Çankırı Sanat Sokağı ile Renklendi

Çankırı Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Sanat Sokağı kurdu.

Çankırı Sanat Sokağı ile Renklendi

Çankırı Sanat Sokağı ile Renklendi

Çankırı Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Sanat Sokağı kurdu.

Sokak sağlıklaştırma ve restorasyonu tamamlanan Uzunyol mevkiinde açılan Sanat Sokağı, eski Çankırı bölgesini renklendirdi. Geleneksel sanatlara ve zanaatkârlara ev sahipliği yapan Sanat Sokağı’nda yerli ve yabancı 52 sanatçı ve zanaatkâr yaptıkları eserleri sergiledi.

Sanat Sokağı Yarenlerin Oyunu ile Açıldı

TUZFEST’24 Sanat Sokağı, yarenlerin yöresel oyunu ile açıldı. Yöresel kıyafetleri ile Çankırı Belediyesi Ferit Akalın Radyo ve İletişim Evi önünde bir araya gelen yarenler, Çankırı’nın yöresel kültürünü tanıttı. Yarenlerin oyununa Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de katıldı.

52 Sanatçı Stant Açtı

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler ve el sanatları, Çankırı Sanat Sokağı’nda hayat buldu. TUZFEST’24 etkinlikleri kapsamında Uzunyol’da açılan sokak, daha ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Deriden kâğıda, boncuktan çömleğe, mozikten ahşaba, gümüşten oltu taşına, süs kabağından sepet örgüye, resim sanatından filografiye, çinicilikten kumaş baskıya, yumurta işleme sanatından ayakkabıcılığa kadar birçok el emeği ürün, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Yerli ve yabancı 52 sanatçı ve zanaatkâr, 25 farklı alanda el emeklerini sergilemek üzere Çankırı’da buluştu. Konuklarımızdan 40’ı ise şehir dışından katılarak stant açtı.

TUZFEST ile Çankırı’ya Hareket, Esnafa Katkı

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in açılışını yaptığı sokakta uygulamalı sunumlar da gerçekleştirildi. Esen, verdiği röportajda “52 sanatçımızdan 22 tanesi Kültür Bakanlığına bağlı sanatçılarımız. Sağ olsunlar, davetimize icabet edip geldiler. Yerel sanatçılarımız ve zanaatkârlarımız dışında çok farklı alanlarda dışarıdan sanatçılarımızı davet ettik. Amacımız;

bu zanaatların kaybolmaması, gençlerimize ve sanatla uğraşan hemşehrilerimize bunu aktarmayı sağlamak. Burada çok farklı sanatlar, ürünler gördük. Hayranlıkla baktık. İki hafta önce Tuz Müsabakalarımıza başlamıştık, bugün de Sanat Sokağımızın açılışını yaptık. İnşallah 16’sında da TuzFest’in kortej eşlinde meşalesini yakarak açılışını gerçekleştireceğiz ve üç gün boyunca 12 noktada etkililiklerimize devam edeceğiz. Çankırı’mıza bir hareket, esnafımıza katkı sağlayabiliyorsak, Çankırı’mızın adını Türkiye’de ve dünyada duyurabiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.

Esen çiftinin ziyaret ettiği stantlarda vatandaşlar da sevdikleri için hediyelik ürünler satın aldı.

Sanat Sokağı, birbirinden renkli stantları ile 18 Ağustos Pazar gününe kadar 10.00-00.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER