ANAMED’DEN YENİ SERGİ “ÇEPERDE İSTANBUL KARA SURLARI”

ETKİNLİK

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), İstanbul’un kültürel mirasına dikkat çeken yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 ANAMED’DEN YENİ SERGİ “ÇEPERDE İSTANBUL KARA SURLARI”
Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), İstanbul’un kültürel mirasına dikkat çeken yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5. yüzyılda İmparator Theodosios döneminde inşa edilen ve kente karakterini veren kara surlarının konu edildiği “Çeperde” adlı sergi, 19 Ekim’de ziyaretçilerle buluşacak.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), “Çeperde, İstanbul Kara Surları” sergisine ev sahipliği yapacak. 19 Ekim’de açılacak sergi, 5. yüzyılda inşa edilmiş ve kente karakterini veren en önemli anıtlardan biri olarak kabul edilen İstanbul Kara Surları’nı konu ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Theodosios Surları olarak da adlandırılan surlar ile yakın çevrelerinin incelendiği sergide, 1600 yıllık tarihi boyunca kentin izlerini taşıyan çok katmanlı kültürel peyzaj gözler önüne seriliyor.

Sergi kapsamında, günümüzde surlar ve çevresinde izleri olan durum ve anların, ve gündelik kent yaşamının yazılı ve görsel belgelerdeki izleri aranarak surların farklı tarihi dönemlerine tanıklık ediliyor. Sergide, surların kentin su sistemi ve yeşil alanlarıyla ilişkisine, surlarla bütünleşmiş ruhani ve dinsel hafızaya, surlar çevresinde yaşamış insanların hikayelerine ve surları ziyaret etmiş kentlilerle gezginlerin anılarına–kısacası surlarla ilişkilenen ve somut olmayan kültürel mirasa- yer veriliyor. Koç Üniversitesi’nin Beyoğlu’nda bulunan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) açılan sergi için özel olarak hazırlanan maketle, ziyaretçilere İstanbul’u çevreleyen kara surlarının ölçeğini, konumunu ve çevresiyle olan ilişkisini gözlemleme fırsatı sunuluyor.

Koç Üniversitesi ANAMED Hakkında:
Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Neolitik Çağ’dan Osmanlı Dönemi sonuna kadar uzanan süreçte Türkiye üzerine sanat tarihi, mimarlık, arkeoloji ve tarih alanlarında araştırmalar yürütmeyi ve desteklemeyi amaçlar. Araştırma projelerini, verdiği burslar, yayınlar, sergiler ve sempozyumlar aracılığıyla geliştirir ve destekler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.