Lösemili Çocukların Aileleri Ataşehir'de İftarda Buluştu

ETKİNLİK

LÖSEV, İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine Ataşehir'de iftar verdi.

Lösemili Çocukların Aileleri Ataşehir'de İftarda Buluştu
LÖSEV, İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine Ataşehir'de iftar verdi.

LÖSEV, İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine Ataşehir'de bir iftar verdi. Lösemili çocukların aileleri, hastalığın tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan lösemili çocuklar ve ailelerine Ataşehir Marriott Otel'de iftar verdi. 120 kişinin katıldığı iftarda aileler iftarlarını açarken lösemili çocuklar halı kaplı sahnede taklalar atarak oyun oynadı.

LÖSEMİLİ ÇOCKLARIN AİLELERİ ANLATIYOR

Uzun süren tedavinin ardından hastalığını yenen 10 yaşındaki Burak Mutlu, 'İlk iğne olduğumda tedaviden falan korkuyordum. Ama sonra iğne ola ola alıştım. Umarım diğer arkadaşlarım da iyileşir ve onlar da böyle gezer" diye konuştu. Annesi Birsen Mutlu da, 'Bir doktor, 'Ben size bir şey diyemiyorum büyük bir hastaneye gidin' deyince o an hissettim. 6 sene önceydi. Teşhis konulana kadar hep eve gideceğim gözüyle bakıyordum. Sürekli ağlıyordum. Rapor çıkınca evimize gideceğimizi bekliyordum. Çocuğa teşhis konulunca önce kabullenemedim. Bir yıl hastanede yattı, sonra gidip gelerek 3 yılda hastalığı atlattı. Çocuk yatarken boşa kürek çektiğimizi sanıyorduk. Umudumu kaybetmiştim. Baktım çocuğuma moral vermem gerekiyor kendimi toparladım. Çok şükür bir şeyi kalmadı, iyileşti" dedi.

Baba Adıgüzel Mutlu ise, 'Tedavi süresince hep yanımızda olan LÖSEV've teşekkür ediyoruz. Ailemiz oldular, bizden biri oldular. Kendi ailemizin sahip çıkmadığı yerde onlar sahip çıktı. Her dertlerimizle ilgilendiler" şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞA GÜVEN VERMEK GEREKİYOR"


Bir başka Lösemili hasta olan 8 yaşındaki Keremcan'ın annesi Öznur Akmaz ise, 'Tedavimiz bitti, radyoterapi için haber bekliyoruz. Hastalık 3 defa nüksetti. 4 defa ameliyat oldu. Şimdilik iyiye gidiyor. Bizim en korktuğumuz şey hastalığın tekrar nüksetmesi. Hem anne için hem çocuk için çok zor bir süreç. Her sabah, ağlayarak çocuğu hastaneye götürmek, onu orada günlerce zapt edebilmek, evden ayırabilmek çok zor. Çocukla iletişim ikitelli demir döküm servisi çok önemli. Ona hastalığını kısa da olsa anlatmak gerekiyor. Çocuğa güven vermek gerekiyor. Biz bunu yeneceğiz, mutlu olacağız. Bu hastalık bizi yenmeyecek. Bunu önce çocuğa sonra da kendinize kabullendirirseniz süreç daha kolay geçiyor. En son ki tedavide kerem çok yıkıldı. Biz onunla oturup sabahlara kadar ağladık. Biz onunla her şeyi paylaştık. Zaten o da sürecin farkındaydı" diye konuştu. Babası Aydın Akmaz, 'Evde birisi hastaysa herkes hasta. Evde iki çocuk daha var onlarla uğraşıyorsun, hastaneye gidiyorsun. Gerçekten zor" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.