Dünyanın ilk kafa nakli gerçekleştirilecek

SAĞLIK

, Tıp alanında tarihe geçecek olan operasyon ile ilgili yeni gelişmeler var,

 Dünyanın ilk kafa nakli gerçekleştirilecek
, Tıp alanında tarihe geçecek olan operasyon ile ilgili yeni gelişmeler var, 

Werding-Hoffman hastalığı nedeniyle vücudundaki kasların yüzde 90'ı çalışmayan ve bu nedenle kafasının sağlıklı bir vücuda aktarılmasını isteyen Rus bilgisayar mühendisi Valery Spiridonov (31) bildiğiniz üzere dünyanın ilk kafa nakli operasyonu için gönüllü.

Geçtiğimiz günlerde, doğuştan hasta olan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan 30 yaşındaki Valery Spiridonov, kafa nakli için gönüllü olmuştu. Genç adam, 2017 yılında Çin'de yapılması planlanan operasyonla yeni vücuduna merhaba diyecek!
Valery'i yeni vücuduna kavuşturacak olan isim ise Beyin Cerrahı Sergio Canavero. En az 100 kişilik ekiple gerçekleşecek olan bu operasyon ile ilgili bugün yeni gelişmeler var. Daily Mail'in yapmış olduğu habere göre operasyonun 2017 yılında gerçekleşeceği kesinleşti.
7 milyon sterline mal olması ve 36 saat sürmesi beklenen ameliyat hakkında konuşan Canavero, kendisinden oldukça emin.


Dünyanın ilk kafa nakli Nasıl Yapılacak?
Kafa anastamoz girişimi (Heaven) ve Omurilik kordon kaynaşması (Gemini) yöntemlerini kullanacaklarını açıklayan doktorlar, bu yöntemler sayesinde sinirler ve hücrelerdeki hasarı azaltmayı, oksijen yetersizliğinden dolayı beyin ölümünün gerçekleşmesini engellemeyi ve operasyon esnasında acı çekmesini önlemeyi amaçladıklarını belirtti.
İnsan beyninin, oksijensiz en fazla 7 dakika işlevini sürdürebilmesinden dolayı da doktorlar operasyon esnasında bedeni soğutacak ve hücrelerin ölmesini engelleyecek. Ameliyat esnasında ilk olarak beyne oksijen sağlaması için Perphtoran adlı kan arttırıcı ilaç kullanılacak. Sonrasında kafa, omurilik kordonunun iki ucu polietilen glikol isimli ilaç yardımıyla kaynaştırılıp, donörün vücuduna takılacak. Kasların ve damarların dikilmesinin ardından, hasta yeni sinir bağlarının oluşması için yaklaşık 1 ay komada bırakılacak.
Doktorlar, vücuttan ayrılan kafanın, dönorun vücuduna eklendikten sonra kan akışının sağlanabilmesi için 30 dakikaya ihtiyaç duyduklarını da belirtti. Daha önce bir maymun üzerinde gerçekleştirilen kafa nakli operasyonunda sonuç olumlu olmamıştı. Bu kez bir insan üzerinde yapılacak olan operasyonun nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.