Seyrantepe Stadı çalışmaları bir mahalleyi ayağa kaldırdı

İSTANBUL

Seyrantepe Stadı çalışmaları bir mahalleyi ayağa kaldırdı

TEM Otoyolu üzerinde bulunan Huzur Mahallesi'ni Seyrantepe'ye bağlayan köprünün, Aslantepe Stadı'nın çevre düzenlemesi nedeniyle yıkılmak istenmesi, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı

Dün, köprü üzerinde sabaha kadar nöbet tutan mahalleli, bu gece belediye ekiplerinin yıkım için gelmesi üzerine TEM Otoyolu'nu trafiğe kapattı.

Köprü üzerinde toplanan kadınlı erkekli yüzlerce kişi, üst geçit yapılmadığı sürece hayatla bağlantılarını sağlayan köprüyü yıktırmamakta kararlı olduklarını söyledi.

Kağıthane ve Şişli sınırları içerisinde kalan Huzur Mahallesi, yaklaşık 30 yıl önce TEM Otoyolu'nun yapılmasıyla birbirinden ayrıldı. Seyrantepe'nin bir sokağı ile Huzur Mahallesi TEM Otoyolu'nun Aslantepe Stadı'nın yapıldığı bölümünde kaldı. Seyrantepe ve Kağıthane'ye ulaşımı sağlayan bir köprüyle şehre bağlantısı sağlanan mahalle sakinlerinin stat yapım çalışmalarıyla hayatları değişti.

Stada girişi ve çıkışları kolaylaştıracak yolların yapımıyla önce mahallenin bir kısmı istimlak oldu. Ve mahalleli TOKİ'nin Kağıthane'de yaptığı dairelere yerleşti. Geriye kalan 67 haneyi ise hayata bağlayan köprü, karayollarının çalışmasıyla yıkılacağı bildirildi. Mahalle sakinlerinin itirazı üzerine yetkililer yıkılacak köprünün hemen yanına bir üstgeçit yapılacağı sözünü verdi. Stadın giriş ve çıkışını sağlayacak yolların yapılmasına rağmen üst geçit çalışmasının kazı çalışması yapıldı ancak aylardır üstgeçit için bir çalışma yapılmadı. Karayolları ekiplerinin, dün köprüyü yıkma girişimi mahallelinin tepkisi ile başarısızlıkla sonuçlandı. Mahallesi sabaha kadar köprü üzerinde nöbet tuttu.

İKİNCİ DENEME DE BAŞARISIZ OLDU Belediye ekipleri, saat 23.00'da, TEM Otoyolu'nun iki şeridini Edirne yönünde trafiğe kapatarak yıkım çalışmalarına başlamak istedi. Ancak çalışmaları fark eden mahalleli bir araya gelerek yıkım ekiplerini engelledi. Kalabalık daha sonra yola inerek eylemlerini sürdürdü. Bunun üzerine çevik kuvvet, eylemcilere müdahale etti. Aksayan trafik diğer şeritten kontrollü olarak sağlanırken, eylemcilerin sık sık yola inmesi polise zor anlar yaşattı. Çeşitli sloganlar atan ve kendilerine söz verilen üst geçit yapılmadığı sürece yıkıma engel olacaklarını belirten mahhalle halkı köprü üzerinde toplanarak beklemeye başladı. Hayatla bağlantılarını sağlayan başka yol olmadığını belirten bir kişi, "Bu köprü yıkılırsa işe gidemeyiz, çoçuklarımızı okula gönderemeyiz. Kısacası burası bizim yaşam köprümüz" dedi.

"ŞEHİT ANNESİYİM BİR ÜST GEÇİT HAKKIM" Şehit annesi olduğunu söyleyen bir mahalle sakini de, "40 yıldır bu mahallede oturuyorum, kimseyi madur etmeye hakkı yok. Ben bu ülkeye bir şehit verdim. Bir üst geçit hakkım." diye konuştu. Kendilerine söz verilen üst geçit yapılmadığı sürece yıkıma engel olacaklarını belirten mahalle sakinleri daha sonra evlerine gitti.

(kaynak: Milliyet)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.