Türkiye Vodafone Vakfı,Dğşler Akademisi ile geleceğin sosyal sorumluluk liderlerini yetiştirmek için harekete geçti.
Vodafone, üniversiteli gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak için harekete geçti. Bu kapsamda oluşturduğu programla gençleri Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmayı hedefleyen Vodafone, ilk etapta, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) gençleri, engelli bireyleri topluma kazandırma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Düşler Akademisi’nin İstanbul Ataşehir’deki merkezinde konuk etti.
Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında sosyal sorumluluk projelerine imza atan Vodafone, üniversiteli gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak için harekete geçti. Bu kapsamda başlattığı programla gençleri Türkiye Vodafone Vakfı’nın sosyal sorumluluk projeleriyle tanıştırmayı hedefleyen Vodafone, ilk etapta, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (İTÜ) öğrencileri, engelli bireyleri topluma kazandırma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Düşler Akademisi’nin İstanbul Ataşehir’deki merkezinde ağırladı. Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, üniversiteli gençler Düşler Akademisi’nde yapılan faaliyetleri yerinde gözlemleme imkânı bulurken, engelli gençlerle birlikte çeşitli atölyelere de katıldı. Vodafone Türkiye’nin üniversitelere yönelik programı yıl boyunca devam edecek.
Hasan Süel: Genç sosyal sorumluluk liderlerine ihtiyaç var
“Özel sektör kuruluşları olarak yasalarda yazmayan sorumluluklarımızdan biri de ülkemizin sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek” diyen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak sosyal sorumluluk projelerimizi güçlü proje ortakları ile Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında hayata geçiyoruz. Bununla birlikte gençlerin gerek dinamizimi gerekse yenilikçi bakış açılarıyla sosyal sorumluluk projelerine ve sivil toplum kuruluşlarına önemli katkılar sağlayacağınıa inanıyoruz. Bu nedenle geleceğin sosyal sorumluluk liderlerinin yetiştirilmesine öncülük etmek istiyoruz. Bu kapsamda yeni bir program hayata geçirdik ve sosyal sorumluluk projelerimizin kapısını üniversite öğrencilerine açtık. Bu sayede gençlerimizi sosyal sorumluluk projelerimiz ile buluşturarak onlara sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı amaçlıyoruz. Dünyaya örnek olmuş Düşler Akademisi gibi sosyal sorumluluk projelerimizle gençlere dokunmayı istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının bu alanda uzmanlaşmış, fikir ve aksiyon liderliği yapacak daha fazla profesyonellere ihtiyacı var. Dolayısıyla, sosyal sorumluluk konusu, gençler için bir kariyer alternatifi de olabilir. Gerçekleştirdikleri bu ziyaretler ile yaşayacakları deneyimin üniversite öğrencilerinin geleceğe yönelik kararlarında etkili olacağını düşünüyoruz. Dünyaya örnek olmuş Düşler Akademisi gibi sosyal sorumluluk projelerimizi tanıdıklarında, merkezlerini gezdiklerinde, sosyal dezavantajlı ya da engelli dostlarımızın hayatlarında olumlu yönde nasıl bir değişim yarattığımıza şahitlik ettiklerinde gençlerimiz sosyal sorumluluk konusunda daha farklı, daha uzun vadeli düşüneceklerine inanıyoruz.”
“Çalışanlarımız arasında gönüllülüğü teşvik ediyoruz”
Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllülüğün de esas olduğunu vurgulayan Hasan Süel, “Vodafone Türkiye olarak, çalışanlarımız arasında gönüllülüğü teşvik ediyoruz. Çalışanlarımızın sosyal sorumluluk projelerimize katılımını destekliyor, katkılarını çok değerli buluyoruz. Bu inançla oluşturduğumuz ‘Vodafone Gönüllüleri’ çatısı altında bir araya gelen yaklaşık 400 gönüllümüzün katılımıyla, Düşler Akademisi'nde eğitim gören gençlerle atölye çalışmaları, bağış kampanyaları gibi çeşitli faaliyetler düzenliyoruz” dedi. Süel, ODTÜ ve İTÜ’lü gençleri de gönüllü olarak sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almaya davet etti.
Düşler Akademisi binlerce gence ulaştı
Düşler Akademisi projesi, engelli bireyleri topluma kazandırma hedefiyle Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında Kasım 2008’de hayata geçirildi. Fiziksel ve psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı "toplumsal dışlanmışlık" yaşayan dezavantajlı gençlere, sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için önemli fırsatlar sunan projede bugüne kadar 3 bin 500 gence ulaşıldı. Diğer yandan, Haziran 2014’te Türkiye'nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı ve Avrupa’nın en büyük outdoor engelli kampı olarak hizmete açılan Düşler Akademisi Kaş’ta ise 700’den fazla engelli, 410 gönüllü ve eğitmen ile 6 binden fazla ziyaretçi ağırlandı.
ATAŞEHİR DÜŞLER AKADEMİSİ İLETİŞİM
ATAŞEHİR DÜŞLER AKADEMİSİ İLETİŞİM