Vodafone Reklamını Yayınlayan 25 Televizyon Kanalına Ceza

TEKNOLOJİ

Vodafone Reklamını Yayınlayan 25 Televizyon Kanalına Ceza Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Vodafone şirketine(GSM ) ait bir bebeğin gülüp yayının aksaması sonrasında ağladığı 3G reklamı için 25 televizyona uyarı cezası verdi.

Vodafone Reklamını Yayınlayan 25 Televizyon Kanalına Ceza

 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Vodafone şirketine(GSM ) ait bir bebeğin gülüp yayının aksaması sonrasında ağladığı 3G reklamı için 25 televizyona uyarı cezası verdi.
Reklamda, bir bebek akıllı telefonda çizgi filmi izlediği sırada gülüyor, görüntü donduğunda ise bebek ağlama ya başlıyor. Daha sonra Vodafone bağlantılı bir telefon konduğunda donma olmuyor ve bebek mutlu olarak sürekli gülüyor.

 RTÜK incelemeye aldığı bu reklamda kusur bularak, yayınlayan 25 televizyon kuruluşuna uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Ceza, RTÜK yasasının 9. maddesinde bulunan “Çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermemek, deneyimsizliklerini veya saflıklarını istismar ederek, çocukları bir ürün veya hizmeti satın almaya veya kiralamaya doğrudan yönlendirmemek, çocukları reklamı yapılmakta olan ürün veya hizmetleri satın almak için ebeveynlerini veya başkalarını ikna etmeye doğrudan teşvik etmemek, çocukların ebeveynlerine, öğretmenlerine veya diğer kişilere duyduğu güveni istismar etmemek veya sebepsiz olarak çocukları tehlikeli durumlarda göstermemek.” Kuralı ihlal ettikleri gerekçesine bağlı olarak verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.