Yerli casus uçak Bayraktar Taktik İHA göreve hazır

TÜRKİYE

Bayraktar Taktik İHA’nın, seri üretime hazır bir halde iki yıldır depoda beklediği ortaya çıktı.

İsrail’e bakıma giden Heronlar’a rakip olan ve tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen Bayraktar Taktik İHA’nın, seri üretime hazır bir halde iki yıldır depoda beklediği ortaya çıktı.
Kalekalıp/Baykar Makine tarafından geliştirilen Bayraktar, bugüne kadar 100 saatin üzerinde başarılı uçuş yaptı, resmi test uçuşu Sinop Erfelek’te 29 Eylül 2009’da tamamlandı.
Ocak 2010’da Başbakan Erdoğan Başkanlığı’nda yapılan Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar’ın katıldığı Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı’nda 12+6 adet opsiyonlu Bayraktar alımı için görüşmelerin başlaması kararı verildi.
Ama şu ana kadar sözleşmeyle ilgili bir adım atılmadı. 2010’da TÜBİTAK Teknoloji Ödülü’nü alan Bayraktar’ın rakibi Heron’a göre öne çıkan en önemli özelliği otomatik kontrol sisteminin tamamen milli olarak geliştirilmiş olması.
Yazılımında bulunan 1 milyon satır kod sayesinde Bayraktar, hangardan çıkışı, taksi, havalanma ve inişini otomatik kontrol sistemi sayesinde yapıyor.



BAYRAKTAR

Kanat açıklığı: 14 mt.
Uzunluk: 5.5 mt.
Seyir hızı: 130 Knot
Operasyonel
uçuş süresi: 14 saat
Haberleşme
menzili: 150 km.
Uçuş irtifası: 24 bin feet

HERON

Kanat açıklığı: 16.60 mt.
Uzunluk: 8.94 mt.
Seyir hızı: 113 Knot
Operasyonel uçuş süresi: 16 saat
Haberleşme menzili: 200 km. (Vatan)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.