KOSGEB’ten iş kurana 100 bin TL

EKONOMİ

Yeni yatırımcı olacaklara, KOSGEB tarafından 30 bin TL`ye kadar geri ödemesiz, toplam 100 bin TL`ye kadar destek sağlanıyor.

KOSGEB kredilerine Türkiye`nin her yerinden talep yağarken; şartları yerine getirenler böylece hazır sermayeye kavuşuyor. Kredi almak isteyenler öncelikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı`na katılıyor. Bu programlarda projelerini ortaya koyan girişimciler, daha sonra KOSGEB`e başvurarak isterlerse 30 bin lira hibe, isterlerse de 70 bin lira kredi alabiliyor. 70 bin liralık kredi de 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriliyor. Kullanılan kredinin geri ödemeleri 2 yıl sonra başlıyor.

Kimler hibe alır?


Hibeden yararlanmak için yeni girişimcilerin önce, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları gerekiyor. Eğitimler, KOSGEB veya diğer kurum ve kuruluşlar (üniversite, İŞKUR, meslek kuruluşu, belediye v.b.) tarafından düzenleniyor. Ücretsiz olan eğitimleri tamamlayanlara, sertifika veriliyor. Hibeden, sertifika alanlar ile KOSGEB İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) girişimcileri faydalanabiliyor.

Nasıl faydalanılır?

Sertikasını alan yeni girişimci, hazırlayacağı iş plânını bulunduğu ildeki KOSGEB hizmet merkezine sunuyor. Yeni Girişimci Desteği Değerlendirme ve Karar Kurulu iş plânını onayladığı takdirde, girişimci 30 bin TL hibeyi alabiliyor. İşletme kurulduktan sonra hibe veriliyor. Öte yandan KOSGEB yetkilileri, kuruldan geçmeyen iş plânı sayısının çok az olduğunu vurguladı. İŞGEM girişimcileri ise eğitim ve sertifika almadan iş plânlarını hazırlayarak başvurabiliyor.

Ortaklık yapana 250 bin TL Hibe


KOSGEB, İşbirliği Güç Birliği Destek Programı kapsamında, 250 bin TL`ye kadar hibe desteği sağlıyor. Kurulu işletmesi olan farklı ya da aynı sektördeki en az 5 KOBİ bir araya gelip, ortaklık kurmak istediklerinde, bu hibe destekten faydalanabiliyor. Öte yandan KOSGEB, bu işletmelere faizsiz 500 bin TL de kredi sağlıyor. 500 bin TL`nin ödemeleri, proje tamamlandıktan sonra, eşit taksitte 36 ayda yapılıyor.

30 bin TL geri ödemesiz destek


İşletme kuruluş giderleri desteği: 3 bin TL

Kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği: 15 bin TL

İşletme giderleri desteği: 12 bin TL

Toplam: 30 bin TL 70 bin TL geri ödemeli destek

Sabit yatırım kredisi: 70 bin TL. Faizsiz sağlanan kredi, 2 yıl ödemesiz olmak üzere 4 yılda ödeniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.