Karsan'dan Türk Malı taksi

GÜNDEM

Karsan'dan Türk Malı taksi

Karsan’ın tasarladığı taksi konsepti, birçok teknolojik özelliği içinde barındırıyor.

CNG yani çevreci (sıkıştırılmış doğalgaz) motorla donatılan araçta, engelli yolcuların rahat inip binmeleri için elektronik rampa bile düşünülmüş. Yolcular, takside internete girebiliyor. Taksi sahibi ise araç üzerinde yer alan ekranlara reklam alıp, ekstra gelir elde edebilecek.

150 milyon $ yatırımla dünya metropollerine Türk malı taksi satacak

Bursalı Karsan, tasarladığı “Geleceğin Taksisi” markasıyla New York, Dubai, İstanbul ve Londra gibi dünya metropollerine girmeyi hedefliyor. Şirket, Türk malı taksi konseptini 150 milyon dolar yatırımla seri üretecek.

Dünyanın en büyük üretim merkezlerinden biri haline gelen Türk otomotiv sektörü, artık kendi markasını yaratıyor. Türkiye’nin tek çok markalı üreticisi Karsan, uzun süredir tartışılan “Türkiye kendi markasını yaratabilir mi?” tartışmalarına son noktayı koyuyor.

Peugeot, Citroen, Hyundai, Renault Trucks gibi markalara Bursa’da araç üreten şirket, sadece taksi olarak kullanılacak bir araç konsepti geliştirdi. Duayen otomotivci İnan Kıraç’ın sahip olduğu Kıraça Holding’in iştiraki şirketleri olan Karsan ile Hexagon Studio’nun yaklaşık 1 yılda tasarladığı “Geleceğin Taksisi” projesi, ilk olarak New York’taki taksi ihalesine katıldı. Ancak Karsan’ın hedefi sadece New York değil. Şirket, yüzde 100 Türk malı taksi projesiyle dünyanın dört bir tarafındaki ihalelere katılıp, aracı ihraç etmeyi planlıyor. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, New York şehrinin taksi ihalesiyle Türk otomotiv sektörünün marka yaratma yolculuğuna çıktığını ve markalaşmak için sektörün dünyada bu tür boşlukları doldurması gerektiğini söyledi.

Aracın ismi Türkçe olabilir

“Geleceğin Taksisi” projesinin 26 bin 500 adetlik New York ihalesini kazanması halinde önümüzdeki yıl 150 milyon dolarlık yatırımla üretiminin Bursa’da devreye gireceğini belirterek, “Yepyeni, sadece taksiye özgün bir platform yarattık. Bu platformda istediğimiz tarz aracı geliştirebiliyoruz. New York ihalesini alsak da almasak da, bu platformda üst kabuğunu değiştirerek her türlü aracı geliştirme şansımız var. Dubai için ayrı İstanbul için ayrı taksi modelleri yapabiliyoruz. Tüm dünyaya bu taksi konseptini satmak istiyoruz” açıklaması yaptı.

Nahum, geliştirdikleri taksi için henüz isim belirlemediklerini söyledi ancak eklemeyi de ihmal etmedi: “İsim Türkçe de olabilir, üzerinde çalışıyoruz.”

(Kaynak: Vatan Gazetesi)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.