Oluşturmuş olduğunuz blogdan para kazanmak için belirli bir süre geçmesi gerekir. Bunu bir meyve ağacı yetiştirmek gibi düşünebilirsiniz. Ancak bu ağaçtaki meyveler 1-2 ay gibi kısa bir süre içerisinde olgunlaşmaya başlar ve kesintisiz olarak artan bir gelir getirmeye başlar. Ayrıca bu ağaçtaki meyveler hiç tükenmez. Siz topladıkça artarak çoğalmaya devam ederler.
Blog yazarak nasıl para kazanılır?
Amacımız yazarak para kazanmak olduğuna göre hazırlayacağımız blogda tek bir konu üzerine yoğunlaşmak oldukça faydalı olacaktır. Blog yazarken genel olmak yerine tek bir konu üzerinde yoğunlaşmak arama motorları sıralamasında yükselmek için büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca tek bir konu üzerine yoğunlaşmış bloglardan para kazanmak kolaydır. Bloğunuzun içeriğine göre reklam alabilir veya satış ortaklığı yapabilirsiniz.
Blog sitesi oluşturmak için öncelikle yazacağımız konuyu, yani bloğumuzun içeriği ne hakkında olacak onu belirlemeliyiz. Bu konu az da olsa bilgi sahibi olduğunuz bir alan olursa sizin için iyi olur. Herkesin az çok bilgi sahibi olduğu bir alan mutlaka vardır. Bilgi sahibi olduğunuz bir alanda yazı yazmakta zorlanmasınız. Bu sayede kısa sürede bloğunuzun içeriğini zenginleştirme şansınız olur. Fakat tam olarak bilgi sahibi olmasanız bile ilginizi çeken ya da size para kazandıracağını düşündüğünüz bir alanda blog yazabilirsiniz. Fakat bilgi sahibi olmadığınız bir alanda yazı yazabilmek için araştırmalar yapmanız gerekecektir. İnternette kaynak sıkıntısı olmadığına göre pek zorlanacağınızı sanmıyorum.
Blog kurmak için konumuzu belirledikten sonra ihtiyacımız olan üç ana bileşen vardır.
1- Alan adı (Domain)
Bir alan adına sahip olmak için 10-15 TL ücret ödemeniz gerekecek. Dilerseniz ücretsiz blog servislerini kullanarak sıfır maliyet ile blog kurmak mümkün. Fakat bunu pek tavsiye etmiyorum. En güzeli size özel bir domain altında wordpress tabanlı bir blog sitesi kurmaktır.
2- Hosting
Hosting, blog sitemizin bilgilerini barındıracağımız sanal depodur. Ayrıca blog sitemizin temelini oluşturacak en önemli bileşendir. Bu nedenle hosting seçimi yaparken çok dikkat etmek ve kaliteli hizmet anlayışını benimsemiş profesyonel bir servis kullanmak çok öenmlidir.
3- WordPress yazılımı
WordPress yazılımı tamamen ücretsizidir. Kurulumu ve kullanımı kolay olan geliştirilebilir bir yapıya sahiptir. WordPress ile kolayca profesyonel blog siteleri oluşturmak mümkündür. Ayrıca wordpress için geliştirilen binlerce ücretsiz eklenti ve tema bulabilirsiniz. Blog sitesi kurmak için ücretsiz resimli anlatımı websitekur.org adresinde bulabilirsiniz. Ayrıca bu sitede ilk ay ücret ödemeden hosting satın almak için indirim kuponları da bulabilirsiniz. Bu indirim kuponları sayesinde deneme amaçlı ücret ödemeden blog sitesi kurabilirsiniz.
Blog sitenizi kurduktan sonra ziyaretçilerin sizin bloğunuza akın edeceğini sanmayın. Ziyaretçisi olmayan bir web sitesi beş para etmez ve beş para kazandırmaz. Ziyaretçi kazanmak için arama motorlarında yer almanız gereklidir. Bunun için dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken bazı kriterler var.
Kısaca bunlardan bahsedelim. Bu kriterleri yerine getirdiğiniz takdirde blog yazarak para kazanabilirsiniz.
1- İçerik ve güncellik
Blog sitenizin içeriği tamamen özgün yazılardan oluşmalıdır. Özgün içerik web sitenizin farklı olduğunun ve taze bilgiler içerdiğinin ispatıdır. Bu durum arama motorları tarafından ödüllendirilir. Kısa sürede arama motorları web sitenizi zirveye doğru taşımaya başlar. Kopya içerikle google gibi arama motorlarından ziyaretçi sağlamak neredeyse imkânsızdır. Arama motorları daha önce nette yayınlanmış olan yazıları tanır ve web sitenizi değersiz olarak işaretler. Bu nedenle kesinlikle kopya içerik kullanmayın. Blog sitelerinin, özellikle wordpress tabanlı blog sitelerinin arama motorları gözünde yeri ayrıdır. Bunun sebebi ise, blog sitelerinin güncel olması ve taze bilgiler içeriyor olmasıdır. Google, taze ve özgün bilgiler içeren, sürekli güncel olan blog sitelerine çok değer verdiğini açıkça belirtiyor. Blog oluştururken bu durumu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.
Blog sitemizi güncel tutmakta özgün içerik kadar önemlidir. Başlangıçta haftada 3-4 yazı yayınlamak blog sitemizin içeriğini zenginleştirmek açısından faydalıdır. Belli bir süre sonra bunu haftada iki hatta bir yazıya bile düşürebilirsiniz.
2- Görünüm
Web sitenizin hızlı açılmasını istiyorsanız çok fazla görsellik içeren abartılı temalardan uzak durmalısınız. Tema web sitenin açılış hızını etkileyen başlıca faktörlerden biridir. Abartılardan uzak durmakta, gözü yormayan sade bir tema kullanmakta oldukça fayda vardır. Ayrıca web sitemizi reklamlarla boğmak yanlıştır. Reklamları ziyaretçileri rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirmeli ve tıklamaya zorlayıcı bir düzen olmamalıdır.
3- Seo (Arama motoru optimizasyonu)
WordPress tabanlı bir blog sitesinde arama motoru optimizasyonu çokta abartılacak bir durum değildir. Site içi seo ayarlarını sadece eklentiler kullanarak yapabilirsiniz.
Şu üç eklenti işinizi fazlasıyla görecektir;
1- All in One SEO Pack
2- Google XML Sitemaps
3- SEO Smart Links
Son işlem blog sitenizin tanıtımı ve backlink dediğimiz referans sağlama olayıdır. Backlink olayını abartmak web sitenizi riske sokabilir. Toplu halde backlink almak büyük bir risktir ve web sitenizin filtreye girmesine sebep olabilir. En uygunu günlük kendi yapacağımız çalışmalar ile azar azar backlink almaktır.
Blog sitemiz için en uygun tanıtım sosyal alanları kullanmaktır. Facebook, twitter, Friendfeed, myspace gibi alanlarda blog sitenizi tanıtabilirsiniz. Ayrıca forum siteleri ve bloglarda tanıtım yazıları yayınlayarak veya yorum bırakarak backlink alabilirsiniz. Sosyal bookmark çalışması ve backlink için günde yarım saat ayırmanız, web sitenizin tanıtım ve backlink ihtiyacını karşılamanıza fazlasıyla yeter. Ayrıca haftada üç yazı yazmak içinde 3-4 saat ayırmanız yeterli olacaktır. Yani toplamda günde bir saat blog sitenizi iyi bir yerlere taşımak için yeterli olacaktır. Blog sitesinden para kazanmak için oldukça fazla yöntem var. Siz yeterki günde 1 saat ayırın ve biraz emek harcayın. Kısa süre sonra karşılığını almaya ve ziyaretçileri web sitenizde görmeye başlarsınız. Para kazanmak için ister reklam alırsınız isterseniz satış ortaklığı yaparsınız.
..
Blog yazarak nasıl para kazanılır?
Blog yazarak nasıl para kazanılır?
GOOGLE'NİN BİLİNMEYEN YÖNÜ
Amacınız hem boş zamanlarınızı değerlendirmek hem de ileriye yönelik bir yatırım yapmaksa blog yazmak oldukça mantıklı bir girişimdir. Blog yazarak para kazanmak üç günde olacak bir iş değildir.
Paylaş: