ÇANKIRILI'LAR FESHANE’DE “ŞİMDİ ÇANKIRI ZAMANI” DEDİ

İSTANBULLULAR 27-28-29 ve 30 EYLÜL TARİHLERİNDE FESHANE’DE V “ŞİMDİ ÇANKIRI ZAMANI” DEDİ.

ÇANKIRILI'LAR FESHANE’DE “ŞİMDİ ÇANKIRI ZAMANI” DEDİ
Çankırı Valiliği, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında Eyüp-Feshane Kongre ve Fuar Merkezi’nde “ŞİMDİ ÇANKIRI ZAMANI” sloganı ile düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri başladığı gibi büyük bir coşku ve katılımla sona erdi. Feshane tarihi günlerinden bir gününü de Çankırı Tanıtım Günleri ile yaşadı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Dört gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerin gerçekleştirildiği Çankırı Tanıtım Günleri’nde bir taraftan gün boyu stantlarda yöresel ürünler ve el sanatları sergilenirken, diğer taraftan Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi , Ilgaz Belediyesi  ve Kurşunlu Belediyesi’nin etkinlikleri, Çankırılı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği tarafından Çankırı’nın ilk belgesel Romanı Hamuşan’ın tanıtımı, halk oyunları gösterileri ve yaran gösterileri sunularak Çankırı’ya özlem duyan İstanbullulara ve Çankırılılara doyasıya Çankırı’yı hatırlama fırsatı sunuldu.

27 Eylül 2012 Perşembe saat 10:00’da Beyoğlu-Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı’na kadar yapılan “İstiklal Yürüyüşü” ile başlayan, burada Atatürk Anıtına Çankırı kaya tuzundan yapılan Çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ve basın açıklaması ile başlayan ilk gün programı, Feshane’deki resmi açılış töreni ile devam etti.

Dört gün süren “ŞİMDİ ÇANKIRI ZAMANI” ana temalı Çankırı Tanıtım günlerine katılım çok yoğun oldu. Çankırı ve Çankırılılar’ı, örf, adet, gelenek, görenek, yemekleri, tarihi ve turistik yerleri görmek isteyen İstanbullular ve hemşehrileri ile hasret gidermek isteyen Çankırılı dostlarımız ile doldu taştı. Feshane, bugüne kadar gerçekleştirilen ve katılımın en yoğun olduğu etkinliklerden birine sahne oldu.

Çankırı Valimiz Sayın Vahdettin Özcan’ın önderliğinde ÇANDEF (İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonumuz) ve Çankırı Eğitim Kültür Yardımlaşma Vakfı’mızın ev sahipliğinde Feshane Kültür Merkezi’nde organize edilen Çankırı Tanıtım Günleri’nin açılış töreninden kapanış törenine kadar siyaset, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum kuruluş yöneticileri, akademisyenler tarafından çok sayıda önemli ziyaretçimizi misafir ettik.

 Feshane Tanıtım Günlerine, Milli Eğitim ve Milli Savunma Eski Bakanı hemşehrimiz Nevzat Ayaz, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Dr.Nurettin Akman, Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı-İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu, Çankırı Valimiz Vahdettin Özcan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Çankırı’mızın damadı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Eski Valisi ve Merkez Valisi Enver Salihoğlu, Çankırı eski Valisi Halil Ulusoy, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, Ünal Kacır, Feyzullah Kıyıklık ve Osman Boyraz, Ak Parti Çankırı Milletvekili Av.İdris Şahin, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, CHP. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP. İstanbul İl Başkanı  Oğuz Kaan Salıcı, CHP. İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hemşehrimiz Sabri Kaya, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, İzmit-Dilovası Kaymakamı Hasan Göç,   Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eSENLER bELEDİYE bAŞKANI m. tEVFİK aKSU, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, Çankırı İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Çankırı’dan yeni tayin olan Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Bayrampaşa Askerlik Şubesi Başkanı P.Albay Sinan Melül ile Kağıthane Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kaya Gedikli,  İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Ünlü Yazar Sahrap Soysal, Oyuncu İsmail Filiz , İlahiyatçı-Yazarlar Prof.Dr.Mustafa Karataş ve Ömer Döngeloğlu, LC Waikiki Mağazaları Sahibi İşadamı-Vahap Küçük, Bedaş Genel Müdürü Başdanışmanı Abdullah Kaleşli, Alternatif tıp uzmanı Ahmet Maranki, Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Erdoğan, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Nevşehirliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av.Yasin Kayacı, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Ankara Çankırı Vakfı yöneticileri ve İzmir Çankırılılar Derneği yöneticileri, isimlerini sayamadığımız birbirinden değerli çok sayıda konuğumuz Feshane’de bizlerle bir arada oldu.

Feshane Tanıtım Günlerimize Ak Parti 4. Olağan Kongresi sebebiyle katılamayan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM. Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bekir Bozdağ, TBMM. Eski Başkanı-Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, CHP ve MHP. Genel Başkanları, Milletvekilleri ve belediye başkanları telgraf ve çelenk gönderdiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telgrafı uzun süre ayakta alkışlandı.

    Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğinin 2. gününde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 28 Eylül 2012 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda “Çankırı Yatırım Zirvesi” adı altında bir etkinlik gerçekleştirildi. İstanbul’daki sermaye sahiplerinin hedef kitle olarak seçildiği etkinlik, farklı oturumlarda paneller halinde gerçekleştirildi.

Başta Çankırı olmak üzere Türkiye`nin ekonomisine büyük faydalar sağlayacak yatırım fırsatlarının ve avantajlarının değerlendirileceği ve katılımcılarla paylaşılacağı Çankırı Yatırım Zirvesine Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kuralay, ile Tüsiad, Müsiad, Askon, Tuskon vs. gibi iş dünyasının çatı kuruluşlarına üye İstanbul’da faaliyet gösteren işadamları gibi isimler katıldı.

Tanıtım günlerinin son gün akşamında katılımcılara yönelik yapılan hediye çekilişi ve yaren kebabı yarışmasının ardından, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş ve İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar ile Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri ve bu organizasyonun İstanbul kısmının Düzenleme Komitesi Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün yaptığı kapanış konuşmaları sonrasında Çankırı’dan gelen misafirler onuruna verilen akşam yemeği ile sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2012, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER