SANATA ENGEL YOK!

ETKİNLİK

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nden gitar dersi alan görme engelli Hüseyin Cem Cengiz hem şiir yazıyor hem de beste yapıyor.

 SANATA ENGEL YOK!
Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nden gitar dersi alan görme engelli Hüseyin Cem Cengiz hem şiir yazıyor hem de beste yapıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin, Acıbadem’de bulunan bir asırlık tarihi köşkü aslına uygun restore ederek faaliyete açtığı Gençlik Sanat Merkezi, sanatla ilgilenen birçok gence ev sahipliği yapıyor. Bu gençlerden biri de Çorum’un Mecitözü ilçesinden lise sınavını kazanarak Kadıköy Anadolu Lisesi’ne yerleşen görme engelli Hüseyin Cem Cengiz.

6 aylıkken ortaya çıkan bir hastalık sonucunda görme yetisini kaybeden Hüseyin Cem Cengiz, sanatın her dalına ilgili. Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi olan Cengiz hem gitar çalıyor hem de beste yapıyor.

Gençlik Sanat Merkezi’nde geçtiğimiz yıl eğitimlere başlayan Hüseyin Cem Cengiz, merkezde verilen eğitimden oldukça memnun. Kendisiyle birebir ilgilenildiğini söyleyen Cengiz Gençlik Sanat Merkezi macerasını şöyle anlatıyor: “Gitar çalıyordum fakat kendimi geliştirmek istiyordum bu konuda. İletişime geçtim. Buranın yetkilileri de çok ilgilendiler, saygıyla yaklaşıp ellerinden geleni yaptılar benim için. Bire bir dersler aldım ve kendimi çok geliştirdim. Gençlik Sanat Merkezi efsane bir yer. Sadece gitar değil, piyanosundan kemanına kadar her şey var burada.”

KADIKÖY BELEDİYESİ GENÇLİK SANAT MERKEZİ

Acıbadem Nazifbey Sokak’taki 110 yıllık tarihe sahip bina Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilerek Gençlik Sanat Merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

14 yaş üstü gençlere müzik ve drama eğitimi verilen 4 katlı ve ahşap yapısı korunarak yenilenen merkezde, 6 derslik, 3 etüt odası, 90 izleyici kapasiteli performans salonu, sergi salonu, konferans alanları, kitaplık, müzik ve film arşivi bulunuyor.

Merkezi’n bir yılı

Bir yılını dolduran Gençlik Sanat Merkezi’nde, keman, piyano, bağlama, gitar, vurmalı çalgılar, Klasik Türk Müziği, koro çalışmaları, yan flüt gibi müzik derslerinin yanı sıra Yaratıcı Drama dersleri de yapıldı. Ve merkezden ilk yılında tam 800 kişi faydalandı.

Gençlik Sanat Merkezi eğitimler dışında konserler ve sergiler, söyleşi, akademik seminer, workshop ve atölye çalışmasına da ev sahipliği yaptı. Mert Fırat, Can Gürzap, Murat Meriç, Güç Başar Gülle ve Asena Akan gibi isimler merkezde katılımcılarla buluştu.

Yeni Dersler Açılıyor

Geçtiğimiz dönem 800 gence eğitim veren merkeze bu yıl bin 200 kişi başvurdu. İlk yılında müzik ve yaratıcı drama ana branşlarında eğitim veren kuruma dans branşı da eklenirken, müzik branşının içindeki dersler arttırıldı. Yeni dönemde müzik branşı derslerine ney, viyolensel, klasik kemençe ve akordeon dâhil olurken, dans branşında Latin Amerika dansları, Salon dansları ve Ege Dansları eğitimi verilecek.

Engelliler Sanat Yapacak

Gençlik Sanat Merkezi yeni dönemde özel bir projeyi hayata geçiriyor. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’yle işbirliği yapan GSM’de, engelli bireylere yaratıcı drama ve vurmalı çalgılar dersi verilecek.

Mahalle Korosu Kuruluyor

Gençlik Sanat Merkezi bu yıl hayata geçireceği yeni projesiyle sadece gençlere değil, orta yaş üzeri Kadıköylüleri de sanatla buluşturacak. Gençlik Sanat Merkezi’nde bir süre önce mahalleli buluşmaları düzenlenmeye başladı. Bunun sebebiyse kurulması planlanan Mahalle Korosu. Tanışma etkinliklerindeki taleplere göre şekillenecek olan proje Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.