2. Uluslararası Türkçe Bayramı

ETKİNLİK

2. ULUSLARARASI TÜRKÇE BAYRAMI 27 AĞUSTOS'TA ATAŞEHİR ÜLKER ARENA'DA

 2. Uluslararası Türkçe Bayramı


2. ULUSLARARASI TÜRKÇE BAYRAMI 27 AĞUSTOS'TA ATAŞEHİR ÜLKER ARENA'DA
Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Türkçe Yaz Okulu" ve "Türkçe Bayramı" kapsamında 46 ülkeden 540 öğrenci Türkçe öğrendi. Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş 27 Ağustos'ta Ülker Arena'daki etkinliğe halkı davet etti.
27 Ağustos’ta İstanbul'da gerçekleşecek 2. Türkçe Bayramı’nın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Topbaş, İBB’nin İstanbul Üniversitesi ile birlikte “İstanbul Türkçesi Ödülleri” vereceğini açıkladı.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle 27 Ağustos’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Türkçe Bayramı, kültür elçilerinin “İnsan ve Türkçe” temalı gösterisi ile dünyaya vereceği büyük mesaja sahne olacak. “Türkçe Yaz Okulu” kapsamında 46 ülkeden 540 öğrenciyi 16 ilde ağırlayan programını “Türkçe Bayramı” ile taçlanacak.


Türkçe Yaz Okulu ve 2. Türkçe Bayramı tanıtım toplantısı, Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerin bir aydır çeşitli etkinlik ve eğitim programlarına katıldığını söyledi.


Türkçe'nin büyük medeniyetler kuran bir milletin dili olduğunu vurgulayan Avcı, “Her birimiz kendi ana dilimizi severiz ve kuşatıcılığına inanırız. Bütün diller birer mucizedir. Türkçemiz de kelime hazinesinin zenginliği, ahengi ve mecazlarıyla gerçekten güçlü bir dildir” dedi.


Katılımcı öğrencilere “Dilimizi ve kültürümüzü öğrenmenizin sizlere büyük avantajlar sağlayacağına inanıyorum” diye seslenen Avcı, sevgi dili Türkçe'nin şairinin ismini alan Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonuyla 7 yıldır gerçekleşen Türkçe Yaz Okulu programının Türkçe’yi ve Türk kültürünü tanıtma adına çok mühim bir işlevi yerine getirdiğine inandığını anlattı.


Bakan Avcı, bu yıl da 46 ülkeden 540 öğrenciyi Türkiye'de misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ülke olarak, millet olarak çok önemli bir badireyi atlattığımız şu günlerde, korkmadan, çekinmeden ülkemize gelen ve meydanlarda bizimle birlikte demokrasiye ve Türkiye'ye sahip çıkan öğrencilerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Topbaş: “Dil kültürler arası köprü vazifesi görür”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bütün kültürlerin birbiriyle geçişken olduğuna ve kaderlerin ortak olduğuna dikkat çekerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Üniversitesi ile birlikte “İstanbul Türkçesi Ödülleri” vermesini teklif etti. Bakan Nabi Avcı da projeyi destekledi.


“Kişi tanımadığının düşmanıdır. Bu durumda bizler birbirimizi daha iyi tanıyıp, dünya barışına katkı konusunda daha etkili olabileceğimizi ifade etmek isterim” diyen Kadir Topbaş, “Bizim kadim medeniyetimizin, birçok değerimizin dünyaya tanıtılması gerekmektedir. Lisan öğrenmek sadece konuşmak değil, onun ötesinde değerlerle buluşmak anlamı taşır. Kültürler insanların ortak mirası olarak kabul edilir ve yaşanırsa toplumların kalkınmasında büyük katkı sağlar” şeklinde konuştu.


Kadir Topbaş, “Dil kültürler arası köprü vazifesi görür ve karşılıklı etkileşim aracıdır. Dünyaya öğrettiği güzel Türkçemiz nedeniyle Yunus Emre Enstitüsü'ne teşekkür ediyorum. 2. Türkçe Bayramı'nı birlikte organize edip kutlayacağız” dedi.


Toplantının sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, “Türkçe Yaz Okulu” kapsamında İstanbul’da bulunan çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.



ATAŞEHİR, ÜLKER ARENAYA NASIL GİDERİM



ATAŞEHİR, ÜLKER ARENA İLETİŞİM


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.