Baksı Müzesi ACE of M.I.C.E. Fuarında

ETKİNLİK

Baksı Müzesi, bulunduğu toprakların derinliğini ve gizemini İstanbul’un kalbine, ACE of M.I.C.E. fuarına taşıyor.

 Baksı Müzesi ACE of M.I.C.E. Fuarında

Baksı Müzesi, bulunduğu toprakların derinliğini ve gizemini İstanbul’un kalbine, ACE of M.I.C.E. fuarına taşıyor.
Geleneksel sanat ile çağdaş sanatı aynı çatı altında yan yana, iç içe getiren Baksı Müzesi, bulunduğu toprakların derinliğini ve gizemini İstanbul’un kalbine, ACE of M.I.C.E. fuarına taşıyor. Bayburt bölgesine ait ve müzede üretilen sanatsal objelere yer verilen Baksı Müzesi standı, ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlenen Baksı Müzesi, Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde sıra dışı bir yapı olarak yükseliyor. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük arazide hayat bulan Baksı Müzesi, diğer müzelerden farklı olarak sadece bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturuyor. Bünyesinde kurduğu üretim birimleriyle, ekonomik hedefler oluşturan özel bir kimliğe sahip Baksı Müzesi, başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüşüyor.

Doğu Karadeniz’de yeni ve farklı bir cazibe alanı oluşturan Baksı Müzesi, bulunduğu bölge içerisinde özgün bir turizm kalkınma projesini hayata geçiriyor. Müze, kültür turizmi alanında bölgede yeni bir çığır açmayı hedefliyor. Projenin ilk etabı olarak müze bünyesinde yer alan Baksı Konukevi yeniden düzenlenerek, 26 odası ile aynı anda 52 kişiye konaklama imkânı sunuyor. Bin 500 metrekarelik ana sergi salonu, 150 koltuklu konferans salonu, 10 bin kitaplık kütüphanesi ile Müze, bireylerin ya da grupların programlı ziyaretlerine ev sahipliği yapmayı hedefliyor. İş ve motivasyon amaçlı toplantılar, eğitim seminerleri, atölye çalışmaları düzenleyen şirketler, topluluk, acente ve benzeri organizasyonların tüm ihtiyaçları Baksı Müzesi kompleksi içinde karşılanıyor. Baksı Müzesi, bu çerçevede Türkiye MICE sektörünün bilinirliğini arttırmak, yeni müşteri ve pazarların kazanılması kapsamında düzenlenen ACE of M.I.C.E.’e katılıyor. ACE of M.I.C.E. 21-23 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanul Kongre Merkezi-ICC’de düzenleniyor.


“Baksı Müzesi kültür ve doğa turizminin dinamosu”

Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü’nü bir araya getiren ACE of M.I.C.E.’in Bayburt’u ve Baksı Müzesi’ni tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten Prof. Dr. Hüsamettin Koçan “Müze, turizm düzenlemelerine öncülük ederken bölgenin kültür ve doğa turizmi alanında gelişiminin de dinamosu olma işlevini üstleniyor. Büyük şehrin kaosundan kaçmak, arınmak isteyenlere, doğa sporlarından hoşlananlara ve keşif meraklılarına yeni ve özgün bir seçenek sunuyor. Biz Baksı Müzesi’nde üretilen eserler ve yaratıcı ürünlerini sergileyerek turizmi gelip sadece ziyaret edip ayrılmak olarak görmüyor, aynı zamanda bir alışveriş noktası haline getirmek istiyoruz. Tasarımlarla bu zenginliği arttırabiliriz. Böylece bu tür etkinliklerle kültür turizmini Bayburt’a ve bölgede yoğunlaştırabiliriz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.