Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesinde ilk etkinlik
Ataşehir Belediyesi yeni yılda da kültür-sanat etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor.
Mutlu ve özgür olmak için hayal kurmak önemli’
Bu kapsamda Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Erdal Eren Kültür Merkezi, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Düştepe Oyun Müzesi, Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi ile Neşet Ertaş Kültürevi’nde tiyatro gösterileri yapılıyor, söyleşiler ve atölyeler düzenleniyor. Ataşehir Belediyesi bu etkinlik merkezlerine bir yenisini ekledi: Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi.
Yeni hizmete giren Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi’nde ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” isimli söyleşi programı bu merkezde düzenlenen ilk etkinlik oldu. Aşık Veysel Mahallesi’nde bulunan Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi’ndeki etkinliğin konuğu özellikle çocuklar ve gençler için yazan Göktuğ Canbaba oldu.
Neslihan Önderoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Canbaba, çocukların yazın yaşamıyla, kitapları üzerine sorduğu soruları yanıtladı. Göktuğ Canbaba, kitap okumaya olan ilgisinin nasıl başladığı şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı; “Benim çocukluğumda teknoloji bu kadar gelişmemişti, cep telefonumuz, tabletimiz yoktu.
Zamanımızı sokaklarda geçiriyorduk. Bu durum kitaplarla tanışana kadar devam etti”.
Canbaba sözlerine şöyle devam etti; “Şu an okumayı çok sevmiyor olabilirsiniz, size çok sıkıcı gelebilir. Sizi mutlu edebilecek, size iyi gelebilecek bir kitapla karşılaşmadığınız için bu durum böyle bence. Sizi etkileyecek bir kitabı okuduğunuzda her şeyin farklı olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Jules Verne’in kitaplarını okumaya
başladığımda kendimi seyahatlere çıkan, maceralara atılan bir karakter olarak hayal etmeye başladım. Kitaplarla olan maceramızı iyi kitaplarla devam ettirmek çok önemli”.
“Arayış Ormanı” adlı üç kitaplık fantastik bir dizisi olan Canbaba fantastik edebiyat üzerine de değerlendirmede bulundu. Canbaba, fantastik edebiyatın okurları büyülü bir yolculuğa çıkardığını belirterek, “Bu yolculuk sırasında da bu dünyadaki problemleri, sıkıntıları, karakterleri görüyoruz. Fantastik karakterleri gerçek hayat ile yorumlayabiliyoruz. Bu durum fanstastik edebiyatın en önemli gücü. Hayal gücümüzü de zenginleştiriyor bu tür kitaplar. Farklı dünyaları hayal etmek de özgürlüktür. Başka dünyaları düşündüğünüz zaman, kendi geleceğinizi de dünyayla ilgili şeyleri de düşünüyorsunuz. Bu da kişiyi özgürleştiriyor, mutlu ediyor. Hayalkurmak insanı iyi hissettirir. Mutlu olmak ve özgür hissetmek için hayal kurmak önemli” dedi.
Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi’ndeki söyleşiyi izleyen çocuklar da sordukları sorularla dikkat çekti. Canbaba, bir okurunun “Herkes yazar olabilir mi?” şeklindeki sorusunu “Çok okumalı, film izlemeli, bol bol pratik yapmalı… Çok yazarsanız kendi tarzınızı oluşturursunuz” şeklinde cevapladı.
Canbaba, söyleşi sonrası yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle uzun süre okurlarıyla bir araya gelemediğini, bu nedenle Ataşehir Belediyesi Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi’nde okurlarıyla keyifli bir söyleşi yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.