Maltepe kentsel dönüşümde çığır açacak

MALTEPE HABERLERİ

Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak ada bazlı dönüşümlerde enerji ihtiyacı için enerji panelleri kurulacağını, evlerin çatısına da yağmur suyu toplama üniteleri yapılmasını planladıklarını açıkladı.

Maltepe kentsel dönüşümde çığır açacak
Evlerin çatısı yağmur suyu toplayacak

İstanbul'da kentsel dönüşümün gündemde olduğu ilçelerden biri olan Maltepe'de, Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak ada bazlı dönüşümlerde enerji ihtiyacı için enerji panelleri kurulacağını, evlerin çatısına da yağmur suyu toplama üniteleri yapılmasını planladıklarını açıkladı.

İŞÇİLERE: HAKKINIZI ARAYIN

Hafta sonu mesaisine hızlı başlayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Behçet Öz ve çalışanlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Kılıç, işçilerin dinlendiği lokali de ziyaret ederek, işçilerin sorunlarını tek tek not aldı. Kılıç, "Arkadaşlar artık yeni bir dönem başladı. İnsanların kendi haklarını savunması bana asla zarar vermez. Çalışma dönemim içinde hiçbir arkadaşımın alın teri ve emeğiyle oynanmasına müsaade etmem. Bunu böyle bilin. Çağdaş, katılımcı ve yarınlara hazır bir Maltepe’yi sizlerle kuracağımı iyi biliyorum, o yüzden sizler benim için çok önemlisiniz. Hatamız varsa uyaracaksınız. Ben hiçbir kimsenin, baronların, iş adamlarının önünde eğilmem” dedi.

EVLERE ENERJİ PANELİ


Başkan Kılıç ardından, Gülsuyu Mahallesi'ni ziyaret etti. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Eski Üsküdar Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Mesut Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen Kılıç, Gülsuyu minibüs durağına da giderek şoförlerle tek tek tokalaştı. Esnaf ve vatandaşların sorunlarını da dinle imkânı bulan Kılıç, vatandaşlara kentsel dönüşüm projesi hakkında da bilgi verdi. Gülsuyu’nun kentsel dönüşüm projeleri hakkında çok bilinçli olduğunu ve platformlar kurduğu ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Kılıç, “Başıbüyük’ten sonra bu mahallemize geleceğiz, parsel bazında değil, ada bazında dönüşüm yapacağız. Ada bazlı dönüşümde enerji panelleri de kuracağız. Bu bölgede metrekareye 450 litre yağmur suyu düşüyor. Örneğin evlerimizin çatısı 100 metrekareyse, bu 45 ton su yapar. Evlerde en çok sifon suyu gidiyor. 5 kişi için 250 litre su gidiyor. İşte bizim yapacağımız bu sistemle yağmur suları buralarda kullanılabilecek, israf önlenecek. Ayrıca evlere otopark zorunluluğu getiriyoruz. Böylece sokaklarımız park edilen araçlar sonucu dar bir hale bürünmeyecek” şeklinde konuştu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.