Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün betonu dünyanın en prestijli ödülünü aldı

İSTANBUL

The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması’nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

 Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün betonu dünyanın en prestijli ödülünü aldı
Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Amerikan Beton Enstitüsü tarafından her yıl düzenlenen ve beton dünyasındaki en yenilikçi projelerin ödüllendirildiği The ACI Excellence in Concrete Construction Yarışması’nda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Projesi ile alt yapı kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Akçansa’nın, dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Betonsa markasıyla özel olarak geliştirdiği 100+Beton adlı ürün, Amerikan Beton Enstitüsü (ACI) tarafından düzenlenen Concrete Construction Yarışması’nda birincilik ödülüne değer bulundu. Beton dünyasındaki en yaratıcı ve yenilikçi projelerin ödüllendirildiği yarışmada Akçansa, alt yapı kategorisinde rakiplerini geride bırakarak zirveye oturmayı başardı. Akçansa’ya ödülü, 24 Ekim’de ABD’de düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

100+Beton literatürde yerini aldı
Akçansa, dünyanın en geniş, en uzun, 322 metreyi aşan ayak yüksekliğiyle aynı zamanda en yüksek betonarme asma köprüsü unvanına sahip olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, çevresel etkilere karşı yüksek dayanıklı beton üretti.
Projeye özel tasarlanan beş hazır beton tesisinde üretilen 100+Beton, bakım gerekmeksizin 100 yılın üzerinde dayanım gücüne sahip ve asırlarca kullanılacak özel bir ürün olarak öne çıkıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 1,5 milyon metreküp üretilen 100+Beton, özel beton hatları ve yüksek basınçlı sabit beton pompaları ile projeye tek noktadan sevk edildi.

Dünyanın sayılı projeleri arasında
Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, ACI Concrete Construction Yarışması’na başvuran projelerin, kullanılan betonların özeliklerine, uygulama zorluklarına, ekolojik ve çevresel faktörlere, çözülen problemlere göre değerlendirildiğini ve kategori birincisinin seçildiğini vurguladı.

Akçansa’nın son derece titiz bir operasyon yürüttüğü Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 150 kişilik bir ekiple çalıştığını, bu operasyonun dünyadaki örnek uygulamalar arasında yerini aldığını belirten Zenar, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yer aldığı bölgede oldukça zorlu hava koşulları hakim. Biz böyle bir bölgede, Eyfel Kulesi’nden bile daha yükseğe beton pompalamayı başardık. Tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği, Türk işçisinin büyük özveri ve alınteriyle ürettiği 100+ betonun, dünyanın en prestijli ödüllerinden birini kazanması da başarımızı teyit etti” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.