Engelli Dostu Ödülleri Sahiplerini Buldu

ETKİNLİK

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFEXPO, 1 Aralık Perşembe günü kapılarını açtı. “2016 Engelli Dostu Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

 Engelli Dostu Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFEXPO, 1 Aralık Perşembe günü kapılarını açtı. “2016 Engelli Dostu Ödül Töreni” gerçekleştirildi.
Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi, 1-4 Aralık tarihlerinde Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFEXPO’ya ev sahipliği yaptı.

 Yoğun ilgiyle başlayan EYAFEXPO’da heyecan verici yeni teknolojik cihazlar, gıdadan ev dekorasyonuna uzanan yüzlerce ürün grubu ve iş imkânları ziyaret edildi.
1 Aralık’ta kapılarını açan fuar, bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Fuarın ilk gününde Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından “2016 Engelli Dostları Ödül Töreni” gerçekleştirildi.
Engellilerin toplu ulaşımda eşit haklara sahip olması için özel minibüs modelleri üreten Karsan firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen törende, duyarlılığı ve hizmetleriyle öne çıkan şahıs, kurum ve şirketlere ödülleri verildi. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere, engelli dostu belediyecilik örneği sergileyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engelli dostu toplu taşıma üreticisi Karsan Otomotiv, sanatçı Barbaros Uzunöner, Modern Sanat Müzesi ödülle onurlandırıldı. Türk Telekom, Şekerbank, Ziylan Group ve Acun Medya da ödül alan şirketler arasındaydı.

En Yeni İcatlar, Son Teknoloji Ürünler Bu Fuarda
EYAFEXPO, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaç duyduğu tüm ürünlerin aynı çatı altında topluyor. Tıbbın ve teknolojinin hızlı gelişimi, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltirken bu alandaki yenilikler de ilk kez Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sergileniyor. Görmeyenlere özel android telefon, oy kullanma makinesi, araç sürüş kitleri yeniliklerden bazıları.

Times Dergisi’ne haber olan ve 2013 yılının ilk 25 icadı arasında gösterilen ReWalk, fuarın ilk gününde dikkatleri üzerine topladı. Robotik bir iskelet sistemi olan cihaz, felçli hastaları ayağa kaldırıyor. Bacaklardaki doğal yürüyüş şeklini taklit ederek bağımsız ve kontrollü yürüyüş sağlayan teknoloji, tekerlekli sandalyeye bağlı kişilere umut oldu. Sağlıklı bir insan seri adımlarla saatte yaklaşık 5,6 km. hızla yürüyebilirken ReWalk kullanan bir hasta ise 2,6 km. hıza ulaşabiliyor. Yeniden yürüyebilmek birçok sağlık sorununu hafifletmesinin yanı sıra insanlara aşağıdan değil göz hizasından bakabilme fırsatı verdiği için de çok değerli.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.