınıyla, mütevelli heyetiyle, çalışanlarımızla, eşrafımızla ve siyasetçimizle hep beraber kol kola gireceğiz, yürüyeceğiz ve bir amaca doğru koşacağız. Bu amaçlardan bazılarını geleceğe hizmetler başlığı altında topladık. Örneğin “Hukuk Fakültesi” kuracağız. Neden? Çünkü kurulması kolay, puanı yüksek ve kaliteyi arttıran bir fakülte. “Diş Hekimliği Fakültesi ”kuracağız. Elimizde bütün çalışmaları var. “İslami İlimler Fakültemiz” için yasal süreci tamamladık. Sadece öğretim üyeleri ve öğrencilerin alınmasıyla bina işi kaldı.” ifadelerini kullandı. 
“Geleceğe Hizmetler skalamızda en önem verdiklerimizden birisi “Öğrenci Burs ve Destek Merkezi” Bunun özellikle vakıf üzerinden olmasını planlıyoruz. Çankırı'ya gelen öğrenci ve çalışanımıza çeşitli imkânları sunmamız lazım. Artık hayat, bir seçenekler yarışı. Yeni nesil nereye gitmesi gerektiğini, ne yapması gerektiğini ve hangi tercihlerin kendisini olgunlaştıracağını bize göre daha iyi biliyor.” diyen Rektör Ayrancı, “Bir diğer projemiz ise “Çankırı Kırsal Kalkınmasında Yerel ve Geleneksel Ürünler” projesi. Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcımızla bu konuyu ele aldık. Bu projeyle yaklaşık 15.000 ton süt mamulü elde edeceğiz. Ayrıca Stratejik Araştırmalar Merkezi, Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi, Çankırı Çevre Ekolojik ve Çölleşme Araştırmaları Merkezi, Avrasya Araştırmaları Merkezi gibi merkezler kurduk ve kurmaya devam edeceğiz. Daha bugün Uluslararası İlişkiler Ofisi hocalarımızla Katar ile ilgili bir proje hazırladık. Bu projeyi de Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devletin ilgili makamlarına gönderdik.” şeklinde konuştu. 
Prof. Dr. Hasan Ayrancı konuşmasının devamında şu sözleri söyledi:
“Yaban Hayatına Araştırma ve Koruma Merkezi, Çankırı Tarihi ve Kültürel Mirasını Araştırma Merkezi, Osmanlı Tarihi Araştırmaları Merkezi, Çankırı İş Geliştirme, İstihdam ve Üretim Araştırmaları Merkezi, Uluslararası Uzaktan Eğitim Merkezi ki bununla özellikle orta doğudan ve Afrika’dan pek çok Müslüman kardeşimizin eğitimini sağlamak niyetindeyiz. Halkla İletişim ve Halka Açık Ders, Konferans, Kurs Merkezinin yanı sıra fakülte ve yüksekokul müfredatlarında Çankırı dersleri koymayı planlıyoruz. Çünkü Çankırı’ya gelenler Çankırı’nın manevi tarihini, maddi tarihini öğrenmeli. Öğrenci dört sene burada kalıyor, Çankırı’dan hiçbir haberi olmadan gidiyor. İşte bunların hepsini Hazreti Mevlana’nın tabiriyle ele aldığımızda, bir pergel misali, bir ayağı Çankırı’da ve diğer ayağı da bütün dünyada olmak üzere gelişip serpilecek bir nesil yetiştireceğiz. İlk, orta, lise ve dengi okullarda bunun uzantısı olarak Çankırı konferansları vereceğiz. “Çankırı Yayın Külliyatı” oluşturacağız. Tozlu raflarda çok fazla Çankırı’ya ilişkin yayın olmasına karşın kimsenin elinde bulunmuyor. Diğer yandan da hocalarımız bu konuda ciddi tezler ve çalışmalar yürütüyor. 
Osmanlıca Eserler Kütüphanesini de mutlaka sağlayacağız. Bildiğiniz üzere modern bir kütüphane oluşturduk. Bu nadide yapının bir Osmanlıca eserler kütüphanesine ihtiyacı var. Üniversitemizde herkeste olmayan eşsiz bazı kitapların ve özel kaynakların kurulması elzem. Bunun dışında yine Çankırı’ya verdiğimiz önemden dolayı, şehrin sözlü tarih arşivi büyük önem arz ediyor. Şehir Belgeleri ve Fotoğraf Arşivi Merkezi projemiz de var. Çankırı tarihini iyi bilenler bakımından kuş evleri vardır, onların da geliştirilmesi gerekiyor. Üniversite bünyesinde hazırlayacağımız “Müezza Kedi Evi” projemiz de var.” 
 “Hep beraber bir medeniyet projesi üzerinde ilerliyoruz. Bu bir dirilişin amentüsüdür. Bu gayeyle bir olmak ve adım atmak için bir araya geldik. İnşallah dayanışmamız daha da artacak, güçlenecek. Öncelikle vakfımızı biraz güçlendirmemiz lazım. Birlikteliğimizi üretkenliğe çevirmeliyiz. Adım atmamız lazım ve onun için buradayız. Buradan Çankırı’yı seven herkesi, bu çerçevede ilerlemeye ve adım atmaya davet ediyorum. Biz bunu Çankırı’ya borçluyuz. Bu projelerin dışında başka şeyler de yapabiliriz. Mesela biz bir üniversite olduğumuz halde, uzun süredir Çankırı'ya bir raybüs yapılması üzerinde yoğunlaştık. 2018 gibi sinyalizasyon çalışmaları tamamlanıyor. Diğer taraftan, tatlı çayın mutlaka Eskişehir’de olduğu gibi sağlıklaştırmak suretiyle yükseltilmesi ve en az 500 metre veya 1000 metre suyun yükseltilerek buranın bir cazibe merkezi haline getirilmesi lazım. Bunların dışında sporumuzun desteklenmesi lazım. Özellikle futbolun. Son zamanlarda biraz zayıf kaldığı hepimizim malumudur.” 
“İşte bunların hepsini bir araya getirdikten sonra Çankırı’yı mükemmel bir cazibe merkezi haline getirmemiz içten bile değil. Yeter ki bu azmi, bu kararlılığı gösterelim. Zaman bu zaman, adam bu adam,   iş de bu iş; başka yol, başka cephe, başka yön yok değerli hemşerilerim.” 
Rektör Ayrancı konuşmasını “Vakıflar dönüşümlü kuruluşlardır. Yani vereceksiniz, size dönecek. Size dönmezse çocuklarınıza dönecek. Çankırı’ya dönecek. Bu modellemeyi gerçekleştirmek zorundayız. Ankara’ya bu kadar yakın olduğumuz ve İstanbul’a da çok uzak olmadığımız halde 14.000 öğrencide kalmışız. Layık olduğumuz seviyeye gelememişiz. Ekonomik olarak baktığınızda Çankırı’nın yarısı neredeyse üniversite. Amma velakin bunu ikiye katlamayı, üçe katlamayı hiç öngörmemişiz. Neden? Çünkü ileriye bakamıyoruz. Büyük düşünmek ve büyük hamle yapmak gerekir. Şimdi büyük düşünme zamanı. Çankırı’yı ikiye, üçe katlayabiliriz. Çocuklarımızı daha müreffeh, daha gelişmiş ortamlarda yaşatabiliriz. Burayı sadece Türkiye değil; Balkanların, Orta Doğunun, Afrika’nın cazibe merkezi haline getirebiliriz. Sadece bir irade lazım. Bu iradeyi sizlerin de oluşturması, buna kanaat getirmesi ve destek vermesi lazım. Eğer bu vakfı maddi olarak destekleyebilirsek sonuçlarını alırız.” sözleriyle tamamladı. 
Rektör Ayrancı’nın konuşması sonrası hayırsever işadamları ÇÜVAK’a bağışta bulundular.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER