SEMİNER 03 Şubat Perşembe Saat: 18.30 YURTTAŞLIK BİLGİSİ OKUMALARI Düzenleyen: Abdurrahman Dilipak Yer: Yazarlar Birliği
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, bu ay Parlamenter Demokrasiler, seçim sistemi, siyasi partiler, “seçimde adalet, yönetimde istikrar” arayışları, seçim barajı ile ilgili olacak. Aynı zamanda “Siyasi Partiler Yasası, Ön seçim, bağımsız adaylık, parti içi demokrasi” üzerinde konuşacak…
SEMİNER 03 Şubat Perşembe Saat: 18.00 ÇAĞDAŞ TÜRK DÜŞÜNCESİ DERSLERİ Düzenleyen: İsmail Kara Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi
03 Şubat Perşembe Saat: 18.30 YURTTAŞLIK BİLGİSİ OKUMALARI Düzenleyen: Abdurrahman Dilipak Yer: Yazarlar Birliği
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, bu ay Parlamenter Demokrasiler, seçim sistemi, siyasi partiler, “seçimde adalet, yönetimde istikrar” arayışları, seçim barajı ile ilgili olacak. Aynı zamanda “Siyasi Partiler Yasası, Ön seçim, bağımsız adaylık, parti içi demokrasi” üzerinde konuşacak…
Türk edebiyatında İstanbul’u, özellikle Boğaziçi’ni en güzel anlatan yazarlardan birisi Abdülhak Şinasi Hisar’dır. Abdülhak Şinasi Hisar’da İstanbul ve Boğaziçi, geçmişin bütün yaşayış şekilleri, yalılardaki hayat, musiki âlemleri ile karşımıza çıkmaktadır. Boğaiçi’nde hayat bir başkadır. Zarafetin, inceliğin, kibarlığın, sularla kaynaşmış bir mimarînin izlerini sürmek, bu hayatın güzelliklerini hatırlamak için Abdülhak Şinasi Hisar’ın rehberliğinde Boğaz’da bir gezinti yapmaya ne dersiniz? Esasen yazarımız kültürümüze “Boğaziçi Medeniyeti” tabirini kazandırmıştır. Acaba bu medeniyetin içinde neler vardı? Bu nasıl bir yaşayış şekli idi?
KONSER 04 Şubat Cuma Saat: 19.00 1960-1970 DÖNEMİ ROMANTİK TÜRK FİLM MÜZİKLERİ Düzenleyen:Aaron Kohen Yer: Yerebatan Sarnıcı
Arif Özgülüş
İstanbul Boğaziçi’nde Çubuklu semtinde dünyaya geldim. Çocukluğum futbol aşkı ile ve tahsilim ile geçti. Futbolculuğum Beykoz genç takımı ile başladı Fenerbahçe genç ve İstanbul Belediyesi İETT futbol takımında futbola devam ettim… Futbolculuğum döneminde İTÜ Türk müziği devlet konservatuarının imtihanlarını kazandım. Futbol ve okul 4 sene beraber gitti. Ama kültür ve turizm bakanlığı devlet korosunun ilk koro bu Nevzat Atlığ hocamın imtihanı ile bu koroya kadrolu sanatçı olarak girdim. Konservatuarın ilk kadrolu işine giren, ilk şan mezunu ve ilk öğrencilerindenim... Önemli noktalar İETT futbol takımında başbakan Tayyip Erdoğan ile 5 sene aynı futbol takımında kadrolu işçi olarak futbol oynadık… Şampiyonluklar kazandık… Konservatuar şan mezunuyum şu an şan ve ses eğitimi dersleri veriyorum. Çeşitli kültür merkezlerinde Kadiköy’de Caddebostan kültür merkezinde koro çalışmaları yapıyorum. Kadiköy’de Barış Manço Kültür Merkezin’de şan dersleri veriyorum. Ayrıca Türkiye’nin gündeminde olan imamlara şan derslerim devam ediyor... Çeşitli yerlerde hafız imam ve ilahiyat öğrencilerine şan dersi veriyorum... İTÜ Devlet Konservatuarı Türk Müziği Bölüm’ü şan ve ses eğitimi mezunuyum. Halen 30. sanat yılı konseri ile kutladığım devlet korosunda hizmetim devam ediyor...
“Bülent Nurcan Musiki Topluluğu”
Konserin Teması:
Türkülerden seçmeler.
Repertuvar:
Türk Halk müziğinin sevilen türkuülerinden örneklemeler.
Enstrümanlar:
Ud, Kanun, Kemençe, Ney, Ritim.
Koro:
5 Kişilik koro ekibinden oluşmaktadır.
Ud’ üet aynı toprakların tınılarıyla büyümüş; aynı kıymetli hocaların müzik pınarından beslenmiş ama aslında içindeki his çarpıntıları farklı olan ve bunu ifade şekliyle aynı enstrümanı kullanan bir ikili. Bu ikili, kültürel erozyon neticesinde unutulan ve unutturulmaya çalışılan sözlü ve sözsüz Klasik Türk musikisi formlarını ( Sirto, Longa, Zeybek, Köçekçe, Kârçe, Divan, Oyun Havaları) icra etmektedir.
Serap Sapaz
Müzik hayatıma 16 yaşımda Ankara Radyosu’nun açmış olduğu bir ses yarışmasıyla başladım. Bu yarışmada almış olduğum 3'lük derecesi bana Ankara Radyosu’nda eğitim hakkı kazanmama ve çok değerli hocalarla çalışmama vesile oldu. (Ahmet Hatipoglu, Yılmaz Pakalınlar)daha sonra İstanbul Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na devam ettim. Türk müziği, klasik batı müziği ve Türk halk müziği dallarında eğitim aldım.
Müzik sektörüne 3 albüm çalışması yaptım. Sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a ait olan ‘Çok Tatlısın’ şarkısıyla popülarite yakaladım. Müzik çalışmalarıma yurt içi ve yurt dışı konser ve sahne çalışmalarımla devam ediyorum.
Konserlerimde Türk Musikisi eserleri icra ediyorum.
Yazan :Bilal AYDOĞDU Yöneten :Bilal AYDOĞDU Süresi :50 Dakika Müzik :İsmail Hakkı HAFIZ
Deniz ve Sinem bahçede oyun oynarken kocaman bir yumurta bulurlar, buldukları yumurtanın ne yumurtası olduğunu öğrenmeye çalışırlarken, yumurta hareketlenir ve içinden kaybolan oyuncuklarının canlanmış bir şekilde ortaya çıktığını görürler. Yan bahçede oyun oynayan yaramaz bir çocuk olan Mert, bu yumurtadan çıkan oyuncakları görür ve arkadaşlarına şaka yapmak ister, oyuncak yılanını yumurta içine atar ve yılan canlanarak ortaya çıkar. Bütün herkes birbirinden korkar, yılanda dahil. Çünkü yılan her şeyden korkan sevimli, iyi huylu bir yılandır. Daha sonra bu yapılan kötü şaka karşısında Mert’e ufak bir ders vermek isterler. Yumurtanın içine zehirli bir örümcek atarlar. Ders vermeye çalışırlarken kendileri de bu kötü şakanın içinde bulurlar kendilerini. Örümcek, büyük bir kısmını ağıyla yakalar. Yılan ve Tavşanın yardımıyla ağdan kurtulurlar. Yardımlaşmayı, dostluğu ve kötü şakaların ne derece zararlı olduğunu ve sonunda kendilerinin de zarar görebileceğini öğrenirler.
Oynayanlar Ali ÇAKIR Berna TUNA Yağmur TAŞLIPINAR Feray KILINÇ Miraç BAYRAMOĞLU Buse SAVAŞ Şükran KUZU Bilal AYDOĞDU Enis ERGÜN Batuhan SAVAŞ
Uyarlayan-Yöneten: Hüseyin GONCAGÜL
Ormanların yaşlı kralı aslan artık yaşlılığını ve yorgunluğunu söyleyerek sırasıyla yanına çağırdığı hayvanlardan tek tek kendine teslim olarak yem olmalarını ister. Ancak bunun büyük bir haksızlık olduğunu ileri süren ‘hayvanlar meclisi’nde kurt, tilki, çakal, tavşan, fil ve deve kendi aralarında toplanarak buna son verilmesini isterler. Ancak bunu zayıf durumda da olsa ormanlar kralı aslana iletmek kolay olmayacaktır. Bu işin gönüllüsü aranırken devreye giren tabii ki her zamanki kurnazlığı ile ün salmış tilki olacaktır. Tilkinin kurnazlığı o kadar ileri gider ki bu kez de aslan tarafında olma kaypaklığına da vardırır işin boyutunu. Bu da ona pahalıya mal olacaktır. Bakalım kurnazlık yönünü her iki tarafa da oynamaya kalkan tilki bu kez bu işi kıvırabilecek mi? Birlikte izleyeceğiz…
Oyunun Süresi: 50 Dk
Oyuncular:
Aslan............................................................................................Cem ÇAKIR
Tilki.............................................................................................Yusuf ÖZBEK
Kurt..............................................................................................Ahmet AYAN
Çakal…………………………………………………………...............................Ali MURAT
Ayı................................................................................................Hilmi ŞEREF
Köylü............................................................................................Kadir ŞEN
Ormancı.......................................................................................Ali ÇAMUR
Efektör........................................................................................ Osman NAZLI
Dekor Tasarım:............................................................................Elvan Reklam
ÇOCUK OYUNU 05 Şubat Cumartesi Saat: 12.00 AFACAN ALİCAN Düzenleyen: Mavi Bulut Çocuk Tiyatrosu Kültür Yer: Güngören Erdem Beyazıt Merkezi
Tiyatro, çocuklara dayanışmayı ve birbirlerine destek olmayı öğretir.
Masal tiyatroları, miniklerin fiziksel ve ruhsal gelişim evrelerinde ihtiyaç duyacakları eğitim süreçlerini, eğlenceli bir şekilde yaşama fırsatları da sunar.
“Masalcı nine” oyunumuzda; masalcı ninemizle birlikte geçmişten günümüze ve belki de geleceğe uzanacak zevkli, eğlenceli bir yolculuğa çıkacağız. Gülümseyen yüzlerde açan sevgi tomurcuklarıyla; dostluklara, arkadaşlıklara uzanan sımsıcak ellerle birleşecek ellerimiz…
Renkli ve eğlenceli bir ortamda sergilenecek masallara zaman zaman ebeveynler de katılacak ve çocuklarının hayal dünyalarına yol alabilecekler.
Çocuklar ise büyüklerinden dinledikleri masalları, görerek ve yaşayarak interaktif bir ortamda gerçek hayatlarına taşıyabilecekler.
Paylaşma, sevme, zeki ve bilgili iyi birer insan olma unsurlarıda düşünülerek yazılan müzikli çocuk oyunumuz; keyifli görsel bir masal atmosferinde sahneleniyor.
Karakterler
• Tonton Dede
• Can
• Mumi
• Pırpır (Kukla Papağan)
• Kıpır (Kukla Papağan)
Dünya üzerinde oluşan çevre kirliliği sorunu, doğada yaşayan canlılara gereken saygının gösterilmemesi hepimizi üzdüğü kadar Tonton dedeyi de üzmektedir. Tonton dede, torunu Can, hayvan arkadaşları Mumi ve geveze Pırpırla birlikte yaşadığı kulubelerinde dünyanın sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadırlar. Renkli karakterlerle beslenmiş oyunumuz dünya ile ilgili sorunları espirili bir dille yansıtmakta ve oyun süresince müziklere, danslara yer verilmektedir. Sevimli karakterlerimizden Kıpır bakalım bizim imdadımıza yetişebilecek mi?
Yazan-Yöneten : Erdoğan CENGİZ
Müzik : Alp Tuğhan TAŞ
Ses-Işık : Tuba DURSUN
Dekor-Kostum : Fevzi ERDEM
Kaplumbağa ile tavşan yarışmaya karar verirler.
Tavşan, hızına güvendiği için yarışa ara verir ve başka şeylerle ilgilenir... Kaplumbağa ise, görevine sadık, emin adımlarla yavaşta olsa yarışa devam eder...
Bu sırada; tavşan bir avcı ile tanışır. Birlikte çalışmadan zengin olabilmenin planlarını kurarlar.
Bunu fark eden kaplumbağa, hem yarışa devam eder hem de tiyatrocu arkadaşlarından yardım ister.
Tavşan ve avcıya bir oyun oynarlar ve onlara iyi bir ders verirler.
İnteraktif olan oyun izleyici çocuklarında katılımı ile oldukça eğlenceli geçiyor…
Türkiye’nin ilk köpek kahramanı, çocukların sevgili dostu Pulsar, şimdi tiyatro sahnesinde!.. Hem de KIRAÇ’ın müzikleriyle!... Çocuklar, televizyonun sevilen yıldızı Pulsar’ın sürprizlerle dolu yepyeni macerasını, danslı şarkılı, çok renkli bir müzikalde “canlı canlı” izleyecekler. Pulsar’ın olağanüstü yeteneklerine, muhteşem bir hikâye içinde, gözleriyle şahit olacaklar: Pulsar’ın oynadığı televizyon dizisi bitmiştir. Ama Pulsar, rol arkadaşı, can dostu Çağlar’ı çok özlemektedir. Ve bir gün onu bulmak için yollara düşer. Amerika’da okumakta olan Çağlar’a kavuşmasının yolu, dünyanın en yetenekli köpeği yarışmasını kazanmaktan ve Amerika’daki finallere katılmaktan geçmektedir. Bu yolda ona sihirli oyuncaklar yardımcı olacaklardır. Hayal gücünün, dostluğun ve arkadaşlığın öne çıktığı çok farklı, çok eğlenceli bir macera onları beklemektedir. Çok farklı... Çok heyecanlı... Çok eğlenceli!... Üstelik çok da eğitici... Pulsar’ı kaçırmayın!
Yapım: Büyülü Sahne
Yazan: Kubilay Zerener - Savaş Özdemir
Yöneten: Savaş Özdemir
Müzik: Kıraç
Koreografi: Yeşim Alıç
Dekor: Deniz Saraçoğlu
Işık: Ahmet Çoban – Celal Hikmet
Oynayanlar: Pulsar Von Juliet, Gamze Aral, Ezgican Karakoç, Oben Fışkır, Sedanur Özgün,
Yazan: Erkay Yavuz
Yöneten: Erkay Yavuz
Oyuncular: Deniz Kurubaş, Can Ermiş, Melike Şişman, Mehmet kurt
Ses-Işık: Hakan Çetiner
Müzik: Alp Tuğhan Taş
Oyun; gündelik hayatımızda önem vermeden israfta bulunduğumuz su ekmek zaman yiyecek para elektirik su doğalgaz gibi birçok önemli kaynağın israf edilerek verimsizce kullanımını anlatmakta ve seyirciyi de bu konuda olumlu anlamda bilgilendirmektedir.
Oyunumuz; eğlenceli bir üslupla görsel bir eğitim sağlamaktadır.
Oyunun amacı; oyunumuzu seyreden küçük kardeşlerimize, tutumlu olmayı öğretmek, toplumun bireyin kişiliğini ezmesini önlemek, bireyin düşünceyi eyleme sokma yeteneğini ortaya çıkarmasına yardımcı olmak, kamu bilincini kazandırmak, toplum içinde ve aile içinde sorumluluk sahibi oldukları düşüncesini sağlamaktır.
Yaş: 5 yaş üzeri
Süre: 60 dk
Sular evreninde yaşayan küçük denizkızı insanların arasına gitmek istemektedir. Bu dileğini gerçekleştirecek tek kişi vardır Deniz cadısı İksambo. Ondan yardım ister. İksambo ona yardım eder ama bir şartı vardır: İnsanlara iyilik ve yardım yapmayacaktır yaparsa cezalandırılacak ve sesini kaybedecektir. Masal bu ya, gemisi korsanlar tarafından ele geçirilip denize atılan Hemşin Prensini boğulmaktan kurtarır ve sesini kaybeder. Prens kendisine iyilik yapan Denizkızı'nı kurtarmak için türlü maceralara atılır.
Yazan - Yöneten: Sebahattin Mutluer
Oynayanlar: Ali Yalçıner, Filiz Özgüven, Cengiz Çevik, Mustafa Kemal Bayrak, Özgün Gülseven, Deniz Karataş, Erşan Özhim
05 Şubat Cumartesi Saat: 14.00