Kadıköy 'Süper Final'in yaralarını sarıyor

GÜNDEM

Fenerbahçe - Galatasaray arasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi mücadelesinin ardından stad içinde ve dışında çıkan olaylar sırasında verilen hasarlar onarılıyor.

Kadıköy yaralarını sarıyor

Şükrü Saraçoğlu stadının çevresinde dün gece maç çıkışında Fenerbahçe taraftarlarıyla polis arasında çıkan olaylar sırasında işyerleri hasar gören esnaf ve çevre sakinleri yaralarını sarmaya çalışıyor. Dün gece oynanan maç sonrasında Fenerbahçe taraftarı ile polis arasında yoğun bir şekilde çatışma yaşanmış bu olaylar sırasında taraftarlar bazı polis otolarını ters çevirip yakmış ve çevredeki otomobil ve işyerleri de hasar görmüştü.

İşyerleri zarar gören esnaf da yaralarını sarmaya çalıştı. Polis otolarının yakıldığı benzinci de hasarların giderilmesinin ardından tekrar faaliyete geçti.

Benzin istasyonunun karşısında bulunan büfe çalışanı da yaşadıklarını "Bütün olaylar burada gerçekleşti. Polis aracını devirdiler, molotof attılar, polis aracını yaktılar.Bazı vatandaşlar söndürdü, grup tekrar yaktı. Molotof attılar, benzin istasyonu Allah’tan patlamadı ,patlasaydı büyük bir facia yaşanabilirdi. Ucuz atlattık" diye anlattı.


HOLİGANLAR AĞACI BİLE SÖKTÜ

İşyerinin önündeki ağacın taraftarlar tarafından söküldüğünü belirten bir esnaf da "Bu ağacı 12 yıl önce dikmiştim, yazık değil mi ?" diyerek tepkisini gösterdi. Kızıltoprak Caddesi üzerindeki demir bariyerlerin de dün gece yaşanan olaylar sırasında yerinden söküldüğü görüldü.

47 KİŞİ GÖZALTINDA

Fenerbahçe - Galatasaray arasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi mücadelesinin ardından stad içinde ve dışında çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 47 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Maçtaki olaylarla ilglili soruşturmayı yürüten Gasp Büro Amirliği Ekipleri, Foto Film Şube ekipleri tarafından stadyumda çekilen görüntüler, yayıncı kuruluşun görüntüleri, stadın güvenlik kamera görüntüleri inecelemek için özel ekip oluşturdu. Bu ekip ayrıca stadın dışında çıkan olaylarla ilgili de o civardaki işyeri ve polis kamera görüntülerini de inecelemeye aldı. Görüntülerin incelenmesiyle olaylara karıştığı tespit edilen taraftarlar gözaltına alınacak. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Fenerbahçe taraftarı 47 kişinin yarın sabah adliyeye sevk edileceği öğrenilirken gözaltı sayısının gün içinde artabileceği belirtildi.

KADIKÖY'DE ÇIKAN OLAYLAR

Fenerbahçe - Galataray derbisinin bitiş düdüğü çaldığı andan itibaren taraftarlar polisle çatıştı. Taraftarlar polise taş attı. Polis tazyikli su sıkarak gurubu dağıtmaya çalıştı. Ancak taraftarlar polis panzerini taşlamaya devam etti. Bu sırada bir benzin istasyonundaki polis araçları da taş yağmuruna tutuldu ve camları kırıldı.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Ara sokaklarda ise polis bir taraftarı yaka paça gözaltına aldı. Bir polis memuru 'Bu benim silahımı almaya çalıştı, tak kelepçeyi' diye bağırdı. Bu sırada bazı polislerde çekim yapan kameramana tepki gösterdi. Öte yandan taraftarlar, ara sokaklardaki polislere taş atmaya devam ederken polis ekipleri bir araya toplanıp joplarını çıkararak taş atan grubu dağıtmak için harekete geçti. Grup taş atmaya devam edince polisler silahlarını çıkartıp seri şekilde havaya ateş açtı.

POLİSE BIÇAK ÇEKTİ

Polisin havaya ateş açmasına rağmen taraftarlar polise taş atmaya devam etti. Bu sırada bir taraftar elinde bıçakla polis amirinin yanına kadar geldi. Amir ise üzerine bıçakla gelen silahını doğrultup bıçağını atması konusunda ikazda bulundu. Buna rağmen taraftar elindeki bıçağı atmazken arkadan yaklaşan bir polis memuru taraftara vurup etkisiz hale getirdi. Arbedenin ortasında kalan kadın taraftarlar ise yardım edin diye çığlık atarak kaçmaya çalıştı. Kadınlar taş yağmurunun altında kendilerini polis koridorunun içine attı.

POLİS ARACI TERS ÇEVRİLDİ

Kadıköy'de kendilerine müdahale eden polise direnen bazı taraftarlar 2 polis otomobilini ters çevirdi. Zühtüpaşa Camisi önünde 2 polis otomobilini ters çeviren taraftarlar yola da barikat kurdu. Polisin destek istemesi üzerine gelen çevik kuvvet polisi ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), biber gazı ve tazyikli su kullarak saldırgan taraftarları dağıttı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.