Doğa ve Engelliler İçin Bez Torbayı Seçin
Beykoz’daki engelli ilçe sakinleri için bir çevre ve istihdam projesi olarak hayat geçen “Engelliler Üretiyor, Doğa Kazanıyor” projesi kapsamında bez torba üretiminin yapılacağı bir tekstil atölyesi daha açıldı.
FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA
Engelli ilçe sakinlerine istihdam olanağı sağlamak ve temiz bir çevreye katkı sunmak amacıyla başlatılan proje kapsamında ilk tekstil atölyesi 6 ay önce TOFD Beykoz Şubesi’nin Ortaçeşme’deki binasında açılmış ve alışverişlerde sıkça kullanılan naylon poşete karşı bez torba üretimine başlamıştı.
Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi, TOFD Beykoz Şubesi ve Can Simidi Derneği’nin iş birliğiyle hayata geçen “Engelliler Üretiyor, Doğa Kazanıyor” Projesi kapsamında engelli bireyler için bir tekstil atölyesi daha açıldı.
İstihdama Katkı Sunuyor
Can Simidi Derneği’nin Çubuklu’daki bahçesine hayırseverlerin katkılarıyla kurulan atölyede yalnızca engelli ilçe sakinlerine değil ev hanımlarına da istihdam olanağı sağlanacak.
Engelli ilçe sakinleri İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin ardından bez torba üretimine başlayacak.
“Engelliler Üretiyor, Doğa Kazanıyor” Projesi kapsamındaki yeni atölyenin açılış törenine Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Dörtkol, TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Can Simidi Derneği Başkanı Zeki Paşalı, belediye başkan yardımcıları, projeye katkı sunan STK temsilcileri, ilçe sakinleri ve gönüllüler katıldı.
Kaymakam Erdoğan: “Ev hanımları da Yararlanacak”
Konuşmasında naylon poşetin doğa için sorun teşkil ettiğini söyleyen Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan; “Naylon poşet dünyamız ve çevremiz için büyük bir sorun, naylon poşet yüz yıllarca erimeyen bir atık. Avrupa’da bazı ülkeler naylon poşet kullanımını yasaklamış durumdalar, temiz bir çevre için bez torbaya yöneliyorlar. Bu atölyeden sadece engelli kimseler değil, iş arayan hamılar da yararlanacak. İş arayan hanımlarımız burada aldıkları eğitimle meslek sahibi olacaklar. Bu atölye hepimizin, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Engellilere el uzatmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de; “Engelli kardeşlerimiz bu projeyle 3 fayda sağlıyor, hem doğaya hem istihdama hem de kültürümüze katkıda bulunuyorlar. Eskiden yaygın olan bez torbalarla alışveriş yaptığınızda kimse içinde ne olduğunu görmezdi. Bu projeyle buna da katkı sağlıyorlar. Bu tarz projelere destek vermek bizlerin boynunun borcudur. Ne kadar çok kimse destek olursak ihtiyaç o kadar azalır. Projenin topluma faydalı olmasını temenni ediyor, katkıda bulunan herkesi kutluyorum” şekline konuştu.
TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe ise konuşmasında: “Bugün hem mutluyum hem de gururlu, artık unutulmuş bir kesim toplumda söz sahibi oluyor. Bundan 6 ay önce ilk tekstil atölyemizi kurduk, orda çalışan 8 arkadaşımız şimdi birer usta makineci oldular. Sevginin olduğu yerde her şey olur. Burada önce eğitim sonra üretim yapılacak. Projenin başlamasına öncülük eden ve katkı sunan başta sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere tüm hayırsever dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Can Simidi Derneği Başkanı ve TOFD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Paşalı da dernek olarak tabela derneği değil, üretime katılan bir dernek olmak istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak projenin hayata geçmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Konuşmasında merhametli olmanın önemine değinen Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı duanın ardından katılımcılarla birlikte atölyenin açılış kurdelesi kesildi.
Atölyeyi gezen Kaymakamı Süleyman Erdoğan ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek atölyede çalışan ilçe sakinleriyle sohbet ettiler, ürünleri incelediler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 18:19