İHRACAT ŞAMPİYONU AMA, NE HAVAALANI NE DE TREN VAR!

TÜRKİYE

Her ay açıklanan ihracat rakamları ile övünüyoruz ama Çorum’un ne havaalanı var ne de demiryolu…

İHRACAT ŞAMPİYONU AMA, NE HAVAALANI NE DE TREN VAR! Her ay açıklanan ihracat rakamları ile övünüyoruz ama Çorum’un ne havaalanı var ne de demiryolu…

Çorumlular olarak büyük hayaller peşinde koştuğumuz filan yok! Havaalanı ve demiryolu her şehir için elzem bir ihtiyaçtır. İçinde bulunduğumuz çağda bunu gerektirir.
Binlerce yıl pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çorum’un taşımış olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile ekonomik ve sosyal anlamda gelişmeye açık pek çok potansiyele sahip olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Çorum’a yapılacak bir demiryolu bağlantısı, hızlı tren istasyonu ve müstakil bir havaalanı şehri cazibe merkezi haline getireceği gibi Çorum’un ihracatta daha büyük rekorlar kırmasına da sebep olacaktır.
Çorum artık ihracatta Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi haline gelmiştir. 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 2,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Çorum, özellikle Ağustos ayında 580 milyon dolarla yılın en yüksek ihracat rakamına ulaşmış, ülkemizin önemli ihracat merkezlerinden birisi olduğunu da kanıtlamıştır. Bu başarıda da Ahlatcı Holding başta olmak üzere birçok başarılı firmalarımız da belirleyici olmuştur.


İYİ Kİ "AHLATCI" GİBİ BİR MARKAMIZ VAR!
Bu başarı, şehrin ihracat potansiyelinin ve iş dünyasının dinamizminin bir göstergesidir. Özellikle makine imalat ve döküm sektörleri öne çıkarken ihracatın lideri ise Ahlatcı Holding’tir. Çorum’un ihracat performansında Ahlatcı Holding’in rolü tartışılmaz. Ahlatcı Holding, işlenmiş altın ve mücevher ihracatında dünyanın dört bir yanına yaptığı satışlarla, Çorum’u Türkiye’nin ihracat liginde üst sıralara taşımıştır. Bu başarı ise Çorum’un ekonomik gelişiminin yanı sıra uluslararası ticaretteki yerini de güçlendirmiştir.
Çorum’un 2024 yılındaki ihracat başarısı şehrimizin güzide firmalarının yenilikçi ve rekabetçi yapısının bir sonucudur. Sanayi ve turizm potansiyeli ile büyüyen Çorum için hava ulaşım ihtiyacının karşılanması amacıyla projesine 1991 yılında başlanan havaalanı projesi ise yarım bırakılmıştır. Üzülerek görmekteyiz ki zaman zaman ihracatta bölgenin birincisi ve Türkiye’nin sayılı sekiz illerinden birisi olan Çorum, Amasya-Merzifon Havaalanına yakın olduğu öne sürülerek havaalanı yapılmasına gerek olmadığı söylenmektedir.


İHRACAT ŞAMPİYONUYUZ AMA HAVAALANIMIZ YOK!

Trabzon ve Rize’nin arasında 79 km’lik bir mesafe olmasına karşın her iki şehirde de havaalanı bulunuyor. Çorum’un nüfusu Rize’den, ihracatımız ise Rize ve Trabzon’dan daha fazla olmasına karşın Çorum’da havaalanı bulunmamaktadır. Çorumlu iş insanları ve vatandaşlarımızın haftanın belirli günleri sadece İstanbul'a seferi olan askeri bir havaalanına mecbur bırakılması şehrin önünü tıkadığı gibi Çorumluları da üzmektedir.
İhracatı ve nüfusu Çorum’dan az olan Yozgat’a havaalanı yapılırken, Çorum yine devlet yatırımlarında üvey evlat muamelesi görmeye devam etmektedir. Çorum’un devletimizden en acil taleplerinden birisi de demiryoludur. Özellikle ürünlerin nakledilmesi ve dünya pazarındaki rekabette kentin gücünü artırmak adına bu ihtiyacın karşılanması, Çorumlu iş insanları açısından oldukça önem taşımaktadır. Havaalanı ve demiryolu ihtiyacımızın karşılanması, giderek ihracata yönelen Çorum’a büyük avantaj kazandıracağı gibi büyük bir değer de katacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.