Ramazan ayı nedeniyle denize gidemeyenlerin ilk tercihi…
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 45 dereceyi bulan sıcaklardan kaçanlar, kendilerini 5 derece soğukluktaki Saklıkent'in soğuk sularına atıyor. Ramazan ayı nedeniyle denize gidemeyenlerin ilk tercihi olan Saklıkent, geçtiğimiz yıl 500 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
Fethiye'ye 40 kilometre mesafedeki Saklıkent, yüzyıllardır akan kar sularının açtığı ve yaklaşık 100 metre yüksekliğinde ve 18 kilometre uzunluğundaki, büyük bölümü güneş görmeyen bir kanyona sahip. Gizli cennet olarak nitelendirilen Saklıkent'e, nehir üzerindeki kayalara demir çubuklar çakılarak yapılmış ahşap bir köprüden giriliyor. İçeriye girildiğinde kayalardan adeta fışkırırcasına akan ve sıfır noktasından bir nehre dönüşen sular, 45 dereceyi bulan hava sıcaklıkları ile birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.
Tatillerini Ramazan'da yapanlar oruçlu oldukları için giremedikleri denizin acısını kanyondaki soğuk suda yürüyerek çıkarıyor. Büyük bölümü güneş görmeyen kanyona gelen ziyaretçiler, kanyon içerisinden akan suda yürümek için adeta birbiriyle yarış ediyor. Kanyona gelen turistlerin bellerine kadar gelen suda soğuk nedeniyle yürümekte zorlandıkları gözlenirken, yabancı turistlerin tercihi ise kendilerini buz gibi suya bırakmak oluyor.
"RAMAZAN'DA DENİZE GİDEMİYORUZ, BURADA SERİNLİYORUZ"
Saklıkent kanyonuna gelerek 5 derecedeki suya giren turistler, kendilerini şanslı görüyor. Ramazan ayı olduğu için sıcakta denize gidemediklerini belirten turistler, akan soğuk su ile bir nebze olsun serinlediklerini kaydediyor. Saklıkent'in konumu hakkında bilgi veren Kayadibi Köyü Muhtarı Gürhan Karasel, Saklıkent'in, Toroslardan başlayarak Fethiye ile Kaş arasında sınır olan bölgeye kadar uzanan bir vadi olduğunu ifade etti.
Karasel, "Bu kanyonun bir tarafı Antalya diğer tarafı da Muğla sınırını oluşturuyor. Saklıkent, yakın zaman önce yöre köylüleri tarafından keşfedilmiş. Yaklaşık 20 yıldır da turizme hizmet veren doğal cennetimizdir. Saklıkent, Türkiye'nin en uzun ve en derin kanyonu olma özelliğinin yanı sıra 18 kilometre uzunluğunda çok dar ve yalçın kayalardan meydana gelmiştir." dedi.
BİR YILDA 500 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB)'nin hazırladığı rapora göre, doğal klima görevi gören Saklıkent'i geçtiğimiz yıl yarım milyon kişi ziyaret etti. TURSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Başkanı Salih Taşçı'nın açıkladığı resmi kayıtlara göre, Saklıkent'in ziyaretçilerden elde ettiği gelir ise 1 milyon 200 bin olarak gerçekleşti.
Taşçı, yılda 50 bin kişinin rafting yaptığı Saklıkent Kanyonu'nu 50 bin kişinin de jeep safari ile gezdiğini duyururken, bu aktivitelerden elde edilen gelirin 2 milyon TL civarında olduğunu söyledi.
Soğuk suyuyla turistlerin imdadına koşuyor!
Soğuk suyuyla turistlerin imdadına koşuyor!
GÜNDEM
Soğuk suyuyla turistlerin imdadına koşuyor!
Paylaş: