Nar çayının oluşturduğu derin vadi eteklerinde yer alan, yaklaşık 3 bin nüfusu olan belde bünyesinde, bölgede turist akınına uğrayan Ürgüp ilçesi, Göreme, Uçhisar ve Ortahisar beldelerinde olduğu gibi çok sayıda peribacası, mağara evleri, tüf kayaları bulunuyor.
Gece şehrin ışıkları ile ayrı güzelliğe bürünen, her tarafı tüf kaya ve peribacaları ile kaplı belde, belediye olduğu 1987 yılından beri turizme açılmayı, turizm yatırımcıları tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Kapadokya'nın diğer bölgelerinden farklı olarak yeşil bir vadi içinde ve birinci derece doğal sit alanı olan belde, turizm yatırımcıları tarafından keşfedilirse, Kapadokya'da turist akınına uğrayan önemli bir merkez haline gelebilecek.
Beldedeki kaya ve mağara evlerde yaşayanların olduğunu belirten Nar Beldesi Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, şunları söyledi: ''Bir bölgenin turizme açılması dışarıdan göründüğü gibi, söylendiği gibi kolay değil. Varsa eğer burada böyle bir yatırımcı, biz her zaman o yatırımcıya belediye olarak gerekli kolaylığı sağlamaya, destek vermeye hazırız. Eğer yatırımcı gelirse bölgeyi bölüm bölüm, mahalle mahalle turizme açmaya varız. Yeter ki yatırımcı gelsin, ciddi yatırımcılar varsa evlerin satın alınması, projelendirilmesi ile
Devletin kayaya bir tanımlama getirmemiş olmasından dolayı bölgede bir proje geliştiremediklerinden de yakınan Erdoğmuş, devletin bir an önce kayaya da bir tanımlama getirmesi gerektiğini savundu
Erdoğmuş, Nar beldesinin, Göreme'den çok daha iyi bir olduğunu belirterek, ''Zümrüt yeşili bir vadimiz var. O da birinci derecede doğal sit alanı. Göreme de kentsel sit alanı, doğal sit alanı ama kaya formatında. Orada yeşil yok. Bizde ise peribacaları, tüf kayalar yeşil örtü ile buluşuyor. Nar turizme açıldığında büyük olasılıkla Göreme'den de, Ürgüp'ten de çok daha farklı bir noktaya gelebilir'' dedi.
kaynak ntvmsnbc
Turizmde kısmeti kapalı belde Nar
Turizmde kısmeti kapalı belde Nar
GÜNDEM
Turizmde kısmeti kapalı belde Nar
Paylaş: