HEMŞİRELERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ’NE HAZIRLANIYOR

ETKİNLİK

İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, bu yıl 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinliklerinin ana temasını “Avrupa Birliği Perspektifinden Hemşirelik” olarak belirledi.

HEMŞİRELERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ’NE HAZIRLANIYOR

İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, bu yıl 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinliklerinin ana temasını “Avrupa Birliği Perspektifinden Hemşirelik” olarak belirledi. Bu kapsamda 12 Mayıs’ta tüm hemşire, ebe ve sağlık memurlarının katılımıyla Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan “Avrupa Birliği Perspektifinden Hemşirelik” konulu sempozyum ile açılışı gerçekleştirdi.

“Sağlık hizmeti sunan ekip içinde; bakım verici, karar verici, eğiticilik, rehabilite edicilik, danışmanlık gibi hizmetleri etkili, verimli ve duyarlı bir şekilde profesyonellik anlayışı içinde veren, omuzlarındaki sorumluluğun bilinciyle görevlerini eksiksiz yapma gayreti içinde olan tüm hemşirelerimizin Hemşireler günü ve haftasını kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan İstanbul İli Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Tunçay Palteki; sağlık hizmetlerinin bir çok disiplinden oluşan bir ekip hizmetini gerektirdiğini ve hemşirelerin de bu ekibin de olmazsa olmaz en temel ögesi olduğunu vurguladı.



Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul İli yılın Hemşiresi seçilen Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Hemşire Fatma Başyiğit’e tebrik ve teşekkürlerin iletilmesinin ardından Sayın Uz.Dr. Palteki tarafından; Genel Sekreterliğimize bağlı Sağlık Tesislerimizden Birlik içinde yılın hemşiresi seçilen hemşirelerimize plaketleri takdim edildi.

Aktif Kanser Kayıtçılığı adına kayıt yapan hastaneler arasında Türkiye genelinde birinci olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve üçüncü olan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Kayıt Biriminde görev yapan hemşirelerimize de plaketleri verildi.

Birliğimize bağlı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye genelinde kornea nakillerinde birinci sırada yer almakta olup, Sultanbeyli Devlet Hastanesi, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yakacık Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticileri tarafından, kornea teminine destek sağlayan hastanelerimizde ilgili birimlerinde görev yapan hemşirelerimize de plaketleri verildi.
Sempozyumun, Başkanlığını Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin Bakım Hizmetleri Müdürlerinin yaptığı ilk panelde; İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan Abdurrahman Halis Açıkgöz tarafından Hibe Programları, Avrupa Birliği Ulusal Ajans Meslek Eğitim Uzmanı Sevgi Suçin tarafından Mesleki Eğitim Projeleri, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Mehmet Akif İnancı tarafından İyi Uygulama Örneği olarak Çocuk İstismarı Biriminin Uzaktan Eğitim Modeli’nden bahsedildi.

Başkanlığını Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi ve Yakacık doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürlerinin yaptığı ikinci panelde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bakım Hizmetleri tarafından Avrupa Birliği Grundtving Yetişkin Eğitimi Programı, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Hemşire Serpil Tural tarafından Leonardo Vinci Meslek Eğitim Programı İyi Uygulama Örneği olarak Avrupa’da Hemşirelerin Kültürlerarası Eğitimde Yeni Araçlar , aynı hastaneden Doç.Dr. Kemal Kuşçu tarafından Avrupa Birliği Yenilik Transferi Programı bahsedildi.



Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Çırpı; görev yaptığı hastanede yürüttüğü yaşlıların kendi bakım süreçlerinde desteklenerek aktifleştirilmesi projesinden bahsederken bu proje ile farklı kültürlerde yaşlı profilini ve sağlık çalışanını yapılan mülakatlar ve fotoğraflarla sergilemesi, bilgi paylaşımında bulunulması, yaşlı bakımında çalışan sağlık çalışanlarının ülkeler arası iş ziyaretleri gerçekleştirilerek yaşlı hastalarımıza özgü bireyselleştirilmiş bakım çeşitliliği artırılması, yaşlılara yönelik aktif olmayı destekleyen bakım standardı geliştirilerek kültürlerarası farklılıkların bilinmesinin amaçlandığını belirtti. Proje ortaklarının Almanya, Belçika, Türkiye, İngiltere, İsviçre ve İrlanda olduğunu ifade eden Çırpı; proje kapsamında ülkemizin 2014 yılı Haziran ayı içerisinde ziyaret edileceğine de değindi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Avrupa Birliği Proje Sorumlusu Hemşire Serpil Tural, hemşirelerin kültürler arası yetkinliklerini artırmak, hastaya karşı duyarlı bakım becerilerini geliştirmek, farklı kültürlerden gelen hastalara istenen nitelikte bakım sunmayı amaç edinen Avrupa’da Hemşirelerin Kültürlerarası Eğitiminde Araçlar Projesi’nden bahsetti. Bu proje ortakları ise Londra, Türkiye, İtalya, Romanya, Hollanda ve Almanya’dır.

Yoğun ilgi gören Sempozyum; Mesleğe Bilimsel araştırmaları ile destek olan hemşireler katkılarından dolayı teşekkür belgelerinin verilmesi ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Ahmet Soysal’ın kapanış konuşması ile sonlandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.