“Kolejli İş Dünyası Zirvesi” 4. kez gerçekleşti.

ETKİNLİK

İş hayatına yön veren kuruluşları buluşturan “Kolejli İş Dünyası Zirvesi” 4. kez gerçekleşti.

“Kolejli İş Dünyası Zirvesi” 4. kez gerçekleşti.
İş hayatına yön veren kuruluşları buluşturan “Kolejli İş Dünyası Zirvesi” 4. kez gerçekleşti. Birbirinden önemli isimleri ağırlayan Zirve’nin konuğu Nergis Kumbasar’dan sonra Ali Mutlu Köylüoğlu oldu.
“Kişisel Ekonomik Bağımsızlık Çok Önemli”

TED Ankara Koleji mezunlarından Ali Mutlu Köylüoğlu, Kolejli İş Dünyası Zirvesi’nde “Evrensel Temel Gelir - Türkiye Bir Şey Yapmalı” başlıklı, gelecekte insanlığı bekleyen asıl tehlikenin işsizlik olması ve bunun doğuracağı sonuçlar üzerine bir sunum gerçekleştirdi. “Bir ülkenin tüm vatandaşlarına, her bir bireye herhangi bir sınırlama olmaksızın temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği miktarda parasal büyüklüğün, koşulsuz bir şekilde ve başka gelirlerinden bağımsız olarak ömür boyu düzenli olarak ödenmesidir” diyerek Evrensel Temel Gelir’i açıklayan Ali Mutlu Köylüoğlu, bunun bir insan hakkı olduğunun altını çizdi. 34 ülkenin Evrensel Temel Gelir’ni incelediğini söyleyen Köylüoğlu, geçen sene İsviçre’nin Evrensel Temel Gelir sistemini uygulamaya geçirmek için referanduma giden ilk ülke olduğunu belirtti.

Türkiye’de Evrensel Temel Gelir


“Türkiye’de yaşayan insanlar, siyasi tercihlerini kullanırken projelere bakmıyorlar. Kendi yaşamlarını nasıl idame ettirebileceklerini düşünüyorlar. Bu durumda da insanların etkin bir oy kullanımı söz konusu olmuyor. Tam bağımsızlık için güçlü bir ekonomiye ihtiyacımız var. Bunun için de kişisel ekonomik bağımsızlık çok önemli” diyen Köylüoğlu, “ Evrensel Temel Gelir; işsizlik, yoksulluk gibi konuların çözümü. Toplumsal refah, sosyal adalet, gelir dağılımındaki dengesizlikler hatta bireysel ve organize suç, terör, eğitim, sağlık, kısaca insanlık ile ilgili birçok konuda günümüzdeki ve gelecekteki problemlerin birçoğunun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

“Çok yakında bazı meslekler kaybolacak”


Robot ve teknolojik sistemlerin insanı işlevsizleştirdiğini söyleyen Köylüoğlu, “Çok yakın bir gelecekte bazı meslekler kaybolacak. Taksicilik, kamyonculuk, eczacılık gibi birçok meslek olmayacak. Tabi ki yerini yeni meslekler alacaktır. Ancak personelsiz çalışan bir perakende dünyası doğuyor. Robot taksi uygulaması, 2018 yılında Amerika, Rusya, Japonya gibi ülkelerde uygulanmaya başlayacak. En geç 2021 yılında bunların Türkiye’de de görülmesi mümkün” dedi.

Parmakları ile gören ressam


Doğuştan görme engelli Türk ressam Eşref Armağan’da, iş hayatına yön veren kuruluşları buluşturan “Kolejli İş Dünyası Zirvesi”ndeki yerini aldı. Resim çizme hikayesini adeta bir stand-up gösterisi gibi anlatan Armağan, “Nesnelerin nasıl durduğunu, hangi renkte olduğunu, değişik yerlerden bakıldığında görüntüsünün nasıl olduğunu ve o cismin ne işe yaradığını sormaya başladım. İki avucuma sığan modellere dokunarak o cismin aynısını çizmeye çalıştım. Tüm bunları yapmak çok uzun zamanımı aldı” dedi. Kendisi ile son derece barışık olan ve esprileri ile konuklarını güldüren Armağan, canlı resim performansı gerçekleştirdi.

Mum konseri


1977 yılında Ankara’da doğan Umut Asil, Kolejli İş Dünyası Zirvesi’nde piyano dinletisi yaptı. 1993 yılında İngiliz Kraliyet Akademisi Gençler Piyano Yarışması’nda üçüncü olan Asil, dinleyenlerini büyüledi. Hayatı boyunca birçok başarıya imza atan Umut Asil, dinletisini mum ışığı eşliğinde gerçekleştirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.