AYEDAŞ Hizmet Yönetim Merkezi törenle hizmete açıldı

Çağrı Merkezi ve 8 projenin bünyesinde yer aldığı ve elektrik dağıtım hizmetini AYEDAŞ müşterilerinin ayağına götüren Hizmeti Yönetim Merkezi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

AYEDAŞ Hizmet Yönetim Merkezi törenle hizmete açıldı
Samandıra İşletme Müdürlüğündeki törene, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sami YAPICI, SEDAŞ Satış Direktörü Yunus Bekir CAN, TEİAŞ 4.İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü İdris TEMİZ, Tes-İş İstanbul 1 nolu Şube temsilcileri, Sultanbeyli ve Sancaktepe’ deki kurum ve kuruluş temsilcileri ile AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI, Şirket Yöneticileri ve personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI; AYEDAŞ ailesi olarak uzun bir süredir gece gündüz üzerinde çalıştıkları ve Çağrı Merkezinin de bünyesinde olduğu AYEDAŞ Hizmet Yönetim Merkezini açarak elektrik dağıtım sektöründe bir nevi Mobil Hizmet dönemini başlattıklarını söyledi.
Kaliteli ve dinamik bir hizmet verip Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyerek Hizmet Yönetim Merkezini hizmete açtıklarını söyleyen KOVANCI konuşmasına şöyle devam etti;

“Günün her saati oturdukları yerden 444 6 186 telefonu arayarak ya da [email protected] adresine e-posta göndererek internet kanalıyla Çağrı Merkezimize ulaşan Müşterilerimizin her türlü başvurusu alınmaktadır. Abonelik devri, fatura itirazı, sayaç işlemleri dâhil Müşterilerimizin başvurusu Evrak Takip sistemi ve Dijital Arşiv Sistemi sayesinde elektronik evrak oluşturularak anında işin mutfağı olan Hizmet Yönetim Merkezine iletilmektedir. Hizmet Yönetim Merkezindeki personelimiz de sahadaki Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Mobil Ekiplerimizle iletişime geçerek çok kısa sürede Müşterimizin işlemini
sonuçlandırmaktadır.”

AYEDAŞ Genel Müdürü KOVANCI, Hizmet Yönetim Merkezimizin bünyesinde Çağrı Merkezi, SCADA (Öz Denetimli Kontrol ve Veri Toplama), CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi), Coğrafi Bilgi Sistem Tabanlı Mobil Ekip, OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi), Evrak Takip Sistemi, Bakım Yönetim Sistemi ve Dijital Arşiv projelerinin yer aldığını ve projelerin entegre bir şekilde çalıştığından AYEDAŞ Müşterilerinin Şirkete gelmeden başvurularının kısa sürede sonuçlandırıldığını belirtti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın Elektrik Dağıtım Şirketlerine 31.12.2012 tarihine kadar Müşterilerine çağrı merkezi kurma zorunluluğu getirdiğini de hatırlatan KOVANCI “7 gün 24 saat müşterilerimize hizmet veren çağrı merkezimizin de bünyesinde olduğu Hizmet Yönetim Merkezimizi kurarak aynı zamanda yasal yükümlülüğümüzü de yerine getirdik” dedi.

AYEDAŞ’ ın kayıp-kaçak elektrik oranını %6.92’ ye düşürdüğünü, okuma oranını %98’ e, Tahsilât oranını %100’e yükselttiğine de  vurgu yapan KOVANCI sözlerine Türkiye ve dünyadaki çağrı merkezi sektöründen bilgiler vererek devam etti.

Şirketler ile müşterilerini buluşturan çağrı merkezlerinin hızla yaygınlaşarak birer ekmek kapısı haline geldiğini belirten AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI,  yaklaşık 45 bin kişinin bu sektörde istihdam edildiğini dünyada ise bu rakamın 11 milyona ulaştığını belirtti.

Törende bir konuşma yapan TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sami YAPICI, TEDAŞ bünyesinde yer alan Elektrik Dağıtım Şirketleri arasında yer alan AYEDAŞ’ ın her zaman ‘ilkleri’ başardığı ve Hizmet Yönetim Merkezini açarak bir ‘ilke’ daha imza attığını söyledi.

AYEDAŞ’ ın teknik alt yapısı ve personel profili olarak teknolojiden yararlanabilmeye müsait olduğunu söyleyen Ömer Sami YAPICI, Elektrik Dağıtım Sektörünün serbestleştiğinde pazarlama rekabetinin yaşanacağına vurgu yaparak AYEDAŞ’ ın Hizmet Yönetim Merkezini açarak müşterilerine kaliteli hizmet vermek adına önemli bir adım attığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar hep birlikte önce AYEDAŞ’ ın Mobil Ekip araçlarını inceledi. Mobil Ekip aracındaki görevli AYEDAŞ personeli, sorulan sorular üzerine hizmeti müşterilerinin kapısına kadar götürmek üzere sahada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra kurdele kesilerek Hizmet Yönetim Merkezinin açılışı yapıldı. Törene katılanların Hizmet Yönetim Merkezi ve bünyesindeki Çağrı Merkezini gezerek yetkililerden bilgi almasıyla tören sona erdi.



AYEDAŞ ELEKTRİK VEZNE VE BİRİMLERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER