SULTANBEYLİ'DE BASIN BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

SULTANBEYLİ

SULTANBEYLİ'DE BASIN BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

BASIN BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sultanbeyli Belediyesi, yaptığı çalışmalarını paylaşmak, vatandaşlar adına sorulacak soruları cevaplamak adına her ay basın mensuplarını ağırlıyor. Basın mensupları bu ay, imardan sorumlu Başkan Yardımcısı H. Abdullah Uçan ile buluştu.

Sultanbeyli Belediyesi, yaptığı çalışmaları, üzerinde çalıştığı projeleri ve yapılması gerekenleri belirli aralıklarla düzenlenen programlarda vatandaşlarla paylaşıyor. Basın mensupları ile yapılan görüşmeler bu toplantıların önemli bir ayağını oluşturuyor. Her ay bir başkan yardımcısıyla buluşan basın mensupları, bu ay imardan sorumlu Başkan Yardımcısı H. Abdullah Uçan ile bir araya geldi.

Makamında yapılan toplantıda Uçan konuşmasına, “Vatandaşlarımızın bizim yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar hakkında öğrenmek istediklerini iletmek için, basın mensupları olarak vatandaşlar adına buradasınız. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Uçan, özellikle imar çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
“Öncelikli işimiz teşhis koymaktı”

“6 Haziran 2009 günü bu göreve getirildik ve o tarihten beri elimizden geldiğince Sultanbeyli’ye hizmet etmek için çalışıyoruz” diyen Uçan, Sultanbeyli’nin eski dönemlerini de bilenler olarak şimdiye kadar imar noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek şöyle devam etti; “Öncelikli işimiz teşhisi koymak, bugüne kadar yanlış bilinenleri düzeltmekti. Birçok kişi sorunun kökenini bilmiyordu. İstanbul’da 2B arazisi en fazla Sultanbeyli’de mevcut sanılıyordu. Ancak Sultanbeyli’de sadece 500 hektarlık bir alan var. Bu rakam birçok ilçeninkinden daha az. Eğer birçok insan bunu yanlış biliyorsa, bu, bizim Sultanbeyli’yi doğru anlatamadığımızı gösterir. Biz öncelikle işe buradan başladık.”

“Bir ilki gerçekleştirdik”

Tespit çalışmaları sırasında bugüne kadar Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiğini söyleyen Uçan,

“Sultanbeyli’de son tespitler 1987’de bitmişti. Ancak biz bir ilkin gerçekleşmesini sağladık ve ilçemizde orman kadastrosu kurduk.” dedi.
Son günlerde konuşulan 2B yasasını değerlendiren Uçan, burada önemli olanının sosyal kalkınma ve dönüşümü sağlamak olduğunu söyledi ve ekledi: “2B alanlarına belediyeler hizmet götürmekte sıkıntı çeker, yapılar kalitesizdir. Ayrıca vatandaş en temel ihtiyacı olan barınma noktasında, sürekli olarak tehditle karşı karşıya olduğu fikrindedir ve bu da evini güçlendirmeye, güzelleştirmeye engel teşkil eder. Bu sorun çözüldükten sonra, vatandaşın bu kaygısı ortadan kalkarsa, sosyal bir dönüşüm olacak. Babalar ailenin diğer ihtiyaçlarına, mesela çocuklarının eğitimine daha çok önem verecek. Dahası bu binalar kayıt altına girecek.”
“Neler yapıyoruz?”

Sultanbeyli’nin tapu sorununun çözümü için yapılan çalışmaları sırasıyla anlatan Uçan, “Öncelikle imar planları yapıyoruz. 1 / 5000 planlar yapıldı, binlik plan aşamasındayız. İlçemizi 8 parçaya bölerek planlıyoruz. İstiyoruz ki, olur da planın bir noktasına itiraz gelirse, bu diğer yerleri en az şekilde etkilesin. Şu ana kadar 2 tane 1/1000 plan belediye meclisinden geçti. Çalışmalar sürüyor.” şeklinde konuştu.

Planlardan sonra uygulama çalışmasına başlanacağını anlatan Uçan, tespit çalışmalarında titizlikle çalışıldığını söyledi ve “Her kapıyı çaldık, her evin tespitini yaptık. Yani ilçemizin ilk kez fiili kadastrosunu çıkardık. Fiili kullanım parselasyon haritaları hazır.” dedi.

Çalışmalarda asıl önemli noktanın, hisseli tapuların olabildiğince ilçe insanında ve belediye elinde bulunması olduğunu söyleyen Uçan, bu çalışmaların büyük bir hassasiyetle devam ettiğini belirtti. “Biz olabildiğince vatandaş mağdur olmasın istiyoruz. Bu anlamda imarla ilgili ciddi mesafe kaydettik.” diyen Uçan, “Stratejik planlarımız hazır, artık yolumuzu çizdik. Sultanbeyli’nin gelişimi ve hız kazanması için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.
“Temel sorunlar çözülüyor”
Tapu çalışmaları dışında hayata geçirilen diğer projelerden de bahseden Uçan, “Temel sorunlarımızdan TEM otoyolu giriş- çıkış projesi tamamlandı. Devlet Hastanesi için yapılan projeler Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Bu yıl içerisinde, 60 dönüm kapalı alan üzerine, 400 yataklı hastaneyi yapmaya başlayacağız.” dedi. Eğitimle ilgili yapılan çalışmaları da detaylandıran Uçan, “Geçen sene 7 tane okul açılışı yaptık, 2 okulun ise temelini attık. Mimar Sinan ve Mehmet Akif Mahallesi’nde bir okul çalışmamız devam ediyor. Hamidiye Mahallesi’nde bildiğiniz üzere okul yoktu, öğrenciler otobanın karşısına geçmek zorunda kalıyordu. Bu ayın 22’sinde 50 derslikli, 4 bin öğrenci kapasiteli bir okulun ihalesi ile Adil Mahallesi’nde bir okulun ihalesini yapacağız. Necip Fazıl Mahallesi’nde bir okul için bu ayın 11’inde ihale yapıldı. Bunlarla birlikte, Mimar Sinan Mahallesi’nde bir ilköğretim okulu, Adil Mahallesi’nde bir özel eğitim kurumu yapılacak. Bu da ilçemiz için bir ilk. Sadece Mecidiye Mahallesi’nin bir ilköğretim okuluna ihtiyacı var. Bunun için de bir ilköğretim ve bir lisenin projesi yapıldı, ihale sürecini bekliyor.” şeklinde konuştu.

Son olarak özel sektör tarafından yürütülen alışveriş merkezleri, otel vb. projelerden bahseden Uçan, “Sultanbeyli’den çok umutluyum, güzel yerlere doğru gidiyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Basın mensuplarının sorduğu soruların yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.