Grip belirtileri
Grip olduğunuz zaman ateşiniz hızla yükselir ve kendinizi günlerce yatakta halsiz yorgun sürekli uyumak ister halde bulabilirsiniz. Sürekli devam eden burun akıntısı, kuvvetli öksürükler, sürekli hapşırma, baş ve göz ağrıları, kas ve adale ağrıları, iştah kaybı, baş dönmesi gibi sürekli devam eden şikâyetler baş gösterir.
Grip nasıl bulaşır?
Grip virüsü kişiler arasında, öpüşme, sarılma çok yakın mesafede konuşma, gripli kişinin hapşırmasına ve öksürmesine maruz kalma, grip hastası kişinin virüslü elleriyle toklaşma gribin bulaşma sebepleri arasında sayılabilir.
Gripten korunma yolları
Grip hastalığına yakalanmamak için temizliğe, hijene çok önem vermelisiniz. Grip bulaşabilecek kalabalık havasız ortamlardan uzak durmalısınız. Özellikle bebekler, çocuklar, yaşlılar, vücut direnç gücü daha düşük olan kalp ve şeker hastası olan yetişkinler gripten korunma yollarına daha fazla özen göstermelidir. Zira öldürücü bu kişilerde grip öldürücü boyutlara ulaşabilir.
Grip tedavisi
Grip olduğunuz zaman antibiyotik tedavisi pek işe yaramayacaktır. Yatak istirahatı yaparak kendiliğinden geçebilmektedir. Bol bol sıvı gıda tüketip, bol bol C vitamini içeren besinler tüketmelisiniz. Bunlar gripten kurtulmak ve iyileşme sürecinizi hızlandırmak adına yararlı olacaktır. Bunun yanında şayet grip bir haftasını doldurmuş olmasına rağmen hala devam ediyorsa grip salgını için ilaç kullanmak gerekebilir.
Bu dönemde grip olan kişinin hastalığı diğer aile bireylerine ve çevresindeki kişilere bulaştırmasını önlemek için, hastanın eşyaları özellikle yemek yediği, su içtiği tabak, bardak, kaşık çatal gibi eşyalarını başkaları ile paylaşmasını engelleyin.
Her yıl ekim-asım aylarında yapılan grip aşısı da kış mevsimini grip olmadan atlatmanız için yüzde seksen oranında önlem sağlar.
Bunun yanında bitkisel çaylardan zencefil çayı da grip hastalığına iyi gelmektedir.
Grip ve Grip'den Korunmanın Yolları
Grip ve Grip'den Korunmanın Yolları
SAĞLIK
Grip aslında virüslerin sebep olduğu, bulaşıcı bir hastalıktır ve çoğunlukla nezle ve soğuk algınlığı ile karıştırılır. Hâlbuki grip ile nezle-soğuk algınlığı arasındaki en büyük fark, grip birden yüksek ateş ve adale-kas ağrıları ile başlıyor olmasıdır.
Paylaş: