AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Basınla Buluştu
AK Parti Ataşehir'in gündemi, Ataşehir ve belediye uygulamaları oldu.
İstanbul’un 39 ilçesinde olduğu gibi AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda eş zamanlı ülke gündemi ile ilgili bilgilendirme toplantısında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının ana teması Ataşehir imar planları, ulaşım, Ferhatpaşa mahallesi ruhsatsız barakalar, Gümrük alanının imara açılması ve belediyenin hizmetleriydi.
Gerçekleşen toplantıya; Ataşehir’den sorumlu 1’nci Bölge İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ile Milletvekili Erol Kaya’nın yanı sıra AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hakkı Topçu ile toplantıya davet edilen basın mensupları katıldı.
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem’in ev sahibi olarak ilk konuşmayı gerçekleştiren isim oldu. Erdem, bugün hem Ataşehir’i hemde TBMM’deki çalışmaları anlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bölge milletvekillerimiz sizlere TBMM’deki çalışmalarla ilgili bilgi verecekler. Kendilerine ve sizlere katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Erdem konuşmasına şu başlıklar altında devam etti:
* Göreve geldikten sonra teşkilatımızla aralıksız esnaflarımızla buluşmaya devam ediyor. Teşkilatımızla en son Bostancı Oto Sanayi esnafımızı ve 17 Mahalle’de bulunan esnaflarımızı ziyaret etmiştik, bugünde YEDPA’da bulunan esnafımızla buluşacağız.
* Vatandaşlarımızla buluşmalar kapsamında teşkilatlarımız ziyaretlerine devam ediyor. Vatandaşlarımıza hem İçerde ve hem de dışarıda kapımız sonuna kadar açık.
* Yerelde Ataşehir ve belediye uygulamaları hepimizi ilgilendiriyor. Burada oturan her komşumuzun yerelden beklentileri; temizlik, çevre, sağlık, imar ve diğer konular.
* İmar konusu başta olmak üzere Ataşehir halkımızın yararına olacak her türlü hizmetin Ataşehirlilere ulaşması için belediye meclislerinde ve partimiz olarak her hizmette meclis üyelerimizle halkın yararına evet diyeceğiz.
* Ancak Ataşehir’i yönetenler her gün mazeret üzerine mazeret üretmeye devam ediyor.
“ATAŞEHİR BELEDİYE YÖNETİMİNİN MÜLKİYET ÜZERİNDE YAPTIĞI ÇALIŞMANIN İÇİ BOŞ”
* Özellikle; Mimar Sinan, Yeni Çamlıca ve Mevlana'nın mülkiyet problemi var. Mahkemeler sürdü. Yıllarca devam etti. Ataşehir Belediyesi ihale yaptı, tapu sorununu çözeceklerini söylediler. Ataşehir Belediye yönetiminin üzerinde yaptığı çalışma içi boş, yarın olmadı denilecek bir çalışma.
* Aradan 13 yıl geçti. Mülkiyet problemi çözülmedi. Bu kafayla çözülemez ve denenmiş tekrar denenemez. Ataşehir Belediyesi 13 yıl boyunca Maliye Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla görüşseydi şimdiye kadar çoktan mülkiyet sorunu çözülmüştü. Çözülmemesinin nedeni ehliyet ve liyakat sorunu. Vatandaşın sorununu yaşamama sorunu. 13 yıldır problem var, ortada cenaze var bu cenaze kaldırılmaya cesaret edilemiyor.
“FERHATPAŞA ELDEN ÇIKTI. TENEKE VE BARAKA BİNALARLA DOLDU”
* 3 Mahallemizin hemen yanı başında Ferhatpaşa'da imar sorununu 13 yıldır çözüyoruz diyorlar. Son 2,5 yıldır Ferhatpaşa elden çıktı. Teneke ve baraka binalarla doldu. Bu bir ihbardır. Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma açılmalıydı. İmara göre konut alanı, şuan ise orası depolama alanı. Bunun belediye deki sorumluları hesap verecek.
* Ataşehir Belediye yönetimi bunun bedelini ödeyecek. Ruhsatsız binalar var, kaçak yapılar var. İmarlı alana belediye yönetimi senelerdir göz yumarak kaçak binalar yaptırıyor. Bunun bir bedeli var. 2024 seçimlerinde eminim ki orada yaşayan halk bunun hesabını soracak.
* Aşık Veysel ve Mustafa Kemal imar planları ile bildiğiniz üzere komisyon başkanımız değişti. İmar komisyon başkanımız Ümraniye'den geldiği için iki mahallemizin imar sorununu biliyor. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının işi yavaştan alması, Ataşehir Belediyesi’nin takipsizlik sonucunda Kasım ayına kaldı. İBB Kasım meclisinde imar planlarını çıkarmış olacağız.
* İçerenköy - Küçükbakkalköy imar planları Kadir Topbaş döneminde çıkan 1/5000 lik imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi. Yine o dönemde iptal edilen imar planları Ataşehir Belediyesi’nin takipsizliği sonucunda bugünlere kadar sürecin uzamasına neden oldu. Yine aynı müdürlüğün işi yavaşlatması da süreci etkiledi. İçerenköy İmar Planları da ekim ayına yetişmedi. AK Parti Meclis grubu olarak kasım ayında sürecin takipçisi olarak çıkmasını sağlayacağız.
“ATAŞEHİR BELEDİYE YÖNETİMİ ACİZLİKTEN KAYNAKLI TOPU HEP TACA ATTI”
* Daha öncede ifade etmiştim; AK Parti Belediye Meclis grubu olarak Ataşehir ve İBB Meclisi’nde halkın ve kamunun yararına olacak her olumlu görüşün yanındayız. İmar planları sürecinde Ataşehir Belediye yönetimi acizlikten kaynaklı topu hep taca attı.
* Örnek mahallesi sağlık alanını gündeme getirmiştik. Sağlık alanını şimdi tekrardan satıldı. Kanun diyor ki; kamu yararına olan sağlık, okul, yeşil alan ve kültür alanı satılamaz. Yıllardır sağlık alanı olarak ayrılmış bu alanı belediye ne diye satar, hukuksuz olan, bu arsanın satışından kim sorumlu ise imzası olan memur ve bir numaraya kadar hepsi hesap verecek. Arsa’nın edindiğimiz bilgiye göre; 25 milyon civarında satıldığını öğrendik. Hem alan kişi kendisine yazık etmiştir. Kamu alanı araziyi özeline ve mülkiyetine alamazsınız. Hem ihale eden, hem alan suça ortak oldu. Mahkemeden bu karar dönecek.
*Gece kondu önleme bölgesindeki Ataparktaki daireleri şirkete devrettiler. Şirket üzerinden satacaklar. Kılıf buldular. Bunun; siyasi faturası var mı, halk vicdanında ve hukuki suçu var mı var! Daireler heba olacak, kamunun elinden çıkacak. Belediye ve sorumlularla ilgili gerekli şikâyetlerimizi yapacağız.
“ATAŞEHİR’İN HENÜZ MERKEZİ BİR ULAŞIM PLANLAMASI YOK”
* Ulaşım konusunda Ataşehir merkezi yok. Ataşehir'in ulaşım akslarının birleştiği bir mahallede yok. Yamalı bohça, mahalleleri birbirine kurulamayan bir hat yapısı var. Ataşehir’in henüz merkezi bir ulaşım planlaması yok.
* İBB Önceki yönetimlerince başlatılmış olan Dudullu - Bostancı Metro Hattı ne zaman bitecek, bilen ve bilgi veren var mı yok! Sancaktepe'de bile önceki dönemlerde çalışması başlatılmış metro istasyonlarının üzerleri kapatılıyor.
* Ataşehir Belediyesi yönetimine buradan soruyoruz, ulaşım sorununu ne zaman çözeceksiniz. İstanbul'un en dağınık, kirli ilçelerinden biri Ataşehir. Çevre ve insan sağlığı yok.
* Yenisahra – Barbaros mahallelerinin imar planları 2019 yılında çıkmıştı. AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda geçtiğimiz günlerde müteahhit firmalarla toplantı yaptık. Yapmıyorsanız bırakın, yapacaksanız başlayın dedik.
* Erenköy Gümrüğü alanında 2020 yılında özelleştirilmesi durumu söz konusu idi. Ataşehir’in merkezi bir hükümet konağı yoktu. Özelleştirme İdaresi ve yetkili bakanlıklarımızla görüşerek gümrük alanı içerisinde Hükümet Konağı, Millet Bahçesi, Okul Alanı, Cami Alanı ve diğer sosyal donatı alanlarıyla toplam 110 bin m2’lik alanı kamuya ayrılmasını sağladık. Bölgedeki trafik yükünü de düşünerek yeni yollarında açılmasıyla birlikte Kayışdağı Mahallesi rahat nefes alacak.
* Kayışdağı Ormanı sınırları içerisinde önceden ihale edilen bir yer vardı. Bu alanla ilgili gerekli girişimlerle bulunarak ihaleyi iptal ettirdik. Kayışdağı’na seçim döneminde vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Teleferik ile seyir terası projemiz. Bu projemizle ilgili de önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile bir görüşmemiz olacak.
* Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasında bulunan PTT lojmanlarının olduğu alanı da kapsayan 1200 yataklı yeni bir hastane için bakanlığımızda gerekli görüşmeleri yaparak, süreç takibimizde devam ediyor. Süreç karara bağlandığında bölge halkımıza hastaneyi kazandırmış olacağız.
“GÜMRÜĞÜN BELİRLİ BİR ALANININ İMARA AÇILMASINDAKİ NEDEN NİMET – KÜLFET DENGESİ”
* Gümrüğün taşınmasıyla ilgili yeni yer tahsisi yapıldı. Ancak; gümrüğün belirli bir alanının imara açılmasındaki neden nimet – külfet dengesi. Yani evet, gümrük taşınıyor. Gümrüğün taşınması, yeniden yapılması bir maliyet, Ataşehir’e yapacağımız 110 bin m2’lik yeni kamusal alanda yapılacak yapılarda bir maliyet. Bu nedenle gümrük arazisindeki imara açılan noktada elde edilecek gelirle taşınma ve kamusal alan inşaatları tamamlanmış olacak. Planlarda en çok 20 kat olarak yazılmış ama burada emsaller baz alınarak yapılaşma yapılabilir.
* Esatpaşa’daki TOKİ Tapu mağdurlarıyla ilgili girişimlerimiz oldu. Bu konuda arsa rayiç bedellerinin belirli bir düzeye çekilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Böylelikle halkımızın tapularına kavuşmalarını sağlayacak.
* İmar İskân Bloklarında 1’nci etapta inşaat çalışmaları başladı. 2’nci ve 3’nci etaplarında tahliyesi gerçekleşiyor. İnşaat süreçleri birbirini yakın takip edecek süreçlerde tamamlandığında etap etap veya toplu olarak anahtar teslimleri yapılacaktır.
* Site spor sahası ile ilgilide bakanlıklarda görüşmelerimiz oldu. Bildiğiniz üzere orada bir sağlık alanı var. Bu konuda da sağlık bakanlığı alanını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devri gerçekleşirse oradaki spor kompleksinin sürecini hızlandırmış olacağız.
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından İstanbul 1.Bölge Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, TBMM’de gerçekleştirilen görüşmeler, komisyon çalışmaları ve bütçe süreci ile ilgili basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi.
Ravza Kavakçı Kan’a basın mensupları da yerel basın sorunları, hal alanındaki artan fiyatlar ve denetimler, Ataşehir’e yönelik yatırımlarla ilgili bir sorular sordu. Ataşehir’e yönelik merkezi hükümet yatırımlarının takipçisi olduğunu belirten Ravza Kavakçı Kan, Ataşehir’in 17 Mahallesi’ne neler yapabiliriz bu konuda gerekli girişimlerimiz oluyor. Yatırımlar, denetimlerle ilgili süreci takip edeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı.
Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın ardından İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın kısa bir konuşma yapmasıyla toplantı sona erdi.