Ataşehir'de kentsel dönüşümün hangi mahalleden başlayacağı henüz belli değil. 1/5000'lik planlar beklendiği için bir planlama yapılamıyor. Ancak öncelikli mahallelerin; Örnek, Esatpaşa, Mustafa Kemal ve Yeni Çamlıca olduğu belirtiliyor.
Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'in 4 ilçenin 17 mahallesinin birleşmesinden oluştuğunu, bu mahallelerin büyük bir bölümünün ya hisseli parsel üzerine yapılmış kaçak yapılardan ya da kamu arazilerine yapılmış gecekondulardan meydana geldiğini, söz konusu yapıların neredeyse tamamının teknik hizmet almamış, depreme karşı yeterli dayanımı gösteremeyecek yapılar olduğunu söyledi.
İlgezdi, sadece Ataşehir'e adını veren Atatürk ve Barbaros mahallelerinin bir kısmı ile İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerinin bir kısmının yeterli teknik hizmet görmüş binalardan oluştuğunu ifade ederek, "Belediyemiz bu tespitleri yaparak, yerinde olması kaydıyla kentsel dönüşümün gerekli olduğu bilinciyle çalışmalara başlamıştır" dedi.
Ataşehir'in yaklaşık yüzde 60-70 oranında kentsel yenilenmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren İlgezdi, binalarda hasar tespitinin ancak bir afet sonrasında yapılabileceğini, bu konudaki yetkili birimin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu, belediyelerin ise binaların mevcut durumunun tespitini yapabileceğini anlattı.
İlgezdi, "Ataşehir'de teknik elemanlarımızla ancak gözle inceleme yapabiliyoruz. Bu da bize genel bir bilgi veriyor. Elimizde hasarlı bina olarak tespit edilmiş bina yok. Bununla birlikte teknik elemanlarımızın arazide edindikleri veri ve bilgilere göre Ataşehir'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 60 oranında yenilenmesi gerektiği anlaşılmaktadır" diye konuştu.
Ataşehir'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Ataşehir'de Kentsel Dönüşüm Başlıyor
Kentsel Dönüşüm
Belediye Başkanı Battal İlgezdi,"Ataşehir'de yapı stokunun yaklaşık yüzde 60 oranında yenilenmesi gerekir"-
Paylaş: