Başkan Topbaş taksicilerle iftarda buluştu

GÜNDEM

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftarında konuşan Başkan Topbaş, taksici esnafını toplu ulaşıma entegre etmek istediklerini belirterek, bir dizi müjde verdi.

Başkan Topbaş taksicilerle iftarda buluştu
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftarında konuşan Başkan Topbaş, taksici esnafını toplu ulaşıma entegre etmek istediklerini belirterek, bir dizi müjde verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın 2 bin 500 kişinin katılımıyla İBB 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği iftara katıldı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, oda başkanları ve çok sayıda taksici ailesinin yer aldığı iftarda İBB Bürokratları da hazır bulundu.

İftarını tesislerin önündeki mobil büfede içeride yer bulamayan davetlilerle birlikte açan ve ailelere ayran ikram eden Başkan Kadir Topbaş, konuşmasında taksici esnafını asla mağdur etmeyeceklerini söyledi. Taksiciler Kadir Topbaş’ın konuşmasına alkışlarla destek verdi. Günümüz dünyasında ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını ifade eden Başkan Topbaş‚ şöyle konuştu;

Taksicilerden kaliteli hizmet ricası…

“Şehirler ne kadar düzgün ve disiplinliyse o şehirler dünyayı etkilemektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yılsonuna kadar yapmış olacağımız 60 milyar TL’lik yatırım ve hizmetlerle İstanbul kendisini dünyaya gösterdi. Hamdolsun İstanbul şuan da dünyanın gıpta ettiği bir şehir. Bizim yaptığımız yatırımlarla da İstanbul dünyada bir farkındalık yaratmıştır. Ve bunu en iyi gören sizlersiniz. İstanbul'u adım adım dolaşan‚ her sokağına giren bir mesleğiniz olması itibariyle bunu en iyi gören sizlersiniz.”

Taksicilerin müşterilerine davranış şekli ve verdiği hizmetle o şehrin kalitesini gösterebileceğine‚ müşterilerini ağırlarken de bir ev sahibi edası sergilemelerinin önemine dikkat çeken Başkan Kadir Topbaş‚ “Sizlerden özellikle ricam‚ hizmet sektöründe çalışan insanlar olarak şehir hakkındaki algıyı sizler ortaya koymaktasınız. Şehrin kalitesi ve medeniyet ölçüsü sizin hizmet kalitenizle orantılıdır. Ne denli hizmet verirseniz şehir o kadar kaliteli ve modern görünür. Bu bakıma işiniz sadece bireyleri bir yerden bir yere götürmek değil aynı zamanda çok önemli bir misafirini ağırlayan ev sahibi edasıyla ağırlamak bir esnaf geleneğidir” diye konuştu.

Her metro istasyonu çıkışına taksi durağı

İstanbul'a yatırım yaparken taksici esnafının da daha iyi nasıl hizmet verebileceğini göz önünde bulundurduklarını kaydeden Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler İstanbul'un alt yapısını‚ ulaşım sistemlerini‚ kent içi kalitesini düzenlerken önümüze en büyük yapmamız gereken iş olarak taksici esnafımızın çok daha kaliteli hizmet verebilmesine ortam sağlamak olmuştur. Bu amaçla yaptığımız her metro istasyonunun çıkışına yeni taksi durakları oluşturulması talimatını verdim. İstiyoruz ki İstanbullular özel araçları yerine toplu taşımayı ve devamında taksiyi kullanarak hızlı ve güvenli seyahat etsin. Yine arzu ediyorum ki yurt dışına gittiğimizde gördüğümüz taksicilik anlayışını İstanbul'da da yerleştirmek. Bunun ekibimiz İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile birlikte çalışıyor. Yurtdışında nasıl İSPARK konuşuluyorsa, ‘Gidin İstanbul'un taksicilerini görün’ denilsin.”

2020 Olimpiyatları'na talip olduklarını ve bu olimpiyatların İstanbul'da yapıldığında bundan en fazla yararlanacak iş gruplarından birinin taksiciler olacağına vurgu yapan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Londra Olimpiyatları’na giderek İstanbul'a 2020 Olimpiyatları'nı alma ısrarımızı tekrarladık. Şehirlerdeki olimpiyatlar‚ kongreler‚ fuarlar şehrin kalitesini yükselttiği gibi‚ şehirlerde hizmet sektörü başta olmak üzere bir istihdam oluşturan katma değer oluşturan önemli olgulardır. Bu adımları atarken de bu seviyeye gelmiş bir İstanbul'u ortaya koymak zorundayız. Olimpiyatları İstanbul'a aldığımızda taksici esnafımız bundan en fazla yararlanacak çalışanlardır.”

Çağrı merkezi ve damalı taksi geliyor


Konuşmasında yakında taksicilerle ilgili hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de anlatan Topbaş, “Yeni bir çalışmamız var. Call Center (Çağrı Merkezi) dediğimiz bir merkezden anons edilerek boşuna dolaşmayan ama herkesin dengeli para kazanacağı bir sistemi getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca damalı taksi uygulaması yapacağız. Segmenti vip taşımacılık olacak bu sistemde taksi ücretleri biraz daha pahalı olacak. Böylece isteyenler taksiyle daha konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak. Damalı taksi şoförlerini bir sınavdan geçireceğiz ve bunların kokartları olacak. Bu şekilde İstanbul'daki tüm taksilerde bir kaliteleşmeye gitmiş olacağız. Şirketimiz İSTON'un sizlerle yaptığı işbirliğiyle artık bundan sonra büyük yerleşim yerlerinde sitelerde ve alışveriş merkezlerinin önlerine taksi durağı koyma mecburiyeti getireceğiz. İstanbul'daki taksilerin daha sık yenilenmesi içinde Maliye Bakanımızla bir görüşme yaptım. Görüşmemizde ‘taksicilerimizin aldıkları yeni taksiden ÖTV kaldırılırsa en kaliteli araçları İstanbul'a sokarlar’ dedim” şeklinde konuştu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur da konuşmasında korsan taşımacılıkla mücadele yasasının çıkarılması konusunda kendilerine destek verdiği için Başkan Kadir Topbaş ve İBB’ye teşekkür etti. Artık sorumluluk sırasının taksicilerde olduğunu, yere düşen itibarı ayağa kaldırma ve beyefendi taksiciliğe tekrar kavuşma zamanı geldiğini kaydetti.

Taksiciler için durakların önemine değinen Uğur, bu konuda İBB şirketlerinden İSTON ile işbirliği yapılacağını, ayrıca Eylül ayında İSMEK bünyesinde taksicilere özel İngilizce kursunun başlayacağını söyledi. İftarın ardından Başkan Topbaş taksicilerin sorunlarını dinledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.