İkinci kalkışma çoktan başladı

GÜNDEM

15 Temmuz’da hüsrana uğrayan üst akıl şimdi de farklı bir yoldan Türkiye’de darbe yapma peşinde. Harekete geçtiler! Yeni kalkışma çoktan başladı.

İkinci kalkışma çoktan başladı
15 Temmuz’da hüsrana uğrayan üst akıl şimdi de farklı bir yoldan Türkiye’de darbe yapma peşinde. Harekete geçtiler! Yeni kalkışma çoktan başladı.

 
Türkiye'nin halkın oylarıyla seçilmiş ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni devirmek için, 17-25 Aralık, kirli kumpaslar, canlı bombala saldırıları, terör örgütleri ve son olarak da FETÖ terör örgütü ile darbe girişimini kullanan üst akıl şimdi yeni silahını çekti.

2013'ten beri Türkiye'ye karşı verilen kirli savaşın son halkası olan 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesi, devlete sızmış FETÖ'cülerin temizlenmesi ve PKK'yı bitirme noktasına gelen terörle mücadeleyle beraber paniğe kapılan Batı Türkiye'yi zor duruma sokacak yeni hamleleri devreye soktu.

Türkiye'yi kaosa sürüklemek için bu zamana kadar birçok 'siyasi' girişimde bulunan ama her seferinde hüsrana uğrayan üst akıl bu kez ekonomi üzerinden bir darbe yapmaya çalışıyor.

Türkiye ekonomisi istikrarlı olarak yoluna devam etmesine karşın Batı, küresel piyasalardaki dalgalanmaları Türkiye'de bir yönetim değişikliği meydana getirmek için kullanıyorlar. Uluslararası faktörlerden etkilenen dolardaki yükselişi bahane ederek Türkiye'de bir ekonomik kriz havası estirmeye çalışan Batı Türkiye'nin alanını daraltmak ve Türkiye'nin tekrar kendi içine kapanmasını istiyor.

15 TEMMUZ BAŞARISIZ OLUNCA
15 Temmuz sonrası bir ekonomik darbe girişimi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Milleti ekonomik darbe teşebbüslerine karşı da devletinin yanında oldu.' Demişti. Ekonomik darbeyi püskürtmek için vatandaş, 2,5 milyar doları dövizi kendi parasına çevirmişti.

İLK HAMLE MOODY'S'TEN
15 Temmuz darbe planının başarısızlıkla sonuçlanmasının hemen ardından harekete geçen Batı ekonomi silahını hızla çekti. Eylül ayında Mood'y's skandal bir karara imza atarak Türkiye'nin notunu düşürme kararı aldı ve Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Ancak Moody's'i takan olmadı. Moody’s kararından sonra Türkiye’ye net 604 milyon dolarlık sermaye girişi söz konusu. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren kümülatif olarak 1,2 milyar dolarlık net sermaye girişi gerçekleşti.

RUSYA KRİZİ: TURİZM VE TARIM
Rusya ile sıkı ekonomik ilişkileri gözüne kestiren Batı FETÖ'cü askerler eliyle Rus uçağını düşürerek Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin sıfırlanmasına neden oldu. Rusya'nın aldığı sert kararlar sonrası ülke ekonomisinin can damarından olan turizm ve tarım sektörü ağır yara aldı. Rusya krizinin Türkiye'ye maliyeti yıllık olarak yaklaşık 11 milyar dolar civarında. Sadece yaş meyve ve sebze sektörünün, Rus uçağının düşürülmesinin yıldönümünde, Rusya'ya ihracatta kaybı 503 milyon dolar oldu.

TURİZMİN KALBİ ANTALYA’DA SALDIRI
Bunun yanı sıra turizmi de hedef alan şer odakları, Antalya’da bir akaryakıt tankerine roketli saldırı gerçekleştirmişti. Teröristlerin dağlık alandan attığı 2 roketten biri, mezat alanının arkasında bir balıkçılık şirketinin deposuna isabet ederken, diğeri boş alana düşmüştü. Böylece Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu izlenimi ortaya koyulmaya çalışıldı.

KRİZİN ÇÖZÜLMESİNDEN RAHATSIZ OLDULAR
15 Temmuz sonrası bir araya gelen Erdoğan ve Putin'in iki ülke arasındaki buzları eritmesi Batı'yı oldukça rahatsız etti. İki liderin sıcak ve samimi havada geçen görüşmesi sonrası hızla Rusya yasakları kaldırdı iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler kaldığı yerden devam etti.

15 TEMMUZ SONRASI SALDIRILAR 2,5 KAT ARTTI
15 Temmuz başarısızlığı sonrası Türkiye ekonomisini hedef alanlar, siber alemde de rahat durmadı. 15 Temmuz sonrası Türkiye’ye yönelik siber saldırılar 2,5 kat arttı.

TÜRKİYE’YE AÇIK AÇIK EKONOMİK YAPTIRIM TEHDİDİ
FETÖ'cü hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam tartışmalarına karşı çıkan Batı Türkiye'yi tehdit etme noktasına kadar ileri gitti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, “Türkiye’deki bu durumun böyle devam etmesi halinde Avrupa, ekonomik yaptırımlar dahil bazı önlemleri düşünmek zorunda kalacaktır. Türkiye’nin yılsonuna kadar Gümrük Birliği konusunda reformları yerine getirmesi gerekiyor. Muhalif vekillerin ve gazetecilerin tutuklanmasının devam etmesi halinde Gümrük Birliği’nin genişletilmesi hayal olacaktır” dedi.

ŞANGHAY ÇIKIŞI BATI'NIN SALDIRILARINI ARTTIRDI
Türkiye ekonomisine darbe vurmaya çalışan Batı, Şanghay çıkışıyla birlikte saldırılarının dozunu daha da arttırdı. Yine demokrasi ve insan hakları bahanesine sarılan Batı, PKK ve FETÖ'cü teröristlere açık desteğini ilan ederek AB-Türkiye ilişkilerini kasıtlı olarak gerdi. Bu gerginlik sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRexit sinyali vermesi ve ardından yaptığı Şanghay 5'lisi çıkışı Batı'yı şaşkına çevirdi.

AP’DEN SKANDAL KARAR
Terörle karşı verilen mücadeleyi ve 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL'i bahane eden Batı, Avrupa Parlamentosu’nda skandal bir karar imza atarak "Türkiye ile yürütülen müzakerelerin geçici dondurulması tavsiyesi” kararını kabul etti.

ADANA NEDEN HEDEF SEÇİLDİ?
Enerji sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılacağı 7. Türkiye Enerji Zirvesi, 24-26 Kasım tarihlerinde Adana'da başlamıştı. Tamda Türkiye ekonomisi için kritik olan bu zirvenin başladığı dün Adana Valiliği önünde bombalı saldırı gerçekleştirildi.

24 KASIMIN YIL DÖNÜMÜNDE TÜRK ASKERİNE SALDIRI
24 Kasım'da yeni Türkiye'nin Rus uçağını düşürdüğü günün yıl dönümünde Suriye'de Fırat Kalkanı kapsamında görev yapan Türk birliğine hava saldırısı düzenlendi. TSK'nın yaptığı açıklamaya göre saldırı rejim güçleri tarafından gerçekleştirildi ama henüz net değil, araştırılıyor. Bölgede sadece 3 ülkenin uçağı buluyor. ABD (Koalisyon güçleri)-Rusya ve Suriye. Saldırının geçen yıl Rus uçağının düşürüldüğü 24 Kasım gününün yıldönümünde yapılması ise “Türkiye ile Rusya’yı yeniden karşı karşıya getirme çabası” olarak yorumlandı. ?

DÜNYA BANKASI BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ
Bütün bunların yanı sıra bir hamle de Dünya Bankası’ndan geldi. Banka Türkiye’nin büyüme tahminini yüzde 3.5’ten yüzde 3.1’e çekti. Dünya Bankası’na göre üçüncü çeyrekte küçülme yaşanabilir.

TÜRKİYE’YE SİLAH AMBARGOSU
Avusturya Parlamentosu, oybirliğiyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması yönünde karar aldı.

GEZİCİLER DE DEVREDE
Batı’nın ekonomik darbesine destek olmaya çalışan geziciler, sosyal medyada ekonomik boykot mesajları paylaşıyor. Daha önce benzer girişimlerde bulunan geziciler son olarak piyasadaki döviz miktarını azaltmaya yönelik ‘herkes 100 dolar alsın’ kampanyası başlatmaya çalışıyor

PEKİ BATI NE İSTİYOR?

Başkanlık tartışmalarından vazgeçilsin

OHAL kaldırılsın

İdam tartışmalarından vazgeçilsin

Terörle mücadele yasası değiştirilsin

AB ile aralar düzeltilsin

Suriye ve Irak'ta Terör örgütü PKK/PYD'ye ses çıkartılmasın

Rusya ile Türkiye sıkı bir dayanışma ve ekonomik ilişki kurmasın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.