Bu yıl yağışlar 2008’in ardından en düşük seviyede gerçekleşince alarm zilleri çalmaya başladı. İstanbul’un su ihtiyacını karşıladığı barajlarda su seviyesi son aylarda gözle görülür oranda düştü. 2009’da yüzde 85, 2010’da yüzde 70 olan doluluk oranları 2011’de yüzde 53’e geriledi.
İşte bu durum İstanbul'da "susuzluk kabusun tekrar hortluyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. Bu konuyu gündeme taşıyan Habertürk TV uzmanlara sordu.
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen Gün Ortası programında Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı
Türkiye'deki kuraklığın 6 ay önce başladığını söyleyen Şen; İstanbul'da içme suyu Orta Anadolu'da ise tarımsal kuraklık var dedi.
"Türkiye 2100’de susuz kalacak"
İngiltere Meteoroloji Dairesi’nin raporuna göre Türkiye 2100 yılında susuz kalabilir. Durban’daki iklim zirvesinde açıklanan raporda Türkiye 1960’dan bu yana sürekli ısınan 24 ülke arasında yer aldı. Isınma bu şekliyle devam ederse, tüm Akdeniz ve Ortadoğu’yla birlikte Türkiye’de de yağış miktarları düşecek, özellikle güneyde azalma yüzde 20’lere çıkacak, Türkiye’nin tahıl üretimi ciddi miktarda düşecek. İklim değişikliğinin Türkiye’deki bir etkisi de 21. yüzyılda, ırmak taşmasıyla oluşan sel felaketlerinin azalması olacak.
habertürk
"Türkiye 2100’de susuz kalacak"
"Türkiye 2100’de susuz kalacak"
İSTANBUL
İstanbul adım adım kuraklığa mı gidiyor? İstanbul'un su ihtiyacını karşıladığı barajlarda su seviyesi gözle görülür oranda düştü
Paylaş: