Sultanbeyli'de Lazerli bel fıtığı tedavisi başladı

SAĞLIK

Sultanbeyli Devlet Hastanesi bel fıtığı hastaları için lazerli tedavi yöntemine geçti.

Sultanbeyli'de Lazerli bel fıtığı tedavisi başladı

Sultanbeyli Devlet Hastanesi bel fıtığı hastaları için lazerli tedavi yöntemine geçti.

Tacirler Eğitim Vakfı (TEV) Sultanbeyli Devlet Hastanesi bel fıtığı hastaları için lazerli tedavi yöntemine geçti. Hastanede başarıyla gerçekleştirilen mikro kameralı, lazerli yöntemle bel fıtığı ameliyatları artık kâbus olmaktan çıktı. Bel fıtığı alanında uzman, yerli ve yabancı doktorlar eşliğinde, geçtiğimiz cuma günü yapılan 3 başarılı ameliyat ile hastalar, 3 saat içinde taburcu edildi.

TEV Sultanbeyli Devlet Hastanesi, bel fıtığı tedavisinde devrim sayılabilecek önemli bir uygulamaya imza attı. Mikro kamera yardımıyla fıtıklara birebir müdahaleyi sağlayan Lazerli Epiduroskopi Yöntemi başarıyla uygulandı. Güney Kore'den gelen Kang Taek Lim ve hastanemiz doktorlarından Op. Dr. Çiğdem Mumcu moderatörlüğünde gerçekleştirilen uygulamaya, Mısır'dan ve Erzurum, Sivas, Antalya, Adana gibi Türkiye'nin dört bir ucundan 25 hekim katıldı.

Tıp literatüründe, TransSakral Epiduroskopik Lazer Disk Dekompresyonu (SELD) olarak adlandırılan yöntem, bu yıl Sultanbeyli Devlet Hastanesi’nde ikinci kez uygulandı. Lazerli Epiduroskopi Yöntemi’nde, ucu her yöne kıvrılabilen fiberoptik endoskop yani kamera ile bel bölgesindeki sorunlar ayrıntılı olarak görülüyor. Durum değerlendirmesinden sonra fıtıklara lazer uygulanarak onların küçülmeleri sağlanıyor. Uygulamanın öne çıkan özelliklerinden birisi de daha önce bel fıtığı ameliyatı olmuş ve yapışıklık gelişmiş hastalarda sorunun mekanik olarak temizlenebilmesi ve sinir sıkışmalarının düzeltilebilmesi ve ilaç enjeksiyonları ile dokuların sağlıklı bir yapıya dönmesinin sağlanması. Lazerli Epiduroskopi, ilaç tedavisi ve fizik tedaviden fayda görmeyen, inatçı bel ve bacak ağrıları olan çoğu hastada da ideal yöntem olarak tanımlanıyor.

Bel fıtığı hastalarının yaşam kalitesini yükselten Lazerli Epiduroskopi, kuyruk sokumunda, doğuştan açıklığı olan bir kanaldan, cilde 0,5 milimetre gibi ufak bir kesi yardımı ile girilerek uygulanıyor ve sonrasında dikiş-pansuman gerektirmiyor. Lokal anestezi altında ve hasta uyanıkken yapılıyor, kemik yapılar ve kaslar zarar görmüyor. Kısa süreli bir yöntem ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu yöntemle sinir ve damar yaralanma ihtimali son derece düşük. Ameliyattan 3 saat sonra hasta yürüyor, hatta aynı gün içinde taburcu edilerek günlük hayatına dönebiliyor.

Bel fıtığı tedavisinde iyileşme sürecini hızlandıran ve hasta konforunu yükselten yöntem ile ilgili bilgi veren Sultanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Ulvi Yılmaz, “Son yıllarda cerrahide eğilim, ‘minimal invaziv’ dediğimiz yani mümkün olduğu kadar az kesiyle sorunları giderme yönündedir. Bu uygulamanın Op. Dr. Çiğdem Mumcu’nun katkıları ile hastanemizde gerçekleştirilmiş olması bizi gerçekten onurlandırdı, gururlandırdı.” dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.