Öğrencilerine bu yıl tamamen Apple IOS ve Mac OS X altyapı otomasyonu desteğiyle kullanabilecekleri iPad sistemi sağlayan Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü'nde oluşturulan ve 'İdeal Sınıf' olarak adlandırılan akıllı sınıflar, Ocak ayında düzenlenen ve dünyanın en büyük eğitim teknolojileri etkinliği olarak kabul edilen BETT (British Educational Training and Technology Show) Fuarı'nda görücüye çıkacak.
Bu konseptle birlikte hayata geçirilen ve ülkemizde bir ilk olma ünvanını taşıyan yetkili Apple Eğitim Merkezi dahilinde eğitim alacak olan öğrenciler, ders programı Apple ve Doğa Koleji tarafından ortaklaşa belirlenen dersleri, 24-inç'lik iMac ve 24 Wacom tabletler ile alırken, eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan sertifika ile ödüllendiriliyor.Keza bunun yanısıra bu eğitim, 3 ayda bir 10 kamu öğretmeninin eğitimine de katkıda bulunuyor.
Böylece Doğa Koleji'nin Ataşehir Kampüsü, dünya çapında bulunduğu her ülkede sadece bir tane olan ve 'light-house' olarak anılan, Apple'ın teknoloji merkezli okulları arasına girmeye de adaylığını koymuş oldu.
Sanat sokağı, uzay yolu ve uzay kütüphanesi, uzay mekiği, planetaryum, dijital kütüphane, simülasyon odası, uzay cafe, mucitler atölyesi, uzay sınıfı, uzay müzesi, kulüp odaları ve bilim odaları gibi etkinlik merkezlerine sahip olan Doğa Koleji, bu sayede öğrencilere geniş bir teknolojik ve sosyal altyapı sunarken,bununla beraber Apple işbirliği ile uygulamaya koyduğu e-öğrenim uygulamalarını öğrenci velilerine de sunarak sadece öğretmenlerin ve öğrencilerin değil velilerin de diledikleri her yerden eğitim ve öğretim verilerine, ders notlarıne ve sınav sonuçları gibi istedikleri her türlü bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesini sağlıyor.
Doğa Koleji'nin bu girişimlerini tabii ki yürekten destekliyor ve öğrencilerin çağdaş bir eğitimle yetişmesinin önemini biz de adımız gibi biliyoruz. Ama en nihayetinde bir diğer gerçek de şu ki, bu tür girişimler neticesinde ekonomik durumu iyi olan/olmayan ayrımı daha da ciddi biçimde körüklenecek. Şimdilik sadece Doğa Koleji'nden gelen bu yenilikçi atılımlar muhtemelen bir süre sonra diğer kolejlerde de uygulanmaya başlayacak. Apple olmaz da, Intel Sınıfı olur, Microsoft Sınıfı olur vs. ama dediğimiz gibi muhakkak bu tür oluşumlar hız kazanacak.
Netice itibarı ile devlet okulları (ki kesin bir bilgim yok ancak muhtemelen toplam öğrenci sayımızın %95'ten fazlasına onlar evsahipliği yapıyordur) her zamanki gibi bu sürecin gerisinde kalacağından oradaki öğrencilerle kolej çıkışlılar arasındaki niteliksel fark daha da büyüyecek.
Bildiğimiz gibi eskiden kolejlerin en büyük avantajı yabancı dili 'adam gibi' öğretmeleri idi. Devlet okullarında lise 2/3'te öğretilen müfredatı kolej öğrencileri daha ortaokul hazırlık sınıfındayken öğreniyor ve bunun sonucunda da okul bitince yabancı dilleri sayesinde devlet okullu akranlarından çok daha iyi konumlarda iş imkanı bulabiliyorlardı. Bugünse artık yabancı dilin önemini daha da arttırmış olmasının yanına bir de bilgisayar bilgisi eklenmeye başlandı. Ki burada da görüldüğü üzere kolej çıkışlılar anında bir adım öne geçtiler bile.
Peki bu gidişatın sonu ne olacak?
Gelir, eğitim, nitelik vb. gibi pek çok değişik etkenden oluşan toplumsal sosyal piramitin tabanı daha da genişlerken, tavanı ise doğal olarak daha da sivrilecek.
İşte bizim aklımızı kurcalayan asıl sorun da tam olarak bu.
Gerçi daha söylenecek çok şey var bu konu hakkında ama yeri burası değil.
Özetle kendi adıma konuşacak olursam -ki ben de bir kolej çıkışlıyım- bu tür haberler beni 1 sevindiriyorsa 11 endişelendiriyor.
DİPNOT:
Bu aralar televizyonda Pis Yedili isimli bir dizi oynuyor. İşte haberimizde geçen Doğa Koleji Ataşehir Kampüsü bu dizinin çekildiği yer. Dizinin konusu ne peki?
Okudukları devlet lisesi yandığı için,"varoşlardan" (bizim tabirimiz değil, senaristler böyle söylüyor) gelen bir grup öğrencinin (dizideki ismiyle) Girişim Koleji'nde yaşadıkları maceralar. Okulun yerlisi olan 'tikicanların' (yine senaristlerin tabiri) onları hakir görmesi, başlarına çorap örme girişimleri vs.
Gerçi dizide senaryo gereği hep bu 'varoşlar' kazanıyor ama hepimiz biliyoruz ki maalesef gerçek hayatta tablo böyle şekillenmiyor…
DOĞA KOLEJİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Ataşehir Doğa Koleji, Türkiye'nin ilk 'Apple Eğitim Merkezi' olmaya aday
Ataşehir Doğa Koleji, Türkiye'nin ilk 'Apple Eğitim Merkezi' olmaya aday
ETKİNLİK
2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan ve aradan geçen yaklaşık 10 yıl ertesinde bugün 35 tane kampüs ile Türkiye çapında eğitim vermeye başlayan Doğa Koleji, öğrencilerine sağladığı yeni teknoloji & uzay tasarımı ile Türkiye'nin ilk Apple Eğitim Merkezi olmaya aday oldu
Paylaş: